Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

2020 Dünya Hava Oyunları Türkiye’de

  2020 Dünya Hava

 

2020 Dünya Hava Oyunları’nın Türkiye’de yapılmasına ilişkin protokol Türk Hava Kurumu (THK) Başkanı Kürşat Atılgan ile Uluslararası Havacılık Federasyonu (FAI) Başkanı Frits Brink tarafından imzalandı.

 

Türk Hava Kurumu (THK) Başkanı Kürşat Atılgan, İsviçre’nin Lozan kentinde Olimpiyat Evi’nde düzenlenen imza töreninde açıklamalarda bulundu.

FAI yöneticilerinin Türkiye’de yaşanan terör olayları nedeniyle tereddütler yaşadıklarını belirterek, “Türkiye hakkında yurt dışında konuşanların çoğu ülkemizi görmeden konuşuyor. Türkiye’yi gördükten sonra fikirleri değişiyor. Bizim en aleyhimizde olanlar bile ülkemize gelip, THK’nın altyapısını, çalışanlarını ve gönüllülerimizi gördükten sonra Dünya Hava Oyunları’nın yapılacağı en iyi ülkenin Türkiye olacağına karar verdiler. Yönetim Kurulu da oy birliği ile 5-6 aylık çetin mücadeleden sonra oyunların Türkiye’de yapılmasına karar verdi. Coğrafyanın da çok büyük etkisi var. THK’nın da çok büyük etkisi var. Afrika’nın, Asya’nın Avrupa’nın hava sporlarına gönül veren sporcularının çoğunun kesişme noktası Türkiye. Her coğrafyadan sporcuların, ulaşabileceği güzel bir memleket” dedi

Atılgan, “2020 Dünya Hava Oyunlarının ülkemizde yapılması, Türkiye’nin tanıtımı, turizm ve hava sporlarının gelişimi açısından büyük faydalar sağlayacak. 1997’de yapılandan çok daha iyi yapmak için FAI ile THK yönetimi ve çalışanlarıyla ülkemize yaraşır şekilde bunu başaracağız.Türkiye’de gerçekleştirilecek oyunlarda ilk kez  drone yarışlarının büyük ilgi çekecek. Dronelerin dünyadaki otoritesi FAI, Türkiye’de ise dronelerin otoritesi THK olacak.” ifadelerinde bulundu

FAI Başkanı Brink, Dünya Hava Oyunları’nın 2020 yılında eylül ayında Türkiye’de düzenleneceğini belirterek, oyunların düzenlenmesinde aday olan ülkeler arasında Türkiye’nin açık ara önde olduğunu söyledi.

 

Web Tasarım & SEO: Best4SEO