Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

OSB’DE GIDA ÜRETİCİ NE YAPAR DENİYOR !

    Karabük, günlerdir 

 

 

Karabük, günlerdir  sanayi işletmelerin çevre ve insan sağlığını tehlikeye soktuğu iddiasıyla yaşanan olayları gündeminde tutuyor.Ancak olayların başka boyutlarıda bu aşamada gündeme gelmeye başladı.

 

 

OSB’DE GIDA ÜRETİCİ NE YAPAR DENİYOR !

6666666666666777777777

 

Fabrikaların baca tozundan geri dönüşüm ile çinko üretimi yapan bir işletmenin  çalışanların, başta kurşun olmak üzere ağır metallere maruz kaldığı iddiasıyla yaşanan olaylar , Karabük gündeminden bir türlü düşmüyor.

 

Çevreyi ve insan sağlığını tehdit edebilecek unsurlar olduğu iddiasıyla geçtiğimiz günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Marzinc Geri Kazanım Fabrikasının üretimi durdurulmuştu.

 

Karabük gündemini meşgul eden bu tartışmalar sonrası Karabük Net Haberin bugün kamuoyu ile paylaştığı haber ise  asıl başka büyük bir tehlikeyi ortaya koydu.

 

Haberde , başta yetkililer olmak üzere kimse görmüyor mu diye sorgulanırken , Marzinc Geri Kazanım Fabrikasının yanı başında Karabüklülerin yakından tanıdığı bir süt ve süt ürünleri fabrikası üretimi olur mu ? diyede  kamuoyunu bilgilendiriliyor.

 

Özellikle yoğurt markası olarak bilinen bu süt ve süt ürünleri fabrikasında üretilen mamuller yine başta kurşun olmak üzere, çeşitli ağır metallerden etkilenmiş olabilir şüphesi ağırlıkta.

 

Karabük il genelinde ve komşu illerde perakende satışı yapılan bu markanın süt, yoğurt, tereyağı ve peynir gibi ürünleri insan sağlığını ne derece tehdit ediyor.

 

Haberde ayrıca , yetkililerin halk sağlığını tehdit eden bu konu ile ilgili bu zamana kadar acaba ne gibi inceleme ve girişimler yaptığı bu da ayrı bir soru işareti olarak yorum yapılıyor.

 

Haber Kaynak KARABÜK NET HABER

Web Tasarım & SEO: Best4SEO