Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

“AĞIZ SAĞLIĞI VÜCUT SAĞLIĞIDIR”

– BU  HAFTA KARABÜK

BU  HAFTA KARABÜK GÜNDEM’İN KONUĞU ADSM BAŞHEKİMİ  AHMET USTAOĞLU  OLDU. BUGÜNE KADAR KONUKLARIMIZI İŞ ADAMLARINDAN SEÇİYORDUK  ANCAK BU SAYI FARKLI BİR KONUK ALALIM DEDİK VE USTAOĞLU’NA SİZLER İÇİN SORDUK..

 

7 DEN  77 YE  AĞIZ DİŞ SAĞLIĞI BİLİNCİNİ  

OLUŞTURMALIYIZ

 

IMG_3551

 

 

KARABÜK GÜNDEM /OSMAN GÜLDEMİR ; Hocam siz Ağız Ve Diş Sağlığı konusunda Karabük’ün önde gelenlerindensiniz uzun yılların deneyimi ve birikimi var. Şimdi sorunları çözme noktasında  en sorumlu kişisiniz.Göreve geldiğinizden bu tarafa Karabük hangi noktaya geldi?

ADSM BAŞHEKİMİ  AHMET USTAOĞLU ; Sağlıkta dönüşüm ve yeniden yapılanma programı  sağlığa erişimi ve sağlık hizmetlerinin hem kalitesini hem de sür’atini arttırmıştır. Ağız ve diş sağlığı hizmetlerinde de büyük başarı elde edilmiştir.

130627736498611407Osman bey sizinde ifade ettiğiniz gibi 40 yılı bulan Ağız ve diş sağlığı hizmetlerimin final bölümü diyebileceğim bölümünü Karabük Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde yönetici olarak değerlendirmek nasip oldu çok şükür. Sağlığımız elverdiği ve nasibimizde olduğu kadar Ağız ve diş sağlığında Karabük’lü kardeşlerimize hizmete devam edeceğim İnşallah. Fiili olarak muayenehane veya poliklinikte diş hekimliği hizmeti vermek hem zevkli , hem de kolay. Yöneticilik daha zor ve sorumluluğu daha  büyük bu görevimizi Allah’ın izni ile yüz akıyla tamamlaya bilmeyi, yapabileceklerimizi eksiksiz yapıp  Karabük halkının Ağız ve Diş Sağlığı hizmetinden azami surette yararlanmasını arzu ediyorum. Bunun için ilk olarak 7 den 77 ye tüm halkımızda Ağız ve Diş Sağlığı bilinci oluşturmalıyız. Bunu temin için Sağlık bakanlığımız, İl sağlık müdürlüğü, Halk sağlığı müdürlüğü ve Kamu Hastaneleri Birliği vasıtasıyla  bir çok etkinliklerde bulunuyor, büyük bir gayret var ama bunu daha da arttırmalıyız  neden? Çünkü Ağız ve Diş Sağlığı koruma bilinci Ağız ve dişlerimizin genel sağlığımız yönünden  ne kadar önemli olduğu anlaşılacak. Bu bize neler  kazandıracak?

Ağız ve diş sağlığı yerinde olan bireyin yaşam kalitesi yüksek olacak, güler yüzlü mütebessim yaşayacak, üstün moralli olacak, lüzumsuz diş ağrıları ile ızdırap çekmeyecek etrafını da üzüntüye sevk etmeyecek.

Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur Atasözü ne kadar doğrudur. Sağlam vücudun sağlıklı olmasının: Ağız ve diş sağlığı ile ilişkisini Tıp ilmi her fırsatta haykırıyor.

Ağız vücudumuzun en önemli giriş kapısı  dişlerimiz, dilimiz, çenelerimiz ve tükrük bezlerimiz  hepsi ağzımızda . Vücudumuza girecek gıdaların ilk işlem gördüğü yer ağzımız. İlk işlem yanlış ve eksik olursa ” Yanlış iliklenen ilk düğme gibi  ”  diğer bütün sindirim işlemleri eksik veya sağlığınıza zararlı  ve yük olacaktır.

Onun için insan yaşamak için yer. Yemek işi ağızda gereği gibi  yapılmazsa yaşamak için yediklerimiz yaşamımıza zarar verir. Şairin dediği gibi;

“Bilmem akıl ne ister akıl ne ile doyar./ Yemek yerken akılsız kendi canına kıyar.”

Şunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki ağız sağlıklı olursa vücut sağlıklı olur, başı ağrımaz rahat olur bu da insanımızın sosyal yaşantısına, insani ilişkilerin, çalışma ve üretimine müspet yansır. sağlıklı bireylerden oluşan sosyal ilişkileri düzenli, üretimi verimli olan toplumlarda güçlü olur.Böylece ağız ve diş sağlığının ülke için ne kadar önemli olduğu görülmüş olur.

KARABÜK GÜNDEM /OSMAN GÜLDEMİR ; Hocam Karabük te sağlık hizmetlerini  genel olarak nasıl değerlendirirsiniz?

ADSM BAŞHEKİMİ  AHMET USTAOĞLU ;  Karabük ilinin sağlık hizmetlerinin hızla gelişmekte olduğunu  görüyorum . Eflani  devlet hastanesi yenilendi hizmet kalitesi arttı. Safranbolu çok modern bir devlet  hastanesi , kaliteli yönetim ve hizmet  kadrosuyla  7/24 hizmet veriyor. Eğitim ve araştırma hastanemiz günlük 5-6 bin hastaya hizmet verebilecek  kapasiteye, kalitesi ile birlikte ulaştı. Eskipazar ve Yenice  yeni ve modern hastanelerine kavuşmak üzere Karabük Sağlık Meslek Liseleri, Karabük Sağlık Meslek Yüksekokulu , Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi, Karabük Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi  bu saydığım Karabük sağlık bileşenleri ,beş yıl içersinde  sağlıkta Karabük’ü cazibe merkezi yapacaktır.

Yapımına başlanan Diş Hastanemiz ve hemen arkasında yapımı planlanan Diş Hekimliği Fakültesiyle adeta bölgenin  Ağız ve Diş Sağlığı hizmetlerinin eksiksiz verildiği, kimsenin  bir yere sevk edilmediği  bir külliye olacak. Karabük ve çevresinin 50 yıllık ihtiyacı giderilmiş olacaktır. Karabük halkımız  bu saydığım sağlık tesislerin sahiplenme ye ve tüm sağlık çalışanlarına,  onların hizmetlerini daha kaliteli ve daha zevkle yapmalarında teşvikçi ve  tebrikçi olmaya davet ediyorum. Halk, sağlık personelinin ve hekimlerin yüzünü güldürürse  sağlığımızın hizmetkarlarının yüzü güler. Gülen yüz yüz güldürür.

Osman bey kardeşim, Karabük Gündem  gazetesi ve Gündem  haber sitesine, size, ailenize ve şahsınızda  tüm  Karabük halkına sağlıklı ömürler dilerim.

RÖPORTAJ  GÜNDEM GAZETESİ  26 NİSAN 2016 TARİHLİ (074) SAYISINDA YAYINLANMIŞTIR

Web Tasarım & SEO: Best4SEO