Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ak Parti il Başkanı ve Milletvekili Açıklama Yaptı

İsmetpaşa’da Kuruluması Düşünülen Endüstri

DSC_0052

İsmetpaşa’da Kuruluması Düşünülen Endüstri Bölgesi Çalışmaları Devam Ediyor

AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci ve AK Parti İl Başkanı Timurçin Saylar, İsmetpaşa Bölgesi’nde endüstri merkezi kurulması ile ilgili olarak basın açıklaması yaptı.

Konuyla ilgili Karabük Milletvekili Osman Kahveci ;  “Şehirlerin sanayileşmesinde, gelişmesinde endüstri bölgeleri önemli yer tutmaktadır. Türkiye’de de bunun örnekleri bulunmaktadır. Bildiğiniz gibi şehirler gelişmeye organize sanayi bölgeleri ile başlar; ama organize sanayi bölgesindeki fabrikaların alan ve kapasite oranları belirlidir. Fakat endüstri bölgeleri daha geniş alanlarda daha büyük fabrikaların yapıldığı alanlardır. Şimdi Karabük’ün gelişme potansiyeline baktığımız zaman biliyorsunuz organize sanayi önce 1.organize sanayi dedik yaptık, tahsisler bitti ve doldu. Şuanda 2. Organize sanayi henüz bazı alt yapıları bitmese de 2. Organize sanayide doldu. Karabük’ün gelişme potansiyeline baktığımız zaman ve Filyos Projesini de göz önünde bulundurursak Karabük’ün ciddi bir şekilde endüstri bölgesine önümüzdeki günlerde ihtiyacı olduğu gözüküyor. Bunun uygun yeri tartışılabilir; ama İsmetpaşa’daki bazı alt yapıları değerlendirdiğimiz zaman suyu var, uluslar arası karayollarının yanında, demir yolu var birde arazisi de mevcut. Yani hazineye ait arazilerinde olması dikkatleri o bölgeye çekiyor. O bölge böylesi bir potansiyeli taşıyor. Organize sanayi bölgesi dolduğunda büyük çapta endüstri bölgelerine ihtiyaç duyulduğunda Karabük’ün elindeki en güçlü potansiyel orası. Bütün işaretler ve talepler orayı göstermektedir. Çünkü karayolu, demiryolu, arazi, su gibi artılar dikkatleri oraya çekmektedir. Buranın endüstri bölgesi olabilmesi ile ilgili ciddi etütlerin yapılması lazım. Şuanda elimizdeki veriler bunu sağlıyor; ama bir de taleplere bakacağız. Bakanlıkla istişareler yapacağız. Biraz zamana ihtiyacımız var; ama bütün alt yapı verilerini dikkate aldığımız zaman İsmetpaşa en güçlü potansiyel alanlarımızdan bir tanesi durumdadır. Sonuç itibari ile çalışamalarımız başlayacak, bunun için sadece biraz zamana ihtiyacımız var.” dedi

 

Saylar;  “İsmetpaşa Projesi Türkiye’nin Yüz Akı Olacak”

