Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TIP Öğrencileri Artık KARABÜK’TE

KBÜ Tıp Fakültesi’nde “Açılış

142

KBÜ Tıp Fakültesi’nde “Açılış Dersi” ile

Eğitime Başlandı

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Tıp Fakültesi öğrencileri, 2016 – 2017 Eğitim – Öğretim Yılı’nda Karabük’te eğitim almaya başladı.

2010 yılında kurulan ancak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde eğitimlerine devam eden öğrenciler ile bu yıl yerleşen KBÜ Tıp Fakültesi öğrencileri bundan böyle eğitimlerini Karabük Üniversitesi kampüsünde bulunan Tıp Fakültesi binasında sürdürecekler.

Yeni Eğitim – