Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

30 Agustos Zafer Bayramı

  26 Ağustos’ta başlayıp,

 

26 Ağustos’ta başlayıp, 30 Ağustos’ta Türk ordusunun zaferiyle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 95. yılını kutlanıyor..

1922’de kazanılan büyük zaferi kutlamak üzere yasayla kabul edilmiş olan resmî bayram.

Başkumandanlık Meydan Muhârebesinin kazanıldığı, 30 Ağustos 1922 târihini yâd etmek için her yıl 30 Ağustosta kutlanan millî bayramımızdır…

 

 


Karabük Valisi  Kemal Çeber’in 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama mesajı:

30 Ağustos 1922, milletimizin şanlı ordumuz ile birlikte yazdığı emsalsiz bir kahramanlık destanıdır. Tarihimizde bağımsızlık inancımızı, hür yaşama kararlılığımızı tüm dünyaya bir kez daha ilan ettiğimiz 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95. Yıldönümünde, millet olarak hep birlikte kenetlenerek, bu günü kutlamanın mutluluğunu yaşamaktayız.

Türk milleti, tarih sahnesine çıktığı günden itibaren gerek yaşayış tarzı, gerek haksızlıklar karşısında gösterdiği tutum gerekse sergilediği kahramanlıklar ve kazandığı zaferlerle daima tarihin altın sayfalarında yer almıştır.

Milli ve manevi değerlerinden asla taviz vermeyen milletimizi bu derece güçlü, sarsılmaz ve hür kılan ise vatanına ve bayrağına olan derin sevgisi ve bağlılığı olmuştur.Tarihimizin en önemli dönüm noktası ve milletimizin hürriyet ve bağımsızlık fikrinin ölmez bir abidesi olarak tarihteki yerini alan 30 Ağustos Zafer Bayramı, aynı zamanda bağımsız yaşamak isteyen birçok ulusa da yol göstermiştir. Milletimizin makûs kaderini değiştirmiş olan bu zafer ile Türk milleti hiçbir şekilde vatanın bütünlüğünden, bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini, milli birlik ve beraberlik şuuru içinde sonsuza kadar hür, bağımsız ve onurlu bir şekilde yaşayacağını bütün dünyaya ispat etmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti’ni darbe teşebbüsleriyle, terörle zayıf düşürmeye çalışan güç odakları emellerine asla ulaşamayacak, millet-devlet kenetlenmesi karşısında mutlaka hezimete uğrayacaklardır.Bu duygu ve düşüncelerle Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman mensuplarının ve bütün vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde bu zaferi bize armağan eden istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, şehit ve gazilerimizi şükranla yâd ediyorum.

 

      ******

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet CEYLAN ın 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlama Mesajı

 

Büyük Taarruz adıyla da bilinen büyük zafer, tarih boyunca hiçbir zaman esareti kabul etmeyen aziz milletimizin destansı mücadelesinin adıdır. Zorluklar içinde sürdürülen milli mücadele büyük bir fedakarlık ve kahramanlık örneğiyle zafere ulaşmış, böylece Cumhuriyet’in de temelleri atılmıştır.

Aziz milletimiz, dün olduğu gibi bugün de birlik ve bütünlüğümüze kastetmek isteyen şer odaklarına karşı aynı azim ve kararlılıkla karşı koymasını bilmiştir. Aziz milletimiz, 15 Temmuz darbe girişimi karşısında sergilediği destansı direnişle ‘Ya istiklal ya ölüm’ tercihiyle baş başa bırakıldığında neleri göze alabileceğini göstermiştir. Türk Milleti, o gece 250 şehit ve 2 bin 193 gazi pahasına sadece darbe teşebbüsünü bertaraf etmemiş, aynı zamanda ülkesine, demokrasisine ve özgürlüğüne sahip çıkma iradesini de ortaya koymuştur..

Bu düşüncelerle Zafer Bayramımızın 95’nci yıl dönümünü kutluyor, başta Büyük Taarruz’un Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal’i ve istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını saygı ve rahmetle anıyorum.