AK Parti İl Başkanı Timurçin Saylar ise; konu ile ilgili olarak; “Benim bu konuyla ilgili olarak çalışmalarım bulunmaktadır. İsmetpaşa bölgesini söylememizdeki gaye şudur. Şimdi 2000 yılından itibaren Karabük’teki haddeneci ve sanayi kesimi ( karabüke yatırım gelmiyor diye bakabilirsiniz ama) şehir içindeki haddeneler 2000 yılında 150-200 ton üretim yaparken, bugün 500-700 ton üretim yapıyor. Yani şehir içindeki haddenelerin hepsinin kapasitesi büyüdü; ama büyüyecek alanı kalmadı ve yerlerinde sıkıştılar. Şimdi bundan sonraki süreç içerisinde şehir içindeki en büyük haddanenin kullanmış olduğu metre kare 45 dönümdür. O şekilde de bir tane haddabe vardır. Geri kalanları da 15 bin metre kare üzerinde üretim yapıyor; ama organize sanayi bölgesinde biz bu üreticilerimize 50 bin 80 bin metre kare yer verdik. Şuanda Karabük’teki sanayiciler  organize sanayi bölgesinde yatırım yapıyorlar. Karabük ile ilgili asıl gerçek nedir ? Şimdi hem  KARDEMİR ‘in üretim ağındaki imalat sektörüne olan katkıları 2017 yılına kadar hem de Filyos’un bu bölgeye olacak katkılarından sonra bizim de daha profesyonel şekilde uluslar arası alana hitap edebilecek hem serbet bölge hemde endüstriyel bölge olmalıdır. Çünkü hem serbet bölgenin hem de endüstriyel bölgenin avantajlarının bölgemize daha fazla katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Bura ile ilgili asıl gerçek elektrik ağının o bölgede olması. Şimdi enerji günümüzde Türkiye’de en büyük ihtiyaç halindedir. Buugün enerjide sıkıntı çekmiyoruz; ama bugün bir izabe kurmaya kalktığınız zaman ya da büyük bir sanayi kuruluşu yapmaya kalktığınız zaman 100 envadan ses verir. Karabük hattında ise 400 envanın üzerinde bir hat çalışması var. Yani şuanda bizim İsmetpaşa ile Karabük arasında elektrik problemimiz yok. Buda sanayiciye cazip bir durum haline geliyor. Türkiye’nin neresine yatırım yaparsanız yapın fabrikayı kurarsınız, kurduğunuz fabrika kadar da para harcarsınız santral kurmak için; fakat bu bölgeye fabrika kurarsanız elektriğiniz mevcuttur. Onun için bizde diyoruz ki bu bölge Doğu Karadeniz’e yol ağzı, Batı Karadeniz’in yol ağzı, demir yolu hattı ve yatırım yapılabilecek bütün argümanları barındıran bir durumda olması bölgeyi cazip hale getiriyor. Bu yerde yaklaşık 1,5 milyon metre kare hazine arazisi var. Toplam şuanda bizim üretirdiğimiz arazi 11 milyon 700 bin metre kare arazi çıkıyor ortaya. Bunun 6 milyon 500 bin metre karesi  vatandaş arazisi, geri kalanı mera ve devletten alabilme imkanı var. Böyle bir yerde bir şimdi örneğin bir otomotiv sanayisi kurulsa yer verebilme imkanınız var. Bu bir başlangıç,  bunu belli bir yere getirince Karabük’ün 30-40 yılının kurtulacak bir potansiyelin o bölgeye çıkacağına inanıyoruz.  Bunun ile ilgili de çalışmalar yapıyoruz. Bu projeyi Karabük’ün, Karabük sanayisinin geleceği olarak düşünüyoruz. Filyos ne zaman başlarda, buradan randuman almaya başladığımız zaman Filyos Projesi’ne entegre olarak İsmetpaşa Projesi Türkiye’nin yüz akı olacak” diye konuştu.

 

“Karabük Kendi Enerjisini Üretebilecek Nadir Kentler Arasındadır”

Karabük’ün kendi enerjisini üretebilecek nadir kentlerden birisi olduğunu ifade eden Kahveci; “Bu bölgede böyle bir endüstri düşünüldüğü müddetçe enerjiyede ihtiyaç olacak; ama çok şükür gördüğümüz şu ki Karabük kendi kullanacağı enerjiyi, kendisi üretibilecek nadir kentlerden bir tanesidir. Hatta bizim elektrik fazlamız bile var. Bizim İsmetpaşa’nın biraz daha ilerisinde Gerede istikametinde Bulduk bölgesine, Bulduk Barajı yapılıyor. Bu baraj enerji ağırlıklı bir baraj olacak. Dolayısı ile organize sanayisi ile enerji arasında 500-600 metrelik bir mesafe olacak. Karabük’ün böylesi bir enerji fazlalığı bulunmaktadır. Bu fazlalığıda endüstri bölgesinde çok rahat kullanabiliriz” dedi.

