Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

“GELECEK TAM DEMOKRASİDEDİR”

CHP “Darbeciler tüm işbirlikçileri

CHP “Darbeciler tüm işbirlikçileri ile birlikte hukuk

düzeni içinde yargı önünde hesap vermelidir.”

 

67

 

 

CHP Karabük İl başkanlığı basın duyurusu yayımladı ve ” Ülkemiz ve Cumhuriyetimiz, 15 Temmuz Cuma akşamı Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki bir cuntanın PARLAMENTER DEMOKRASİMİZE yönelik bir darbe girişimi ile karşı karşıya kaldı. Türk Ordusunun üniformasına ve onuruna yakışmayan tutum içindeki bu gruba karşı, siyaset kurumu, milletvekillerimiz ve milletimiz en kararlı şekilde karşı duruşunu göstermiş; Parlamenter Demokrasi birikimimizin yarattığı demokrasi kültürü, bu darbe girişimini başarısız kılmıştır.” dedi.

 

CHP İL Başkanlığının yayımladığı basın bildirisinde şu ifadelere yer verildi.;

Cuntacıların darbe girişimine karşı Genel Başkanımız öncülüğünde partimiz, net bir tavır sergileyerek darbe karşıtı tavrını açıkça ortaya koymuştur.Bu tavrımız Cumhuriyetimizi ve Parlamenter Demokrasiyi koruyup yaşatmak adına konan bir tavırdır ve koşullar ne olursa olsun, bundan sonrada Demokrasimizi korumak adına tüm örgütümüz tarafından sürdürülecektir.

Ancak, halkımızın direniş hakkından kaynaklanan darbe karşıtı gösteriler, iktidarın yönlendirmesiyle amacından saptırılarak siyasi şova dönüştürülmeye çalışılmaktadır.Bu tür kontrolsüz ve provokasyona açık gösterilerin, toplumun kutuplaşmasını ve ayrışmasını artıran ciddi tehlikelere yol açabileceğini düşünmekteyiz.

Bugünlere nasıl geldiğimizin tespitini ve özeleştirisini yapamazsak gelecek ile ilgili doğru kararlar alamayız.

Ülkeyi ordusuyla, polisiyle, yargısıyla, bürokrasisiyle bu cemaate teslim edenlerin hiçbir özeleştiri yapmadan, hiçbir özür dilemeden halkın bu direnişini kendi siyasi şovlarına alet eden bu samimiyetsiz tavırlarını da mutlaka sorgulamalıyız.

Geçmişte yıllar boyu bu tehlikeye dikkat çekenlere kulak asmayanlar, “devleti cemaat ele geçirmiş lafına kargalar bile güler” diyenler, “hocam gel artık bu hasret bitsin” diye ağlayanlar, her fırsatta gidip elini öpüp duasını talep eden her kademedeki yetkililer, şimdi demokrasi havarisi olarak karşımıza çıkmaktadırlar.

Darbeciler tüm işbirlikçileri ile birlikte hukuk düzeni içinde yargı önünde hesap vermelidir. Hesap sorma sürecini ve soruşturmaları, Anayasa ve hukuk sınırları dışına taşıyıp bir cadı avına dönüştürmek, Anayasayı ihlal eden darbecilerle aynı konuma düşmek olur. Soruşturmalar, intikam ve tasfiye fırsatı gibi görülmemelidir. Öte yandan hukuk devletinin gereği olarak er ve erbaşlara dönük linç girişimleri de aynı biçimde soruşturulmalıdır.

Siyaset kurumu ve devlet organları, halkın kutuplaştırılmasına, kışkırtılmasına, çatışma potansiyelinin tahrik edilmesine, Türk Silahlı Kuvvetlerinin düşman gibi gösterilmesine dönük her türlü girişim ve ortamı ortadan kaldırmakla sorumludur.

Ülkemizin geleceği tam demokrasidedir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bütün siyasi partilere açık çağrımızdır. Güçlü bir parlamenter sistem ve özgürlükçü demokrasi için her türlü çabayı sonuna kadar göstermeliyiz. Bu bizim tarihi sorumluluğumuzdur.

 

Web Tasarım & SEO: Best4SEO