 

       *******

AK Parti Karabük Milletvekili Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanvekili Prof. Dr. Burhanettin UYSAL, kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi.

“26 Ağustos 1922 sabahı başlayan Büyük Taarruz ve ardından gerçekleştirilen 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi, vatanımızın ne pahasına olursa olsun teslim edilmeyeceğinin kanıtı ve aziz milletimizin kendi kaderine yalnızca kendisinin yön vereceğinin nihai ispatıdır.

Ülkemizi parçalamak isteyenler milletimizin izzetli direnişi karşısında çaresiz kalmışlardır. Dün olduğu gibi bugün de, şer odaklarının ülkemizde bir yönetim ve güvenlik zafiyeti oluşturmasına izin vermeyeceğiz. Ülkemizin birlik ve bütünlüğüne kast etmek isteyen güçler daima devletimizi bütün azamet ve kudretiyle karşılarında bulacaktır.Geçen yıl 15 Temmuz’da da FETÖ üyesi hainlerin darbe ve ihanet teşebbüsüne, dünyada emsali görülmemiş şekilde ülkemizin ve milletimizin istiklali ve istikbali için meydanlara inen aziz milletimiz hainlerin uçaklarına, tanklarına, kurşunlarına dur dediler. Ülkemizin geleceği için gözünü kırpmadan canını feda eden 15 Temmuz şehitlerimizi, Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, İstiklal mücadelemizin yiğit kahramanlarını, tüm şehitlerimizi rahmetle yâd ediyor, gazilerimize acil şifalar diliyorum. 

Türk Silahlı Kuvvetlerimizin tüm mensuplarına şükranlarımı sunuyorum.
30 Ağustos Zafer Bayramımızı en kalbi duygularımla kutluyor, ülkemizin birliğine, dirliğine ve kardeşliğine vesile olmasını Rabbim’den niyaz ediyorum.

 

                                                                       ”******* 

Safranbolu Kaymakamı/ Belediye Başkanı Ürkmezer’in 30 Ağustos Mesajı Ürkmezer 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeni ile bir mesaj yayımladı.

Ürkmezer; , Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Başkomutanlık ettiği Büyük Taarruz sayesinde, işgal altındaki vatan topraklarının düşmandan arındırılmış ve istiklal mücadelemiz hak ettiği büyük zaferle taçlandığını belirterek, ” Tarihten silinmek istenen milletimizin, bilakis tarihe yön vermeye devam edeceğinin en açık mesajlarından biri olan bu zafer, milli belleğimizden asla silinmeyecektir” dedi.Ürkmezer mesajına şöyle devam etti;

“, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında şunları kaydetti: ” Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başkomutanlık ettiği Büyük Taarruz sayesinde, işgal altındaki vatan toprakları düşmandan arındırılmış ve istiklal mücadelemiz hak ettiği büyük zaferle taçlanmıştır. Tarihten silinmek istenen milletimizin, bilakis tarihe yön vermeye devam edeceğinin en açık mesajlarından biri olan bu zafer, milli belleğimizden asla silinmeyecektir. Keza, hepimizin ortak mirası olan Cumhuriyetimizin temelleri 30 Ağustosta elde edilen bu büyük zaferle atılmıştır.Bugün hepimize düşen görev, Cumhuriyetimize ve kazanımlarına hassasiyetle sahip çıkmak, ülkemizi uygarlık yarışında en üst sıralara taşımak olmalıdır. Türkiye bugün demokraside, ekonomide, ulaşımda, eğitim ve sağlıkta kat ettiği mesafelerle; adalete, hukuk devleti ilkesine, insan hak ve hürriyetlerine olan bağlılığıyla muasır medeniyetlerin üzerine çıkma hedefine her zamankinden çok daha yakındır.Bu düşüncelerle, tüm vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden bütün istiklal kahramanlarımızı rahmet ve şükranla anıyorum.” 

