Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Festival Komite Toplantısı Yapıldı

    Katılımın ve

 Resim 1759

 

Katılımın ve programların her yıl daha da arttığı ve bu yıl 16. düzenlenecek olan Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali için çalışmalar tüm hızı ile devam ediyor.

 

Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy Başkanlığında bu gün yapılan toplantıya Festival Komitesinin de tam kadro katıldığı ve belediye makam odasında gerçekleştirilen toplantıda, 2014 yılında gerçekleştirilen festivalin bir değerlendirmesi yapılırken, 2015 yılında daha kapsamlı düzenlenmesi planlanan festivalin ön çalışmaları başlatıldı.

Toplantı öncesi kısa bir açıklama yapan Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy; “Festival bizim için çok önemli. Daha önce de belirttiğim gibi festival çalışmalarını festivalimiz biter bitmez başlatıyoruz” dedi.

Geçtiğimiz yıl 15.’si düzenlenen festivalin diğer festivallere göre daha güzel ve etkili olduğu konusunda tüm halkın ve Komitenin hem fikir olduklarını kaydeden Aksoy şöyle konuştu; “Bu yıl düzenlenecek olan festival ile ilgili iki önemli nokta bulunmaktadır. Birincisi festivalin tanıtımını çok daha kapsamlı yapmalıyız. İkincisi ise uluslararası katılım olmasıdır. Eğer bu festivalimizin adını uluslararası festival olarak yapıyorsak, bizde bu anlamda uluslar arası katılımı sağlamak zorundayız. Festivalin, yarışmalar ile etkinlikler ile jüri üyeleri ile birçok alanda genişletilmesi gerekmektedir. Bilindiği üzere her yıl bir alt tema ile festivalimizi destekliyoruz. Tapu Senedi Mezar Taşları alt teması ile mezarlık da düzenlemeler yapıldı, ondan önceki sene Hamam Kültürü dedik, neredeyse tamamen yok olmuş tarihi bir hamamı baştan sona restore ettik.  Yine Su Kültürü alt temamız ile pek çok tarihi çeşmeyi restore ettik, musluklarından su akıttık ve akmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıl Ustaya Saygı teması ile Safranbolu’da çeşitli Sanat ve Zanaat dallarında halen hizmet veren ustalarımızı konu olarak işledik, çarşıdaki tabelaları aslına uygun olarak değiştirdik, ziyaretlerde bulunduk belgelerini verdik. ” dedi.

Başkan Aksoy konuşmasının sonunda “Toplantının verimli geçeceğine inandığını, inşallah katılımın ve programların daha yoğun olacağı bir festivalin düzenleneceğini söyledi.

 

Web Tasarım & SEO: Best4SEO