Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

NAMAL FİLYOS PROJESİ İÇİN KONUŞTU

  Karabük TSO  Yönetim Kurulu

 

Karabük TSO  Yönetim Kurulu Başkanı  Sedat NAMAL  Bakan Yıldırım’ın açıklamaları üzerine KARABÜK GÜNDEM e özel açıklamalarda bulundu.

 

 

 

 

 

NAMAL ” FİLYOS LİMAN PROJEMİZ

OLMAZSA OLMAZIMIZDIR” 

 

 

sedatnamallll

NAMAL ; ,Filyos Vadisi Projesinin ilk ayağı olan Liman Projesinin hayata geçirilmesi konusundaki gelişmeleri değerlendirerek  “ Projesinin  bölge için olmazsa olmazlarındandır, bir hayli gecikme yaşanmıştır evet, ama kaybedilen bir şeyde yoktur, Karabük-Zonguldak ve Bartın  öncelikli tüm orta Anadoluyu kapsayan önemli bir projeden bahsediyoruz  şimdi  devlet destekleri yada yap işlet devret formülleri ile hayata yansıtılması durumunda önemli bir süreç kazanımı da olacaktır, ülke ekonomisine büyük katkılar sağlayacak bir projenin bekletilmesi zaten kabul edilemez, ancak yıllardır gecikmesinin sebebi, devletimizin bazı yatırımlar noktasında sıkıntılar yaşaması yada  fiziki şartların el vermemiş  olabilir ama AK Parti Genel Başkan yardımcımız  ve Karabük Milletvekilimiz Mehmet ALİ ŞAHİN ile birlikte KARDEMİR AŞ  yöneticileri ziyaret ettiğimizde Ulaştırma Bakanı Binali YILDIRIM bey ile  telefonla görüşüp bu proje hakkında bilgi alınmıştı. Şimdi Bakanımız Zonguldak’ta bu konuda açıklamalarda bulundu.AB içinde  Rum kesimi tarafından veto gördüğünü biliyorduk gecikmenin de ana nedeni bu olmuş zaten,  ama  devletin kendi imkanları ile yapma talimatının verileceği ve bayramdan sonra düğmeye basılacağını da bilmekteyiz.” Dedi.

 

NAMAL Açıklamalarına şöyle devam etti.; “Karabük TSO olarak, meclis üyelerimiz ve basınla birlikte bir organizasyon yapmayı düşünmekteyiz, Zonguldak- Bartın TSO  Başkanları ile görüşüp FİLYOS   liman havzasında incelemelerde bulunarak üç oda başkanı olarak liman projesini tekrar gündeme taşımayı düşünmekteyiz diyen NAMAL ; Proje Kardemir ve Karabük için olmazsa olmaz ,bu arada  yöremize yapılması planlanan Lojistik Köy Üssü için de Filyos projesinin  hayati bir önemi var. Bu konuda benim birde önerim olacak.  TOBB’ yi de öncü kuruluş kabul edip Rıfat Hisarcıklıoğlu beyin önderliğinde biz 2015 – 2016 yılı gibi liman projesini aktif hale geçirmek için yeni projeler üreteceğiz. . Bizim şuan Organize Sanayi Bölgemizde yüzde yüze varan doluluk oranı gözüküyor. Yeniden gözden geçirerek yatırım yapanları ve yapmak isteyenler ile genişleme alanı ve en önemlisi Lojistik köy üssümüz ikinci ihtisas organize sanayi diyebileceğimiz yerin İsmetpaşa mevkiinde değerlendirmesi, İsmet paşa mevkinin serbest bölge gibi değerlendirilmeye alınması ,projemiz olacak bu  hem Bölgemize hem Anadolu’ya katkı sağlayacaktır.  3 milyon üretim kapasitesine çıkan  KARDEMİR DE  ham madde sirkülasyonunda, gelişmesi ve rahatlanması noktasında fayda sağlayacak liman projesi için artık harekete geçeceğiz..Kısacası ,  3 milyon ton demek 10 milyon ton ham madenin girdi ve çıktıların sağlanması demek, Onun   içinde Filyos liman projesi olmazsa olmazımızdır diyebiliriz. Bakan beyin bayram sonrası başlayacak mesajı bizleri umutlandırdı. Bizde bu anlamda girişimlere bayram sonrası başlayacağız”..

Web Tasarım & SEO: Best4SEO