Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

DDY ARAZİLERİ İÇİN RANDEVU ALINACAK

Belediye Başkanı Rafet Vergili

Belediye Başkanı Rafet Vergili düzenlediği basın

toplantısın da yeni bir Mega Proje ile Karabük’te

Demiryolu ulaşımı sağlayacaklarını söyledi.

 

14072016_basintoplantisi_1

 

Yaklaşık 240 Milyon TL tutarında ki proje çalışmalarını yürüttüklerini bildiren Başkan Vergili; “Hafif Raylı Sistem” isimli projeyi çok daha düşük maliyette ve tamamen Belediye imkanları ile gerçekleştireceğiz” dedi.

Karabük Belediyesinin yeni bir Mega Projeye imza atacağını belirten Başkan Vergili, “Hafif Raylı Sistem” ile Soğuksu Mahallesinden başlayarak Bostanbükü Mevkiine kadar Demir Yolu ulaşımı sağlayacaklarını bildirdi.

14072016_basintoplantisi_2Su, kanalizasyon, asfalt çalışmaları ile birlikte daha önceden belirledikleri Mega Projeleri ile ilgili Karabük Belediyesi çalışmalarının son hızıyla sürdüğüne dikkat çekerek açıklamalarda bulunan Başkan Vergili şu görüşlere yer verdi; “Şu anda 7-8 bölgede şantiyelerimiz kurulu ve asfalt, kanalizasyon, su çalışmalarımız sürerken, bu rutin çalışmaların şanı sıra ise Mega Projelerimizi de sürdürüyoruz. Bu kapsamda yıl sonuna kadar bazı Mega Projelerimizle birlikte Karabük’te asfalt yapılmamış yer bırakmayacağız.
Şu anda yeni bir Mega Proje ile ilgileniyoruz ve bu yönde çalışma içerisinde olduğumuz proje çalışmalarımız 3-4 ay gibi bir süre içerisinde tamamlanacak. Bu projemizin adı “Hafif Raylı Sistemler” Projesi. Soğuksu Mahallesinden başlayarak, Fevzi Fırat Caddesi, Hürriyet Caddesi, Yeşil Mahalle, Üniversite ve Bostanbükü bölgesinde ki arıtmanın bulunduğu alana kadar yaklaşık 13-14 kilometre uzunluğunda ki ulaşım projemiz için 2017 yılında ilgili kurumlardan gerekli izinler alınarak, iktidar yetkililerimizin de yardımı ile bu yatırıma başlamak istiyoruz.

80 Milyon Dolar yani 240 Milyon TL’ye tekabül edecek bu projeyi tamamen öz kaynaklarımızı değerlendirerek, maliyetleri de çok aşağılara çekerek yapacağız. Yaklaşık 1,5 yıldır bu proje üzerinde bizzat çalışıyorum. İnşallah böylesine önemli bir projeyi gerçekleştirerek bölgemize önemli bir hizmet yaparız” sözlerine yer verdi.

14072016_basintoplantisi_4
Diğer yandan bizim en önemli eksikliklerimizden birisi de Belediye gelirlerimizin yetersizliği. Bu yüzden bu yatırımla birlikte Şirinevler Ticaret Merkezi, 100. Yıl Dükkanları gibi yatırımlarımızla birlikte Belediye gelirlerimizi devamlılık haline getirmeyi planlıyoruz. Yine bir önemli projemiz olan Kanyon yatırımımızı da yıl sonuna kadar tamamlamayı hedefliyoruz dedi.

DDY ARAZİLERİ İÇİN RANDEVU ALACAĞIZ

Son olarak DDY rehabilitasyon projesi ile ilgili de görüşlerini dile getiren Başkan Vergili; “Bilindiği gibi daha önce ki Ulaştırma Bakanımız şu anda Başbakanımız oldu. Bayramda Sayın Mehmet Ali Şahin ile tekrar görüştüm ve yeni Ulaştırma Bakanından randevu alarak bir görüşme daha yapacağız. Bu konuda milletvekillerimiz ve ilgililerden destek alıyoruz” dedi.

 

 

Web Tasarım & SEO: Best4SEO