 

                                                                                    ******

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın kutlanışının 95. yılı münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

30 Ağustos’ta elde edilen bu destansı zaferin, hepimizin ortak mirası olduğu söyleyen Başkan Vergili; “Milletimizin bağımsızlık uğruna gösterdiği azim ve kararlılığın tüm dünyaya ilan edildiği büyük zaferin 95. yılını coşkuyla kutluyoruz. Milletimiz, tarih boyunca bağımsızlığından ve özgürlüğünden asla taviz vermemiş bu uğurda her türlü mücadeleyi göze almıştır.

30 Ağustos’ta elde edilen bu destansı zaferle birlikte, hepimizin ortak mirası olan Cumhuriyetimizin temelleri de atılmıştır. Zaferin ardından kurulan Türkiye Cumhuriyeti de Milletimizin birlik ve beraberliğinin en anlamlı mesajını veren, gelişen demokrasisi, güçlü ekonomisi, tarihi ve kültürel birikimiyle bölgesinin ve dünyanın ışık saçan ülkelerinden biri haline gelmiştir.Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve veren aziz şehitlerimizi ve 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde tanka, tüfeğe karşı göğsünü siper ederek şahadete erişen Demokrasi Şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnetle anıyor, milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum” dedi. 

 

                                                                                  *******

 

KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat’ın “30 Ağustos Zafer Bayramı” Mesajı

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, “30 Ağustos Zafer Bayramı” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.Prof. Dr. Refik Polat mesajında şu ifadelere yer verdi: “ 30 Ağustos Zaferi, milletimizi esaret altına almak isteyen devletlere karşı Türk milletinin verdiği istiklal mücadelesini bütün dünyaya duyurduğu tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biridir. 95 yıl önce bugün ecdadımız, uğrunda büyük bedeller ödeyerek, şanlı bir zafer kazanmıştır. Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile kazanılan zafer, Türk milletinin imanı, vatan sevgisi, birlik ve beraberlik ruhu ile hareket etmesi halinde neler yapabileceğinin göstergesi olmuştur.Bu duygularla milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, milli mücadelemizin bütün kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü ve birlik-beraberliği için canlarını seve seve veren tüm aziz şehitlerimizi, rahmet ve şükranla anıyorum.

***********

İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95. yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Genel Sekreter Uzun mesajında; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başkomutanlık ettiği Büyük Taarruz sayesinde, işgal altındaki vatan topraklarımız düşmandan arındırılmış ve istiklal mücadelesi hak ettiği büyük zaferle taçlanmıştır. Tarihten silinmek, görmezden gelinmek istenen Türk milleti, aksine tarihe yön vermeye devam etmiş ve bundan sonra da edecektir. 95 yıldır devam eden bu zafer yürüyüşünde vatan toprağı için canını veren, vatanın bağımsızlığı uğruna vatan toprağına evlatlarını gözü kapalı veren analarımıza en içten şükranlarımızı sunuyoruz.
Bu düşüncelerle, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ve tüm vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden bütün istiklal kahramanlarımızı rahmet ve şükranla anıyorum” dedi.

 

 

                                                                              ”*******

AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. 

Başkan Saylar mesajında şunları kaydetti; “Anadolu topraklarını sonsuza kadar hür ve bağımsız yurt toprağı yapan, milletimizin yeniden doğuşunu müjdeleyen ve Cumhuriyetimize hayat veren Kurtuluş Savaşımızın tacı büyük zaferin 95. yıldönümünü kutlamanın mutluluğu içerisindeyiz.

26 Ağustos’ta başlayan ve dönemin şartları içerisinde askeri kuvvetlerimizden kat kat sayı ve silah üstünlüğü olan bir ordu karşısında 30 Ağustos 1922 tarihinde Başkomutanlık Meydan Savaşı ile eşsiz bir zafer kazanılarak vatan topraklarımız kurtarılmış, bağımsızlık ve istiklalimizden hiçbir zaman vazgeçilemeyeceği, sonsuza dek Anadolu’nun Türk yurdu olduğu bir kez daha bütün dünyaya haykırılarak ilan edilmiştir.Vatan sevgisi ve üstün cesaretiyle kanının son damlasına kadar vatanını savunan Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki ordumuzun kazandığı bu şanlı zafer, Türk Milletinin birlik ve bütünlüğüne yönelik her türlü tehdit ve saldırı karşısında kenetlenerek hiçbir gücün, hangi amaçla ve ne şekilde olursa olsun birliğinin ve bağımsızlığının elinden alınmasına fırsat vermeyeceğinin simgesi olmuştur.

