Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

BAĞBOZUMU TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ

Geleneksel Bağbozumu Şenlikleri SAKEM’de

cats

Geleneksel Bağbozumu Şenlikleri SAKEM’de Yapıldı

 

Safranbolu Belediyesi ve Tarım İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Geleneksel Bağ bozumu şenliklerine 24 Üretici katılırken, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy’un ev sahipliği yaptığı programa Karabük Milletvekili Adayı ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Garnizon Komutanı J. Albay Cihan Ulukaya, İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever,  Ak Parti İl Başkanı Timurçin Saylar, Tarım İl Müdürü Cemalettin Çataklı, Ak Parti Karabük Milletvekili Adayı Prof. Dr. Burhanettin UysalTarım İlçe Müdürü Mehmet Emre,  Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Müdürleri, vatandaşlar ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

????????????????????????????????????
SAKEM BAĞBOZUMU TÖRENİ

Saygı Duruşu ve İstiklal marşımızın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Safranbolu ilçe Tarım Müdürü Mehmet Emre, programa katılanlara hoş geldiniz derken etkinliğe katılımlarından dolayı teşekkür etti,

Daha sonra Tarım İl Müdürü Cemalettin Çataklı yaptığı konuşmasında Safranbolu ilçesinde Üzümün tarihide kent kadar eskidir ilimizi tüm köylerinde Üzüm Üretimi yapılmaktadır. Safranbolu ilçesinde yapmış olduğumuz çalışmalarda üretimimiz % 20 oranında artmıştır 71 milyon 500 bin lira destek alınmıştır Kırsal destekleme kapsamında 23 milyon lira destek sağlanıyor. Milletvekillerimize de katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy ise yaptığı konuşmasında; “  Safranbolu Belediyesi ve Tarım İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen güzel bir etkinlikte bir aradayız. Bu etkinlik Kültür Değerlerimizin korunması için, bu etkinlikler çok önemlidir. Bu değerlerin kaybolmaması bizler için önemlidir. Sadece turizm faaliyeti değil kültür değerlerimizi de korumalıyız. Nasıl bir çok ilin kendine has Amasya’nın Elması, Malatya’nın kayısısı var ise bizimde Çavuş Üzümümüz var.  Ben yarışmaya katılan Tüm Üreticileri kutluyorum ve hepsini de birinci ilan ediyorum” dedi.

????????????????????????????????????

Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak’ta yaptığı konuşmada;  “Bugün buraya Safranbolu ilçesinin son yıllarında her gün biraz daha geniş alanlarda Üretimi yapılan Üzüm Şenliği için bir araya geldik.  Safranbolu ilçesinde üretim yapan Bağcılarımızdan 24 tanesi katılmış ve bunların içinden Üç tanesi dereceye girecek ben hepsini birinci kabul ediyorum.” deerken, Vali Orhan Alimoğlu ise; “Bu Etkinliğin adı Bağ bozumu Bağı Bulursak Bağ Bozumu da güzel olur.  Toprakla barışık yaşayan ve bu üzümleri üreten tüm çiftçilerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

Programda son olarak Karabük Milletvekili Adayı ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin konuştu.

 Şahin; “ Bağ Bozumu Şenliğine 3. Kez katılıyorum.  Safranbolu’da her ay bir değerini öne çıkarmak için bir etkinlik yapılsa, yani Safranbolu’nun bir değerini öne çıkaracak etkinlik yapılabilir.  Çavuş Üzümü, Safran, Domates gibi etkinlikler olur. Önümüzdeki günlerde Safranbolu Altın Safran Filim Festivali yapılacak.  Bizar önce önümüzdeki notlarda okudum.  Yüzlerce yıllık Safranbolu ilçesinde yapılan kazılarda ortaya çıkan bulgularda Üzüm Motifleri var.  Demek ki Safranbolu üzümle birlikte anılıyor. Ben üzüm üreticilerine imreniyorum.  Çünkü üzüm üreticilerini Gül üreticilerine benzetiyorum.  İçine sevgi katılıyor.  Bir toplantıda Hurma konusu gündeme geldi. Kur’an da 23 yerde Hurma adı geçer ama bununla birlikte Üzümde geçer. Demek ki üzüm de Hurma kadar kıymetli bir meyvedir.  Ben 24 sepetteki üzümleri yetiştiren üreticilerimizi tebrik ediyorum. Her birini yürekten tebrik ediyor ve kutluyorum “ dedi.

Şenlikte üzüm üreticilerinin ürünleri değerlendirildi ve  Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri yöresel bindallı elbiseleriyle 24 üreticinin ürünlerinin bulunduğu sepetlerle jüri ve protokolün önüne çıktı.

Jüri üyeleri, daha önceden arazi puanlamalarını yaptığı üreticilerin üzümlerinin şekillerine ve tatlarına bakarak en iyi üzümleri seçti. Buna göre; Hasan Yakupoğlu 1, Hüseyin Yavuz 2, İzzet Krasu 3’üncü oldu.

Dereceye girenlere altın hediye edildi.

ŞAHİN; BAĞBOZUMU SONRASI GAZETECİLERE GENEL AÇIKLAMALARDA DA BULUNDU.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin; “Programın “YSK’nın sandık taşıma yetkisi yok” şeklinde bir televizyon programında yaptığı açıklama hatırlatılması üzerine şöyle konuştu: “298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkındaki Kanun’un

????????????????????????????????????

3 ve 4’üncü maddelerine göre her muhtarlık bir seçim bölgesidir ve seçim bölgesi içerisinde de yeteri kadar sandık bölgesi oluşur. Dolayısıyla bu mevzuata dayalı olarak değerlendirme yaptığımızda bir muhtarlık sınırı içerisindeki sandıkların başka bir yerdeki mahalleye taşınması yasal açıdan doğru değildir. Ama benim gibi düşünmeyen hukukçu arkadaşlarımız da var. Onlar da diyor ki; Bazı zorunlu sebepler ortaya çıktığında YSK, Anayasa’nın 79’uncu maddesindeki seçimlerin düzenli şekilde yapılmasıyla ilgili kendisine verilmiş olan görev bağlamında sandıkların bir başka mahalleye, bir başka yere taşınmasına karar verebilir. Şu anda konu, biz ne kadar tartışırsak tartışalım YSK’nın gündemindedir. YSK bunu kendi arasında tartışıyor, bir karar verecektir. Anayasa gereği YSK’nın kararları kesindir. Onların vereceği karar ne ise herkes ona uymak zorundadır.” şeklinde seçimler içinde bir açıklama yaptı..

Tören sonrasında misafirlere Çavuş Üzümünden yapılan pekmez ikramı yapıldı.

 

Web Tasarım & SEO: Best4SEO