Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bu Yıl 18. Gerçekleşiyor

  Safranbolu Belediyesi tarafından

 

Safranbolu Belediyesi tarafından düzenlenen ve bu yıl 18. si gerçekleştirilecek olan Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali çalışmalarında sona gelinirken Safranbolu Kaymakamı / Belediye Başkanı Fatih Ürkmezer festival çalışmaları hakkında Karabük ve Safranbolu basınını bilgilendirdi.

 

Belediye Meclis odasında gerçekleşen basın toplantısında konuşan Ürkmezer, Festivalin toplumun tüm kesimlerinin katılımı ile gerçekleştirmek istediklerini söyledi.

 

 Ürkmezer ; “ Bu sene 18. Sini düzenleyeceğimiz Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali çalışmalarımız sürüyor. 2 aydır çalışmalar devam ediyor. Biz ilk defa böyle bir festival programına dâhil olduk. İlk ne yapabiliriz diye bir toplantı yaptık sonra alt komite çalışmalarını yaptı bize sunumlarını yaptı. Bütün gün programı konuşup aşağı yukarı kesinleştirdik. Hazırlık anlamında son noktaya getirdik. Göreve başladıktan sonra ne yapabiliriz nasıl ses getirebiliriz diye çalıştık. Altın Safran kültür ve sanat camiasında bilinen bir organizasyon. Amacımız toplumun tüm kesimlerini katmak. Kısa zamanda bu noktaya getirdik. Bundan sonra yapılacak festivallerde de daha geniş katılım için çalışmalara daha erken başlayacağız. Sadece Kültür sanat anlamında değil, Yöremizin tanıtımına katkı sağlamayı da amaçlamalıyız… Ekibi ne kadar geniş tutarsak daha iyi olur. Safranbolu’daki bütün vatandaşlarımızı bu ekibe katmak istiyoruz. Bu faaliyetten ders çıkartıp diğer faaliyetlerde eksikliklerimizi kapatacağız” şeklinde konuştu.

 

29 Eylül’de her yıl olduğu gibi Festival Yürüyüşü ile başlayacak olan Festivalin bazı programlarının netleştiğini ancak tüm programın kısa bir süre sonra netleşmesinin ardından basınımıza ve dolayısı ile kamuoyuna aktarılacağını  kaydeden Safranbolu Kaymakamı/Belediye Başkanı Fatih Ürkmezer; “ Yürüyüş Köyicinden başlayacak. Akşam üzeri açılış organizasyonu yapacağız. Sanatçılarımızın bulunduğu tanıtım faaliyetleri olacak. Akşamında Kültür Ve Turizm Bakanlığı ve TÜRKSOY’un katkıları ile çeşitli organizasyonlar gerçekleştirilecek. Gerek Balkan gerek kardeş Cumhuriyet Türk Devletlerinden gelecek sanatçılarımızla yine güzel programlar, paneller, söyleşiler, film gösterimleri gibi etkinlikler yapılacak. Ana yoğunluk Cumartesi günü olacak. Karma resim sergilerinden sinema gösterimlerine, en iyi restore edilen eve ödül verilmesinden çocuklarımızın gönüllerince eğlenebilecekleri oyun köyüne kadar oldukça yoğun bir program bizleri bekliyor. İlber Ortaylı Hocamız bizlerle olacak. Bilgilerinden faydalanacağız.  Aynı gün ödül törenimiz olacak. Festivalimizde tabii ki gençlerimizi de düşündük ve bu yıl Festival’in ödül töreninin ardından Emre Aydın Konseri gerçekleştirilecek. Pazar günü ise foto safari gibi etkinlikler yapacağız” dedi

 

Onsekicinsi düzenlenecek olan Festivale Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın çok büyük destekleri olduğunu ifade eden Ürkmezer, Sayın Bakanımıza ve çalışma ekibine teşekkürlerimi sunuyorum diyerek şöyle devam etti;  “2- 3 gün boyunca Misak-ı Milli Demokrasi Meydanında ve Kazdağli Meydanında gençlere yönelik faaliyetler imiz olacak. İnşallah çocuk köyü de kuracağız ve çocukların eğlenmesini sağlayacağız. Bu arada Gençlik İlçe Spor Müdürlüğü ilçemizde gençliğe yönelik küçük futbol karşılaşmaları sokak basketbolu gibi faaliyetlerle gençleri destekleyeceğiz. 2 gün olan faaliyette işin içine katmaya çalışlacağız. Ben bu süreçte emeği geçemn herkese teşekkür ediyorum. İnşallah istediğimiz sonuçları elde etmeye Allah bize nasip eder” dedi.

 

 

 

Web Tasarım & SEO: Best4SEO