Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

“HAVA ALANI UÇTU”

Batı Karadeniz Ekspres Gazetesi

necati_1

Batı Karadeniz Ekspres Gazetesi İmtiyaz Sahibi, Gazeteci-Yazar, Cemiyetçi kimliği ile tanınan Necati KARAOĞLU “BURASI KARABÜK” köşesinde Karabük Gündem’inde uzun zamandır işlediği gündemde tutmaya çalıştığı HAVALİMANI konusunda ki yorumu ile dikkatleri çekti.

 

Karabük’te her fırsatta her siyasetçi tarafından gündeme getirilen ve yılan hikayesine dönen HAVA LİMANI konusunda  Necati KARAOĞLU’NUN  O Manidar, dikkat çeken Yazısı bugün BK Ekspres Gazetesinde ki köşesinde yer aldı..

 

İŞTE O YAZI ;

 

Merhaba.

Karabük de “ hava alanı” sözcüğü konuşulmaya başlayalı beri siz deyin13 ,ben diyeyim 15 yıl olmuştur.

Hava alanı konusu yakın tarihin hemen her seçim öncesi açılmış, seçim yapılmış, kapatılmıştır.

Seçimlere çeyrek kala, seçim ateşinin üstüne konur ısıtılır. Politika önderleri tarafından, çoğu kişi ya da kuruma fellik fellik hava alanı yapılacak yer aratılır. Birinde Eskipazar ‘da, diğerinde Eflani ‘de, bir diğerin de Karabük ‘de, Aladağ çevresinde ki düzlüklerde yerler buldurulur, ölçümler yaptırılır. Geliyor, başlanıyor müjdeleri verilir. Seçim biter, Havaalanı konusu kapatılır .Bir sonraki seçimde yeniden indirilmek üzere tozlu raflara kaldırılırdı.

Bundan önceki (7 Haziran 2015)seçimleri öncesi de ısıtıldı. Politika yapmaya aday olanların iyi niyetlerinin anlaşılması ile,

Siyasi iktidarın ‘her ile hava alanı’ yapacağız sözü ile,

Filyos Liman projesi hayata geçiyor denilmesi ile,

Karabük ‘ün siyaset ve ticaretinin giderek büyümesi, dünya ya açılması ile,

Sporcu sunun başarısı ile,

Turizmin ivme kazanması ile,

Hava yolunun halkın yolu haline gelmiş olması ile,

Üniversitenin büyümesi eğitenin, eğitilenin artması ile,

İnsanoğlunun gelişen teknolojiye ulaşabilmesi, kısalan zamana yetişebilmesi ile, Çok ilgili diye, ihtiyaç diye, eğitim için gerekli diye raflardan yine indirilmiş, gür ateşte ısıtılmış, anlatılanlara inanmış, , hatta çoluk çocuğu, konu komşuyu bile inandırmıştık.

Karabük Üniversitesinde Sivil Havacılık Yüksek okulunun kurulması ile. Sivil Havacılık yüksek okulu öğrencilerinin eğitim faaliyetlerinde, kullanabileceği. Yolcu taşıyanların, ambulans, yangın söndürme uçaklarının da istifade edebileceği bir hava alanı yapımına yönelik olarak Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Alt Yapı Yatırımları Genel Müdürlüğü ve hava Meydanları Etüt, proje Daire Başkanlıkları tarafından hazırlatılan raporların hepsi uygun bulunduğu. Bölgenin seyrü sefere uygunluğu, maliyeti ve işletme karlılığı anlatılmış, anlatımları iktidar partili politikacılar da alkışlamışlardı.

“Hava alanı Karabük için hayal olmaktan çıktı. Gerçek oluyor” söylemleri ile heyecanlar doruklara çıkmış, yükselen heyecanlar toplantılarda içilen şerbetlerle serinletilmeye çalışılmıştı.

‘Hava alanı inşaatına ilk kazma 2015 yılının ilk aylarında vurulacak’ denilmişti.

Üniversitede havacılık yüksek okulu açılmış, Ulaştırma Bakanlığı ile Karabük Üniversitesi arasında protokol imzalanmış, protokol gereği hava alanı yapılacak yerle ilgili arazi sorunu çözülmüş, zemin etütleri yaptırılmış, Belediyenin imar programına alındığı, belirtilmişti.

2014-2015 eğitim öğretim dönemi bitmeden, Üniversite anlatılan “hava alanı hikayesi ” çoktan bitti.

Hem de; Dünyanın en somurtkan ve sinirli yaratığı Hint porsuğunu bile güldürecek nedenlerle.

Yani… Uçak derken, hava alanını uçtu gitti.

Neden’ini, ne için ini biz az çok biliyoruz.

Özellikle adayların da bilmeleri gerektiğine inanıyoruz.

Aslında bu seçimlerde neleri düşünecek, neleri nerelere uçuracaklar diye merak da ediyoruz doğrusu!….

Yeni bir haftada yeni bir “Burası Karabük” de yeniden birlikte olabilme temennilerimle esenlikler diliyorum.

KAYNAK BK Ekspres Gazetesi

Web Tasarım & SEO: Best4SEO