Hava alanı İle İlgili Açıklamada Yapıldı

Kahveci, Karabük’ e yapılması planlanan  havaalanı için de : “Karabük’te biliyorsunuz üniversitemizin Hacacılık Yüksek Okulu kurulmasının paralelinde bunun önemli unusurlarından bir tanesi de havaalanları yani hem eğitim görülmesinde hem de Karabük’ün küçük çapta ihtiyaçlarının görülmesi anlamında önemli bir tesisi Karabük’ e kazandırmak. Bu çerçevede Karabük Üniversite’miz bir öncülük yaptı ve bir yüksek okulu kurma paralelinde uygun bir yer arayışına girildi. Bunu kamuoyu biliyori, bizim de yakinen takibimizdeydi. En uyugun yerinde hemen üniversitenin üstünde bir alanda olduğu çünkü ilgili Bakanlığın uzmanları mahalline geldiler ve orada küçük çapta da olsa bir havaalanı kurulabileceğine karar verdiler.  Biliyorsunuz havaalanlarına yer bulunması oldukça sıkıntılı. Rüzgar olacak, uçuş mesafesinin önü açılacak. Bulunan bu yerde de küçük uçakların ufak pist ile burada iniş kalkış yapabilecekleri ve önceliklede ambulans uçakların, yangın uçaklarının kalkabileceği bir yer tespiti yapıldı. Bu aslında çok öenmli bir tesipttir. Bu tespit çok önemlidir. Karabük’e havaalanı kurulabilir anlamındadır. Uygun yeride tespit ettiler. İkinci aşama ise bu yerler kimlere ait ve bu yerler tahsis edilebilir mi? Bunların tesipiti de yapıldı. Yerlerin bir çoğu KARDEMİR’e ait durumdadır. Bir kısmının da orman olduğu tespit edildi ve bu yerlerin tahsisi ile ilgili işlemler başlatıldı. Şuanda da işlemlerin bir kısmı sonuçlandı. Bir kısmıda olumlu bir şekilde ilerliyor. İkinci bir süreç başlatıldı. Başlangıçta havaalanı ile ilgili talep üniversitenin talebiydi. Böyle bir havaalanı ilgili Ulaştırma Bakanlığı alt yapılar ile ilgili bizlere izin verirse ve teknik destek de verirse, üniversite fırsatları ile bu havaalanı yapılabilir şekilndeki üniversitemizin ilk müracaatı bu çerçevede oldu. Bu müracaata Ulaştırma Bakanlığı sıcak baktı. Sonuçta Ulaştırma Bakanlığı ve Üniversite bir yol haritası çizdi. Daha sonra şöyle bir fikir ortaya çıktı. Ulaştırma Bakanlığı bu havaalanın yapımını da üstlenebilir mi? Yani şuanda konuştuğumuz konu havaalanının yapılmayacağı konusu değil. Şuanda biz bunu Ulaştırma Bakanlığı’nın yatırım programına aldırarak, Ulaştırma Bakanlığı’na mı yaptırtabiliriz ki bizim ve üniversitemizin birinci yol haritası budur. Veya Bakanlık bu işi yatırım programına alamazsa üniversiteye bu işi kendi imkanları ile nasıl yapabiliriz, üniversiteye finans desteğini nasıl bulabiliriz. Eğer bu iş üniversite de kalırsa yerel kurumların desteğini nasıl alabiliriz konusunda bugüne kadar yapılan yazışmaların bir çalışmasını yapıyoruz. Bu çalışmaların sonucunda gerekirse Ulaştırma Bakanımız ile görüşmek için çalışacağız. Eğer Ulaştırma Bakanlığı tarafında bir şey yapılamazsa, Üniversitemize yerel kurumlar  ile işbirliği içerisinde nasıl bir çalışma yapabilirz şeklinde iki tane yol haritamız mevcut.  Şunu da unutmayın bu yol haritamız içerisinde Karabük’e havaalanı kurulmayacak diye bir şey yoktur. “

Konu ile ilgili AK Parti İl Başkanı Timurçin Saylar ise; “Karabük’e havaalanın gerekli olduğunu ilk ihtiyaç olduğunu her zaman söylüyoruz. Şehrimizin büyüdüğünü her bir uçtan geliştiğini her seferinde dile getiriyoruz. Baktığımız da Üniversitemiz büyüyor, Karabükspor’umuz gelişiyor. Karabükspor olunca bakıyoruz, Süper Ligdesin. Böyle olunca da havaalanı şart. Bizde bu anlamda hızlı bir şekilde çalışmalarımızı devam ettirmekteyiz. Bu işlemi de çözeceğimize inanıyorum. Bunun içinde elimizden gelen gayreti göstereceğiz” dedi.

Web Tasarım & SEO: Best4SEO