Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Saylar “ 2015 Karabük’ün Yılı Olacak”

Saylar “Karabük Aldeğirmen Barajı

Saylar “Karabük Aldeğirmen Barajı İhalesi Sonrası Araç Çayında Uygulanmak istenen Proje Çok Daha Rahat Uygulanabilecektir” dedi.

ak p kongre

 

Karabük AK Parti İl Başkanı Timurçin Saylar, Araç çayı  rehabitailasyon çalışmaları için gerekli olan Aldeğirmen barajı  ihale aşamasına geldi dedi.

Saylar, Karabük Gündem ziyaretinde DSİ Yatırımları ile ilgili bilgiler verdi.

DSİ Hatipoğlu göletinden sonra Düzçam göletinin ihalesi yapıldı. Diyen Başkan Saylar, “Konarı’nın üzerindeki Aldeğirmen barajı 2015 yılında başlanılacak demitik artık ihale aşamasına geldiğini söyleyebiliriz. Bu baraj 6 Km uzunluğunda 10-8-6-4-2 metrelik su kesiciler ile desteklenecek, bu Araç çayında uygulanacak projenin önünü açak. Yine  Aktaş Barajı’nın 2015 yılında proje ihalesi yapılarak yapım ihalesine çıkacak. 2015 yılında DSİ yatırımlarında aksama görünmüyor.” Dedi.

Bakın İsparta göller şehri olarak biliniyor, 7 Göller,Gölbaşı,Abant gibi hemen yanıbaşımızda Bolu ili var,  Ancak biz bir konuda iddialıyoz  2023 yılında da kentimiz göl ve göletleri ile anılan şehir olacak. Çünkü Aldeğirmen 25 milyon metre küp , Aktaş Barajı da 60 milyon metreküp su tutuyor. Bunlar küçümsenmeyecek derecede ve Karabük’ün bu konuda daha Eflanisi var, Turizm alanlarında 2013 e kadar büyük yatırımlar söz konusu “ dedi.

Saylar; “Özellikle Aldeğirmen barajı Karabük’ü etkileyecek zira Araç çayı ile  taşkın ıslahı ve Rekreasyon çalışmalarının bulunduğu projeler planlanlanmıştı, işte bu proje ile onlarda bir bir  hayata geçirilecek. Proje ile hem havza rehabilite edilecek, hem yöre halkına dinlenme ve mesire alanı kazandırılacak hem de korunması gereken bitki türleri koruma altına alınacaktır.” Şeklinde bilgiler verdi..

İl Başkanı Timurçin Saylar ayrıca 2015 yılında Keltepe kayak merkezinin yapım ihalesi sonunda bu alanın Turizm alanı olarak değerlendirilmesi için Vekilimzi Osman Kahveci beyin çalışması var, biz dün oraları gezdik,incelemeler yaptık, Keltepe kayak merkezi Karabük’ün başka birufkunu açacak şeklinde bilgiler verdi…

 

 

Web Tasarım & SEO: Best4SEO