Bu inançla; Yüce Milletimizin, Türk Silahlı Kuvvetlerinin kahraman mensuplarının ve bütün vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanı uğrunda kanlarını akıtan şehitlerimize, aramızda olmayan gazilerimize Allah’tan rahmet, hayatta olan gazilerimiz ile şehit ailelerimize de sağlık, huzur ve mutluluklar diliyorum.

 

                                                  ”*******

CHP İl Başkanı Av.Erdoğan Dinçel 30 Ağustos  kutlama mesajında, birlik ve beraberliği bozmak isteyen şer güçlerin bulunduğunu ve bunlara karşı mücadelenin 95 yıl önce olduğu gibi aynı kararlılıkla devam edeceğini kaydederek şöyle dedi,

30 Ağustos zafer Bayramı, Türk milletinin büyük bir coşku içerisinde kutladığı milli bayramlarımızdan birisidir. Zafer Bayramının 95.yılı hepinize kutlu olsun.19 Mayıs 1919’da Atatürk’ün Samsuna çıkmasıyla, Kurtuluş mücadelesine başlayan Türk Ulusu, Atatürk’ün Önderliğinde düşmanı yurttan kovmanın ve asırlardır bağımsız olarak yaşadığı topraklarda yine bağımsız olarak yaşayabilmenin azmi içerisindeydi.Amasya genelgesinin yayınlanmasının ardından yapılan Erzurum ve Sivas Kongreleri ile Anadolu tek vücut olmaya başlamıştı. 23 Nisan 1920’de TBMM’nin kurulmasıyla memleketin yönetim hakkı Türk halkına verilmiş, bu sayede Ankara’da Kurtuluş Savaşının merkezi durumuna gelmişti.

Misakı-ı Milli sınırları içinde vatanın bir bütün olduğu ve parçalanamayacağı görüşünden hareketle, düşmanla mücadele kararı alınmış, oluşturulan düzenli ordu ile savaşa girilmiştir.Türk Ordusu, Gazi Mustafa Kemalin, Başkomutanlığında,26 Ağustos 1922’de düşmana saldırdı.30 Ağustos da düşman çember içine alındı. Yunan Başkomutanı Trikopis teslim oldu. Bu savaş Atatürk’ün başkomutanlığında yapıldığı için “ Başkomutanlık Meydan Muharebesi” olarak adlandırıldı. 

30 Ağustos zaferi, Türk tarihinin en önemli dönüm noktasıdır. Ulusal tarihimiz çok büyük, parlak zaferlerle doludur. Ama Türk Ulusunun burada kazandığı zafer kadar kesin sonuçlu, yalnız bizim tarihimize değil, dünya tarihine yeni, bir akım vermekte kesin etkili bir meydan savaşı hatırlamıyoruz.   Besbelli ki yeni Türk devletinin, genç Türkiye Cumhuriyetinin temeli burada sağlamlaştırıldı. Ölümsüz yaşayışı burada taçlandırıldı. Bu alanda akan Türk kanları, bu göklerde uçuşan şehit ruhları, devletimizin, Cumhuriyetimizin ölümsüz koruyucularıdır.   Bildiğiniz gibi partimiz CHP de Cumhuriyetin kurucu partisidir. Kurduğumuz Türkiye Cumhuriyeti Diktatörlük rejimine doğru gidiyor. Diktatörlüğün temel gereği olan yasama, yürütme ve yargının tek elde toplanması ihtiyacını hükümet harfiyen ve alenen yerine getiriyor.  HSK düzenlemesi ve TBMM ‘ini direktifle yönetebilmek için vekillerin söz haklarını elinden alan iç tüzük düzenlemesi, KHK, yeni rejimin kurumlaştırma çabalarıdır.  Diktatörlüğe karşı direnişin, ülke nüfusunun yarısını aşan potansiyel bir toplumsal tabanı var. Tek adam rejiminin yurttaşlıktan dışladığı milyonlar, diktatörlüğe karşı mücadele içinde yan yana gelmelidir.  Artık söz söyleme değil direnişlerde ve yürüyüşlerde birlikte olma zamanı, Eşitlikçi özgürlükçü, demokratik, sosyal ve laik bir Türkiye’yi yeniden kurmak için bir arada olmalıyız.   Tüm bu duygularla Atatürk’ün bize emanet ettiği, Türkiye Cumhuriyetinin kurulmasında etken olan,30 Ağustos Zafer Bayramını, bağımsızlık bayramını, Cumhuriyetimize kavuşmamızı sağlayan bayramınızı kutluyoruz.   

