Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

1.Uluslararası D.Ç Sempozyumu Başladı

3 Nisan  (TDÇİ )Demir

3 Nisan  (TDÇİ )Demir Çelik Fabrikaları’nın temellerinin atılması ve Karabük’ün kuruluşu etkinlikleri kapsamında, Karabük Üniversitesi tarafından düzenlenen ve üç gün sürecek olan 2.Uluslararası Demir Çelik Sempozyumu başladı.

 

3 Nisan Yine Üniversite Etkinlikleri İle  Başladı..

 

234567

 

 

Karabük Üniversitenin düzenleyip, ev sahipliğini yaptığı 2. Uluslararası Demir Çelik Sempozyumu, Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu’nda; Vali Orhan Alimoğlu, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Metroloji ve Standardizasyon Genel Müdürü Prof. Dr. Necip Camuşcu,  Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Güneş ve Prof. Dr. Yahya Fidan, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, KARDEMİR A.Ş. Genel Müdür Mesut Uğur Yılmaz, KARDEMİR Yönetim Kurulu, İl protokolünün değerli üyeleri, çok sayıda yerli ve yabancı akademisyenler, demir ve çelik üreticileri, teknoloji üreten firmalar, ihracat ve ithalatçıların yanı sıra sivil toplum kuruluşları, 2. Demir Çelik Sempozyumuna katkıda bulunan kurum ve kuruluşlar ile çok sayıda davetlinin katılımıyla sempozyumun açılışı gerçekleşti.

  1. Uluslararası Demir Çelik Sempozyumu Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK, silah arkadaşları ve aziz şehitlerimizin anısına bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

 basın2

Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Ece Kaptanoğlu, Arş. Gör. Şükriye Tuğçe Renda, Arş. Gör. Pınar Çanakçı katılımcılara bir müzik şöleni sundular.

Açılış konuşmasını yapan Üniversite Demir Çelik Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Cevdet Göloğlu: “Türkiye’nin ilk Demir ve Çelik Enstitüsü Müdürü olarak, Karabük Üniversitesi Demir ve Çelik Enstitüsü tarafından düzenlenen 2. Uluslararası Demir ve Çelik Sempozyumu’nda  (IISS’15) sizleri ağırlamaktan çok memnunuz. Türkiye’deki ilk Demir ve Çelik Enstitünün amaçları; Sertifika ve lisans programlarının desteğiyle demir ve çelik endüstrisi için nitelikli insan gücü yetiştirmek, demir çelik sektöründe kalite güvence sisteminin desteği ile test ve analiz gerçekleştirmek için akredite laboratuvar hizmetleri sunmak, demir ve çelik endüstrisinde yapmak ürün kalitesi geliştirme ve geliştirme faaliyetleri ve metalik alaşımlar, yüksek kaliteli ürünler ve demir-çelik sektöründe yeni ürünlerin Ar-Ge faaliyetleri için bir mükemmeliyet merkezi olmaktır.Bu sempozyum demir çelik alanında bilgileri paylaşmak ve yapısını iyileştirmek için son çalışmalarını ve yeni metodolojiler görüşmek üzere farklı ülkelerden akademisyenler, araştırmacılar ve mühendisler, demir ve çelik üreticileri, ihracatçılar ve ithalatçılar, tedarikçiler, teknoloji üreticileri ve sivil toplum örgütlerini bir araya getirmiştir. Rektörümüz Prof. Dr. Refik Polat’a, KARDEMİR A.Ş. Genel Müdürü M. Uğur Yılmaz’a ve tabii ki Demir ve Çelik Enstitüsü kurucu eski Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal ve Prof. Dr. İbrahim Kadı’ya teşekkürlerimi sunuyorum. Sempozyuma katılım gösteren akademisyenlerin çok değerli bilgiler bizimle paylaşacakları için ümit ediyorum.” dedi.

 basın4Kardemir A.Ş. Genel Müdür Mesut Uğur Yılmaz ise; “Demir çelik fabrikalarıyla uyumlu olarak gelişen kentimiz tarihi, sosyal ve kültürel ekonomik oluşum değişim süreçlerini birlikte yaşamış kurulduğu günden bu güne kadar zaman zaman yaşadığı zorluklara rağmen fabrikalarının bacalarını hiç sönmemiştir. Günümüzde ise güçlü bir özel şirket olarak, her geçen gün ilerleyişini sürdürmektedir. ”  dedi

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Metroloji ve Standardizasyon Genel Müdürü Prof. Dr. Necip Camuşcu: “Sayın Valim, Sayın Rektörüm, Sayın Belediye Başkanım, Sektörün değerli temsilcileri, Saygıdeğer Araştırmacılar ve sevgili öğrenciler hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Sempozyumun düzenlenmesinde ve ev sahipliği yapan Karabük Üniversitesine teşekkür ediyorum. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nı temsilen burada bulunuyorum. ”dedi ve Ülkemizin dünya demir çelik pazarındaki yeri ve bakanlığımızın demir çelik sektörüne yönelik olarak yaptığı çalışmalar hakkında katılımcıları bilgilendirdi.Bu yıl 2. sini düzenlediğimiz Uluslararası Demir Çelik Sempozyumu’na hoş geldiniz diyerek konuşmasına başlayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Refik Polat: “Karabük ülkemiz açısından demir çeliğin doğduğu şehir,  demir çeliğin kalbi ve nabzı burada atıyor. Bizde Karabük Üniversitesi ailesi olarak demir çeliğin nabzının attığı bu şehirde bulunmaktan onur duyuyoruz. Bilimsel ve akademik açıdan demir çelik konusunda ne yapılması gerekiyorsa her zaman hazırız ve destek veriyoruz. Bu sempozyumu 2. kez düzenleyerek 3 gün sürecek bilimsel etkinliklere ev sahipliği yapıyoruz. Safranbolu’nun tarihi mirasında ve Karabük ilinde ve Üniversitemizde sizleri 3 gün boyunca misafir etmekten onur duyacağız.” dedi.

Bello Horizonte Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ronaldo Barbosa: “Türkiye’de ilk defa bulunuyorum. Burada bölgede doğal maden rezervleri yoğunluktadır.” diyerek Plakaların ısıl işlemi, şeritler ve filmaşin: fiziki temeller ve numerik modelleme konulu sunumunda; Fiziksel metalürji temelleri, fiziksel ve numerik modelleme, çözünebilir ürünler, kızıl ötesi ısıl işlem, endüksiyon katması ile ilgili bilgiler verdi.

Bello Horizonte Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ronaldo Barbosa’ya Teşekkür Sertifikasını Demir Çelik Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Cevdet Göloğlu takdim etti.Programın ikinci yarısında ise moderatörlüğünü Selçuk Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Acarer’in yaptığı oturumlarda;Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Baki Karamış ‘Yükselen sıcaklıkta metal malzemelerin aşınma performansları’ Transilvania Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Virgil Geaman ‘Duralümin alaşımının özelliklerinin sıcak izostatik işlemiyle geliştirilmesi’ TÜBİTAK MAM Malzeme Enstitüsü Kritik Metalik Malzemeler Grup Lideri Doç. Dr. Havva Kazdal Zeytin ise ‘Hafif Malzeme Çelik’ konulu sunumlarını gerçekleştirerek katılımcıları bilgilendirdiler.

Panelin ardından Selçuk Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Acarer panelistelere Teşekkür Setifikalarını takdim etti.

anigif

anigif

Web Tasarım & SEO: Best4SEO