Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

HES’LER PROTESTO EDİLDİ

Kadıbükü, Çıraklı, Davutobası, Akören,

Kadıbükü, Çıraklı, Davutobası, Akören, Çerçen, Toprakcuma, Sarıahmetli, Kuzyaka, ve Navsaklar köylerinden gelen 100’ü aşkın kişi Kadıbükü Köyü’nde toplanarak HES projelerini protesto ettiler.

 kadi_buk

 

 

MANSETT

 

Karabük Safranbolu- Kadıbükü köyün de toplanan yaklaşık 100 kişi, Araç Çayı havzasına yapılması planlanan HES projesini protesto ederek suyumuza sahip çıkacağız denildi.

 

 

ka_dı

Yıldız Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Beyza Üstün’ün de bulunduğu grup taşıdığı dövizlerle dikkat çekerken Karabük Çevre dernekleri ve İl Müdürlükleri de nerede diyerek gönderme yapıldı.

Kadıbükü Köyü Çevre Platformu adına konuşan Gizem Aygün, Araç Çayı havzasında bulunan dokuz köy  olarak yapılması planlanan HES projesine karşı çıktıklarını belirtti.

Aygün ; “Dokuz köy yüzyıllardır doğal yapısı bozulmadan bugüne gelmiş ve yaşamıştır . Kültürel değerlerimiz birdir.Bu analmada Araç Çayı bu köylerin can kan damarlarıdır.. Bizlerin İçme suyu bu dereden karşılanıyor, tarım ve hayvancılığımız onun sayesinde yapılıyor,  ayrıca , Araç Çayı Havzası resmi olarak bölgemizin ismini aldığı endemik bir bitki olan Safran bitkisinin üretim alanıdır. Köylerimizde yetişen bu bitki türü yok olacaktır. Sularımızı adeta ipotek altına alan bu uygulama ile sulanabilen tarım alanlarımız ve hayvanlarımız susuz kalacaktır.” dedi.
Yıldız Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr  Beyza Üstün’de bir değerlendirme yaparak , köylülerin mücadelesinde muhtarların büyük önem taşıdığını , bölgede yaşayanların müdahalesinde birilerinin olayı dikkate alacağını belirterek, ” sizler ayağa kalktınız, asla taviz vermiyorsunuz, Muhtarları alkışlıyorum, Çünkü suyu kendi sermayelerine sokabilmek için bu saldırıların altında en önemli hedefleri muhtarlar. Bir şekilde kendi yanlarına çekiyorlar ve ondan sonra köydeki mücadeleyi, halkın mücadelesini kırmak kolay oluyor. Ama bütün muhtarlar onların yanında değil işte , olması gereken yerde,  halkın yanında. bu da Köyleriniz için,ülkeniz için Dünya için çok önemli” şeklinde açıklamalarda bulundu.hes karabük

Karabük’te daha önce Yenice  İlçesinde yaşanan HES protestoları ardından bu protestonun yeni olduğuna dikkat çeken konuya yakın kaynaklarda Çevre Derneklerinin dikkatlerini çekerek neden sessiz kalınıyor diyorlar.

Web Tasarım & SEO: Best4SEO