Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

PROTOKOL AYMAZLIĞI YAŞANDI !!!

KARABÜK-SAFRANBOLU PROTOKOLÜNÜN ÖNEMSEMEDİĞİ VE

KARABÜK-SAFRANBOLU PROTOKOLÜNÜN ÖNEMSEMEDİĞİ VE İTİBAR GÖSTERMEDİĞİ KÜLTÜREL İŞ BİRLİĞİ SÖZLEŞMESİ İMZA ALTINA ALINDI

Kültürel Anlamda Çok Önemli Olan ve Safranbolu

Tarihi Sürecinde Dikkat Çekecek Kültürel İşbirliği

Protokolü Aksoy ve Synn Ilhi  Arasında İmzalandı

????????????????????????????????????

Türkiye Ve Güney Kore Arasındaki İlişkileri Daha Da Güçlendirmek Amacı İle İstanbul Büyükşehir Belediyesi Tarafından Yürütülen Proje Kapsamında Safranbolu Belediyesinin de Dâhil Olduğu Kültürel İşbirliği Protokolü İmzalandı.

Karabük ve Safranbolu Protokolünün önemsemediği, Kültürel İş Birliği Protokolü Safranbolu Belediyesinin yine başarılı bir organizasyonu ile tamamlandı

????????????????????????????????????

17 Eylül 2015 Perşembe günü Tarihi çarşıda bulunan Cincihan’da gerçekleştirilen protokolün ardından karşılıklı ilgi alanlarına giren kültürel konulardaki çalışmalarında birbirlerinin bilgi ve deneyiminden yararlanılması, kültürel amaçlar dâhilinde karşılıklı tanıtım, gösteri ve benzeri faaliyetler düzenlemesi için çaba sarf edilmesi, Karşılıklı mutabakata varıldıktan sonra eğitim ve araştırma amacıyla her türlü kitap, basılı yayınlar ve benzeri malzeme değişimi yapılabilmesi ve ortak araştırma projeleri ve ortak ilgi alanlarında bilimsel toplantılar düzenlenmesi için gayret gösterilmesi gibi maddeler yer alıyor.

Safranbolu Belediye başkanı Dr. Necdet Aksoy’un yanı sıra Keimyong Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Synn Ilhi, Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Güneş, Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Dursun Dayıoğlu ve Hüseyin Bilicioğlu, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Zülfiye Eraslan Özcan, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Abdurrahman Yapıcıoğlu ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Safranbolu Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencilerinin müzik resitalinin ardından konuşmalara geçildi.

Türkiye ve Güney Kore arasındaki yakın dostluğun tarifini burada uzun uzun yapmaya gerek olmadığına vurgu yaparak konuşmasına başlayan Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy; “ Kore dediğimiz zaman aklımıza ilk gelen iki ülke arasındaki kültürlerin birbirlerine çok yakın olduğu ve tarihlerini miraslarını korudukları gelir. Her iki kültür de birbirine oldukça yakın. Bu protokol ile iki ülke kültürlerinin daha da kaynaşacağı kanaatindeyim. Yine bu protokol ile iki ülke arasında kültürlerdeki değişimi, gelişmeyi, diyalogu daha da geliştirmeyi hedeflediğimizi ifade etmek istiyorum. Bununla birlikte bu önemli protokolün çalışmanın gerçekleşmesinde emeği geçen İstanbul Büyükşehir Belediyesindeki, Karabük üniversitesindeki ve Koreli dostlarımıza da teşekkür ediyor, imzalanacak bu protokolün hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

????????????????????????????????????

Başkan Aksoy’un ardından konuşan Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Güneş ise, Safranbolu’da böyle bir programa dahil olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederken protokolün her iki ülkeye de hayırlı olması temennisinde bulundu.

İmza töreni öncesi son olarak Güney Kore Keimyong Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Synn Ilhi konuştu.

Ilhi, konuşma öncesi sempatik davranışları ve esprileri ile dikkat çekerken yaptığı konuşmada şunları söyledi; 1950 yılında Kore savaşı patlak verdiğinde Türkiye düşünmeden yardıma koşmuştur. Çok acı bir olay ama 900’den fazla Türk asker vefat etmiştir.  Bu nedenle Kore halkı bunu hiçbir zaman unutmayacaktır. Bunu Kore’de kime sorarsanız sorun her zaman aynı şeyi söyler”

Safranbolu’ya gelmeden önce hakkında araştırma yaptıkları UNESCO Miras Listesinde yer aldığını ve korumacılıktaki başarılarının kendileri tarafından bilindiğini ancak çok daha önemli bir özerliğini daha keşfettiklerini ifade eden Ilhi; “ Sayın Başkanımız ile çarşıda dolaşırken halkın Başkan ile çok rahat bir şekilde irtibat kurduğunu dostça konuştuğunu gördük. Bu manzarayı gördüğümde burasının sadece kültürel bir şehir olmadığını, insani bir şehir ve bu şehrin dost canlısı ve cana yakın Belediye Başkanını da gördük. Yani Safranbolu’nun bir yandan günümüz modernizasyonuna ayak uydururken diğer yandan da insani ilişkileri de çok güzel koruduğunu çok rahat söyleyebiliriz” dedi.

????????????????????????????????????

Konuşmasını sonunda Rektörlüğünü yaptığı Keimyong Üniversitesi hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Synn Ilhi, protokolün her iki ülkeye ve Safranbolu’ya hayırlı olması temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardından Kültürel İşbirliği Protokolünü imzalayan ikili imza töreninin ardından karşılıklı olarak hediyeler takdim ettiler. Hediye töreninin ardından kokteyle geçildi.

Böylesine önemli bir protokole Valilikten,Kültür Müdürlüğünden ve Safranbolu Protokolü ile STK laraın katılmayışı ise aymazlık olarak değerlendirildi.

 

 

 

 

 

Web Tasarım & SEO: Best4SEO