Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ligler 1 Hafta Ertelendi

  Fenerbahçe futbol takımını

 

f0a5ee6ede70488a8d291a80bd5822ce

Fenerbahçe futbol takımını taşıyan otobüse yapılan silahlı saldırı sonrası futbol ailesi bugün İstanbul’da toplandı.

Yapılan ilk toplantıda TFF Başkanı Yıldırım Demirören bugün Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ’ı Beykoz-Riva’da yer alan TFF Merkezi’nde olayları masaya yatırdı ve TFF ve kulüplerin aldığı ortak karar ile Spor Toto Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası’nda bu hafta oynanacak çeyrek final maçları 1 hafta ertelendi.

 

Bu toplantının ardından Spor Toto Süper Lig’de mücadele eden kulüplerin başkanları, TFF Merkezi’nde Bakan Kılıç, Başkan Demirören ve Başkan Gümüşdağ ile bir araya geldi.

Taraflar, yaşanan saldırı sonrası Fenerbahçe kulübünün önümüzdeki haftalarda oynayacağı Spor Toto Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası müsabakalarının durumunu ve böyle bir olayın bir daha yaşanmaması için alınacak tedbirleri görüştü.

Toplantının ardından bir basın açıklaması yapıldı.

Yapılan Açıklamada TFF Başkanı Yıldırım Demirören Şöyle Dedi.:

“Değerli basın mensupları maalesef Cumartesi günü bir terör olayı yaşanmıştır. Bu terör Fenerbahçe Kulübümüzden çok; aslında Türk futboluna yapılan bir harekettir. Ben öncelikle yaralanan değerli şoför arkadaşımıza, acil şifalar diliyor, Fenerbahçeli futbolcu ve yöneticilerle birlikte tüm Fenerbahçe camiasına geçmiş olsun diliyorum.

Bugün federasyonumuzda sayın Sayın Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılç’la beraber Kulüpler Birliği Başkanımız Göksel Gümüşdağ ve tüm kulüp başkanlarımızla beraber Türk futbolu adına konuşup, dertlerimizi ve artık senelerdir konuştuğumuz klasik olayın başımıza gelmiş olmasından ötürü de “Futbolumuzun önünü nasıl açabiliz” konusunu birlik beraberlik halinde federasyonumuz, kulüpler ve Spor Bakanlığımız ile masaya yatırdık; fikir alışverişinde bulunduk. Tabii ki herkesin bildiği gibi Fenerbahçe Kulübü’nün kupa maçını ve önümüzdeki hafta oynayacağı Bursaspor karşılaşmasını ertelemiştik. Bunun iptal sebebi iki nedende birleşmiştir. Birinci neden yaşanan olayın bir terör olayı olduğuna inancımız tamdır. İkinci sebep de futbolcularımızın psikolojik durumlarını göz önüne aldık. Buna önem vererek erteleme kararını aldık. Fakat bugün Türk futbolunda çok güzel bir şey yaşadık. Bütün kulüp başkanlarımız önümüzdeki hafta lig maçlarının kaydırılmasını talep etti. Bunun tek sebebi yapılan olaya tepki göstermekti. Yani yarından itibaren oynanacak olan kupa maçlarının tamamı ve önümüzdeki hafta oynanacak lig maçlarının hepsi bir hafta kaydırılmıştır. Ben öncelikle kulüp başkanlarıma teşekkür etmek istiyorum. Çünkü biz federasyon olarak tamamının ertelenmesine sıcak bakmıyorduk. Çünkü bu olayı yapan kişinin ödül almış gibi gözükmesini ve ülkemizde güvenlik sorunu varmış gibi gözükmesini istemedik.  Yine altını çizerek özellikle söylüyorum. Bu kararın alınmasının tek sebebi bütün kulüp başkanlarımızın Türk futboluna ve Fenerbahçemiz’e yapılan bu olaya tepki olarak ortak aldıkları karardır. Tekrar kendilerine teşekkür ediyorum. İnşallah bu yaşananlar son olur. Bütün kulüplerin ortak kararı liglerin bir hafta kaydırılmasıdır. Ondan sonra federasyonumuzun bütün kuralları devreye girer.”

Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ:

“Sayın başkan, değerli Kulüpler Birliği Vakfı üyeleri sayın başkanlar, TFF’nin yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım güzide basın mensupları bugün olağanüstü çağrı yaptığımız Kulüpler Birliği Vakfı ve Türkiye Futbol Federasyonu toplantısına Sayın Bakanımız Akif Çağatay Kılıç da iştirak etti. Kendisini uğurladıktan sonra da biz toplantıyı neticelendirdik.

Değerli arkadaşlar geçtiğimiz hafta sonu yaşanan elim olayı sıcağı sıcağına kınamıştık. Bugün de tüm kulüp başkanları olarak hepimiz kınadığımızı, futbolla uzaktan yakından bir ilişkisi olmadığını, bu tamamen farklı kesimlerin ya ruh sağlığı bozuk olan, insanlık dışı, akla-vicdana sığmayan davranışı hepimiz kınıyoruz. Fenerbahçe Futbol Kulübü’ne, takımına, yönetim kurulundaki tüm üyelerine ve camialarına geçmiş olsun dileklerimizi bildiriyoruz.