 

                                                                           *******

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özcan, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

“Milletimizin bağımsızlık uğruna gösterdiği azim ve kararlılığın tüm dünyaya ilan edildiği büyük zaferin 95. Yılını kutlamanın gurur ve mutluluğu içerisindeyiz.

Bu zafer Anadolu insanının kadınıyla, erkeğiyle, yaşlısıyla, genciyle, topyekûn verdiği onurlu bir mücadelenin eseridir.Yurtta ve dünyada daima barıştan yana olan yüce milletimiz, bağımsızlığına ve vatanına göz dikildiğinde, savaş meydanında ne büyük bir mücadele verebileceğini dosta düşmana defalarca göstermiştir. Türk milletinin göstermiş olduğu bu vatanperverlik ve kahramanlık örneği diğer milletlere de emsal teşkil etmiş ve hayranlık uyandırmıştır.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta bu zaferi bizlere armağan eden Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, kanları ile bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, kahraman ordumuzun ve aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyor, saygılarımı sunuyorum.

 

                                                                *******

Karabük ASGD Başkanı Semih Gulen’in 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

Anadolu topraklarını sonsuza kadar hür ve bağımsız yurt toprağı yapan ve Cumhuriyetimize hayat veren Kurtuluş Savaşımızın tacı büyük zaferin 95. yıldönümünü kutlamanın mutluluğu içerisindeyiz.Bizlerin bugün dahi kutlarken büyük onur duyduğumuz bu zaferi,  kazandıran başta Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşlarını rahmet ve şükranla anıyor ve Türk milletinin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyoruz.

 

********

Akıllı Karabük Sağlık Koleji Müdürü İsmail Yılmaz’da 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeni ile bir kutlama mesajı yayınladı

“Tarihten silinmek istenen milletimizin, yeniden tarihe yön vermeye devam edeceğinin en açık mesajlarından biri olan 30 Ağustos Zaferi, Milli belleğimizden asla silinmeyecektir” şeklinde yazılı açıklama yapan Yılmaz Mesajında şöyle dedi; “30 Ağustos 1922, milletimizin şanlı ordumuz ile birlikte yazdığı emsalsiz bir kahramanlık destanı olup, şanlı tarihimizde bağımsızlık inancımızı, hür yaşama kararlılığımızı tüm dünyaya bir kez daha ilan ettiğimiz gündür..  Zafer Bayramı’mızın 95. Yıldönümünde, Millet olarak hep birlikte kenetlenerek, bu günü kutlamanın mutluluğunu yaşamaktayız.

Bugün hepimize düşen görev, Cumhuriyetimize ve kazanımlarına hassasiyetle sahip çıkmak, ülkemizi uygarlık yarışında en üst sıralara taşımak olmalıdır. Türkiye bugün demokraside, ekonomide, ulaşımda, eğitim ve sağlıkta kat ettiği mesafelerle; adalete, hukuk devleti ilkesine, insan hak ve hürriyetlerine olan bağlılığıyla muasır medeniyetlerin üzerine çıkma hedefine her zamankinden çok daha yakındır. Zafer Bayramı’mız kutlu olsun” 

 

*******

 

 

 

 

 

 

Web Tasarım & SEO: Best4SEO