Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Hava,Su,Toprak Kirlenmesi !

KBÜ’de “Enerji ve Çevre”

1(17)

KBÜ’de “Enerji ve Çevre” Konulu Konferans

Karabük Üniversitesi (KBÜ)’nde Atatürkçü Düşünce Öğrenci Kulübü tarafından “Enerji ve Çevre” konulu konferans düzenlendi. Hamit Çepni Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinlikte konuşmacı olarak Prof. Dr. Ali Ercan katıldı.

Atatürkçü Düşünce Derneği Bilim Danışma Kurulu Üyesi olan Prof. Dr. Ali Ercan “Enerji ve Çevre” konulu konferansta Türkiye’deki su sıkıntısından ormanların azalmasına ve denizlerin kirliliği gibi birçok konuya değindi.

Ercan konuşmasına “Bir şeyin olmaması gereken yerde bulunmasına kirlilik denir. İnsanlar her yıl 2 milyar ton çöp üretiyor. Bunlardan %1’i de denizlere salınıyor. Enerji çıkartmak isterken facialara yol açılabiliyor.” diyerek başladı.

Yaşam elementlerinden en önemlisinin su olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Ali Ercan “Su ve hava canlıların yaşam elementleridir. Suların büyük kısmı tuzlu sudur. Tatlı suların %70 ise buzullarda yer alır. Tüm canlıların ihtiyaç duydukları su miktarı yeryüzünde çok az yerde bulunmaktadır. Yıllarca Türkiye su cenneti diyerek büyük yalanlar söylendi. Sanılanın aksine Türkiye’de kişi başına 1000 m³ su düşmektedir.” diye konuştu.

Ormanların azalmasına da değinen Ercan “Türkiye’de ormanlar, orman yangınlarıyla daha da azalmıştır. Sadece orman yangınlarıyla değil ormanlarımızı keserek de yok ediyoruz. Nüfus artışı ile inşaat, tarım arazisi olarak kullanılıyor.” dedi.

Denizlere atılan plastiklerin büyük kirliliğe yol açtığını da ifade eden Prof. Dr. Ali Ercan plastik, hava, su, gürültü, ışık, toprak, enerji ve radyasyon kirliliği hakkında da bilgiler verdi.

 

 

Web Tasarım & SEO: Best4SEO