Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

5000 Evler U16 Yozgat’da Karabük’ü Temsil Edecek !

Karabük Amatör spor kulüpleri

Karabük Amatör spor kulüpleri gençleri uyuşturucu ve kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için spora yönlendirmeye özen gösterirken bölgeden destek alamayışları yüzünden zor günler yaşıyorlar.

Karabük’ün 1985 yılında kurulan ve alt yapı konusunda önem veren 5000 evler spor kulübü bu sıkıntıları yaşayan kulüplerin başında geliyor.

5000 evler spor kulübü Yöneticisi yıllardır spor kamuoyunda tanınan önemli ismi Metin Güney ” 16 yaş grubunda Karabük bölgesinde şampiyon olduk şimdi federasyon grup maçlarını Yozgat’da oynayacağımızı söyledi, ancak nasıl gideceğiz, Karabük’ü orada nasıl temsil edeceğiz bugünden onları düşünmeye başladık” diyerek sıkıntının boyutuna dikkat çekti.

Karabük bölgesi U16 şampiyonu 5000 evler spor kulübü Yozgat’da, Kayseri, Çorum,Kırıkkale ve Kırşehir temsilcileri ile karşılaşacak. Gruplardan sonra yapılacak final karşılaşması ise Karabük’te oynanacak.

Karabük’te final oynamak isteriz, Bu gençler sadece Karabükspor için alt yapı değil oynanacak bir final maçında tüm ülkenin spor kulüpleri tarafından mercek altına alınacak diyen Metin Güney ” Spor İl Başkanımız sayın valimiz ve Sayın siyasetçilerimiz yanı sıra iş adamlarımızdan destek alıyoruz zaman zaman sadece biz de yokuz diğer Amatör spor kulüpleri de var bunları biliyoruz ancak bu grup maçları önemli biz gençlerimizi spor centilmenliği ve ahlakı içinde devletine,milletine faydalı bireyler olarak yetişmesini istiyoruz, bu konuda mücadele veriyoruz, bu gün bize yapılacak destek bu gençlerin ve gelecek olan gençlerin yararına aynı zamanda bölgemiz ve ülkemiz yararına olacaktır” ifadelerini kullandı.

Karabük’te ki amatör spor kulüplerinin son yıllarda yaşadığı maddi manevi sorunların dile getirilmesine ve sponsorluk yasasının iş adamlarının lehine olmasına karşın spora desteğin az oluşu kentin ortak sorunlarından şeklinde yorum yapan spor oteriteleri ise bu tür spor kulüplerine destek verilmesi çağrısı yaparak ” Gençlerin uyuşturucu,kumar, gibi kötü alışkanlıklarından uzak tutacak önemli bir unsur spordur” diyorlar.

 

 

 

 

 

 

Web Tasarım & SEO: Best4SEO