Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Başkan Aksoy Projelerini Anlattı..

      Safranbolu

 

 

 

Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy makamında düzenlediği basın toplantısı ile hayata geçirmeyi planladıkları ve hali hazırda devam eden projeleri anlattı.

 

Başkan Aksoy sözlerine El Bab’da Şehit düşen kardeşimiz, İstikam Uzman Onbaşı Umut Aytekin’e Rahmet dilediğini, haberi aldığında çok büyük üzüntü duyduğunu belirterek başladı ve  ‘Akçasu Projesinin’ en yüksek proje puanını aldığını söyledi.

Akçasu Mahallesinde gerçekleştirmeyi planladıkları projenin çok yakında ihalesinin yapılacağını kaydeden Başkan Aksoy; “ 2017 yılı Nissan ayında yapılacak bir referandum süreci var. Bu süreçte başarılı bir şekilde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Hemen ardından da hizmetlerimize geçeceğiz. Devam eden ve endeksleyeceğimiz projelerimiz var. Akçasu Kanyonu Projemiz de  3 etabımız var. Birinci etabımız, kanyona gelen suyu kontrol altına almak. İkincisi, kanyona yürüyüş parkurları haline getirip turizme kazandırmak, üçüncüsü de kanyonun daha alt kısmı olan tabakhane bölgesinde ki çalışmaları sürdürmek. Akçasu deresinin şöyle bir özelliği var. Safranbolu’da taşkın yapabilme riski olan tek dere burası. Öncelikle bu deremizdeki taşkın riskini ortadan kaldırmak adına DSİ’ye projelerimizi ulaştırdık. Bunun üzerine Devlet Su İşleri bir çalışma başlattı. Derenin kaynağına yakın kısımlarında sel olduğunda selle beraber gelen husubatları tutacak sel kapanları yapılacak. Bu kapanları 25 metre kadar yükseltip gelen seli hem depolasın hem ötelesin hem de Safranbolu’muza su kazandıracağımız etrafında piknik alanlarının olacağı, insanların dinlenebilecekleri bir alan oluşturmak üzerine teklifimiz oldu. Projemizi hazırlıyoruz. Sağ olsunlar değerli büyüğümüz Mehmet Ali Şahin beyefendi DSİ Genel Müdürümüzü aradı ve bende ziyaretlerine gitti. DSİ Genel Müdürümüz talimatlarını verdi ve inşallah talebimiz olan gölet yapılacak. İkinci etabında yani turizme kazandırma etabında ise projemiz hazır. Projemiz Koruma kurulundan geçti ve Batı Karedeniz kalkınma Ajansı ( BAKAB )’na başvurduk. Bu projemiz BAKAB’tan başvuran 60 civarında proje arasında en yüksek oyu aldı. Bu proje kapsamında 950 bin TL hibe alacağız. Bu hibe ve kendi bütçemizden katacağımız meblağ ile oradaki dere yatağının düzenlenmesi, peyzaj uygulaması, yürüyüş parkuru haline getirilmesi çalışmalarını biz gerçekleştireceğiz. Devamında da Tabakhane Bölgesinde de çalışmalarımıza başlamış olacağız” dedi.

 

Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu Toplandı

Aksoy şöyle devam etti; -“Çarşamba günü Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu Toplantı yaptıklarını kaydeden Başkan Aksoy; “ Tarhi kentler Birliğinin ayın 16 ve 17 sinde toplantı için geleceklerini ve bahar dönemi toplantısının gerçekleştirileceğini belirterek Başkan Aksoy; bu toplantıda birlikte Tabakhane bölgesine gidilerek hem fikirlerini alacağız hem de proje desteklerini almış olacağız” dedi.

 

 

Web Tasarım & SEO: Best4SEO