Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP Kadın Kolları Açıklama Yaptı

Karabük CHP  Kadın kolları

Karabük CHP  Kadın kolları ‘8 Mart dünya emekçi kadınlar’ günü dolayısı ile eski belediye binası önünde basın açıklaması yaptılar.

“Kadınların erkeklerle eşit haklara sahip olmak için verdiği mücadele 8 Mart 1857 yılında  dokuma işçileri Kadınlrın daha iyi çalışma koşulları istemleriyle yaptıkları genel grev polisin saldırısıyla sonuçlanmış, kapatıldıkları fabrikada çıkan yangında, kadınların kaçmamaları için konan barikatları aşamayan 129 kadın işçi yangında can vermişti diyerek açıklama yapan CHP Kadın kolları başkanı Serpil Ovacık, “Bu olaydan 53 yıl sonra Danimarka’nın Kopenhag  kentinde toplanan 2. Enternasyonel’e bağlı Sosyalist kadınlar 8 Mart’ın Dünya Emekçi Kadınlar Günü olmasını öneriye sunmuş ve oy birliği ile  kabul etmiştir.”Kadınların haklarının kazanılması , iyileştirilmesi ,kapitalist sömürüye başkaldırmak ve dünya barışının korunması için 1921 yılından itibaren 8 Mart’lar “ DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ “ olarak kutlanmaya başlandı.” açıklamasında bulundu.

Daha sonra “8 Mart kadının, örgütlenme ve eşit yaşam hakkı için mücadele günlerinin simgesidir.” açıklamasında bulunan Gülsüm Beniç  yazılı açıklamayı okuyarak; “8 Mart’ta  tüm dünyada kadın haklarından, onların ne kadar fedakar, cefakar ve kutsal olduğundan bahsedilir.Kadın olmak,ayrımcılıkla,şiddetle, acıyla, tacizle, tecavüzle ve ölümle iç içe yaşamak demektir. Türkiye’nin bir çok yerinde kadına  şiddet  hala meşru  görülüyor. Berdel ,başlık parası,töre ve namus cinayetleri devam ediyor. Kısacası 21. Yüzyılda kadının hala adı yok.

Unutmamalıyız ki : “KADINLARIN MÜCADELESİ TÜM EZİLENLERİN MÜCADELESİDİR.”

Kadın olmak;

-Birçok ülkede, doğarken hayata yenik başlamaktır.

-İkinci sınıf vatandaş muamelesi görmektir.

-Binlerce kadının eğitimden yoksun olmasıdır.

-“ NAMUS”kavramı yüzünden sürekli baskı görmesidir.

-Doğurganlığı ona mecburiyet olarak dayatmaktır.

-Fuhuşa zorlanması ya da bunun için için satılmasıdır.

-Tecavüze uğrayıp yine katledilen olmaktır.

“Türkiye AKP iktidarında cinsel taciz 449 oranında arttı,çocuk istismarı son 10 yılda yüzde 700 arttı, 2017 yılının  ilk 9 ayında 211 kadın cinayeti işlenmiş , 258 kız çocuğu istismara uğramış durumda ,yine AKP iktidarında fuhuş yüzde 790 oranında artmış görünüyor.

Kadınlar ,istismar edildiklerinin, kendi kişiliklerinin ve emeklerinin, değerlerinin farkına varmalılar.

Onun için diyoruz ki biz kadınlar olarak toplumdaki yerimizi alalım,kadınları erkeklerden farklı kabul eden,eşit kabul etmeyenlerin karşısında dim dik ve gururla duralım.

Kadınların şiddete maruz kalmadıkları, ekonomik,toplumsal ve sosyal alanda etkinliklerini daha da arttırdıkları,hukuksal ve kamusal alanda eşit,toplumda daha çok söz sahibi ve güçlü oldukları bir dünya dileğiyle tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Kutlu olsun.” dedi.

Web Tasarım & SEO: Best4SEO