Ben sadece Fenerbahçe Kulübü’ne yapılmış bir eylem olduğunu düşünmüyorum. Türk sporuna, Türk futboluna yapılmış bir eylem olduğunu düşünüyorum. Ve bu eylemin renklerinin olmadığını düşünüyorum. Bu her renge yapılmış bir eylemdir. Hiçbir camiayla da bağdaştırmak istemiyorum. Zaten faili meçhuller Sayın Bakanımızın, İçişleri Bakanımızın, Başbakanımızın, Cumhurbaşkanımızın tüm kamuoyunun da takip edildiğini biliyoruz. En yakın zamanda inşallah faillerin bulunduğu bir durumla karşı karşıya kalacağız. Bugün Kulüpler Birliği Vakfı’nın herkesin mutabakatıyla bu hafta özellikle Süper Lig maçlarının ve kupa maçlarının oynanmaması, bu hafta hiçbirimizin statta maç izleme isteği olmadığını, oyuncuların sahaya çıkma isteğinin olmadığını, hepimizin bu eyleme destek vermek istediğini ve tüm kulüplerin bu konuda mutabık olduğunu söylemek istiyorum. Bir daha inşallah Türk futbolunda böyle yaşanmaz. Dolayısıyla hepimiz bugün bir aradayız. Tek vücuduz ve futbolu dimdik ayakta tutmaya size söz veriyoruz. Dolayısıyla ben bir kez daha evsahipliğinden dolayı Sayın TFF Başkanı Yıldırım Demirören’e teşekkür ediyorum. Herkese saygılar sunuyorum. Biz Federasyon Başkanımız ve Kulüpler Birliği Başkanı olarak ben üyelerimizi teker teker davet edeceğiz. Şehir dışında olanlar var. Fenerbahçe Kulübü’ne geçmiş  olsun ziyareti gerçekleştireceğiz.

Türk futbolu geçmişte olduğu gibi bugün de ayaktadır. Sadece bu verilen arayı lütfen karıştırmayın. Bu ara bütün kulüplerin hepsinin tek vücut olduğunu göstermek içindir. Yoksa herhangi bir güvenlik ya da diğer bir konu hakkında sıkıntımız yoktur. Biz kulüpler olarak bu haftayı boş geçmek istiyoruz. Herkes bunu derin derin düşünmeli. Futbolun tüm paydaşları bundan kendisine ders çıkarmalı. Hepinize saygılar sunuyorum.”

Bakan Kılıç: “Alçakça ve haince bir saldırıdır”

Kulüp Başkanları ile yapılan toplantı öncesi Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Bakan Kılıç şöyle konuştu; “Bugün burada Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde hem Federasyonumuz, hem de Kulüpler Birliği Vakfı ile bir araya gelmiş bulunuyoruz. Sözlerime Cumartesi akşamı Fenerbahçe kafilesine yapılan saldırıyı tekrar kınayarak ve hiçbir şekilde bunu bir daha yaşamak istemediğimizi belirterek başlamak istiyorum.

Alçakça ve haince bir saldırıdır. Olayda yaralanan şoför kardeşimiz Ufuk Kıran şu anda hızlı bir şekilde iyileşme sürecinde. Ümit ediyorum en kısa süre içerisinde ailesinin yanında olacaktır. Rabbim ona da acil şifalar versin. Bugün burada gerçekleştireceğimiz toplantıda Federasyonumuz ve tüm kulüplerimizin temsilcilerine genel anlamda şu anda İçişleri Bakanlığımız ve Adalet Bakanlığımız ile yaptığımız görüşmelerdeki bilgileri paylaşacağım. İnanıyorum ki burada yapılacak olan toplantıda Türk sporumuz, Türk futbolumuz bu olaydan çok daha güçlenerek, birbirine kenetlenerek çıkacaktır. Bu toplantı sayesinde gelecekteki çalışmalara çok daha azimli bir şekilde yürüyeceğimiz bir değerlendirme olacaktır diye düşünüyorum.

Tabii ki spor denince akla ilk gelen şey dostluk, kardeşlik, birliktelik ve saygıdır. Bunları da tekrar dile getirmek istiyorum. Sorunları masaya açıkça yatırarak ve bunları açık yüreklilikle değerlendirerek, öz eleştirimizi de yaparak geleceğe doğru yürüyeceğiz.

Ben tekrar sözlerimin başında söylediğim gibi inanıyorum ki bu olaydan Türk sporu ve futbolu güçlenerek çıkacak. Tabii burada kulüplerimize, Federasyonumuza, Kulüpler Birliğimize düşen görevler var. Hepimiz bunların bilincinde olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz. Ben bu anlamda bugün hızlı bir şekilde bir araya gelen, toplanan değerli başkan ve temsilcilerimize teşekkür ediyorum. Bu refleksi göstermenin önemli olduğunu düşünüyorum. Bu saldırının Fenerbahçe Spor Kulübü’ne değil, Türk sporuna ve Türk futboluna yapılmıştır diye düşünüyorum. Ve bunun karşısında tek bir yürek olarak duracağımıza inanıyorum. Zaten bugüne kadar olan süreçte de bu birliktelik ve beraberliğin örneklerini gördük. Umarım bunlar daha da artacaktır. Herkese teşekkür ediyorum.”

kaynak TFF

Web Tasarım & SEO: Best4SEO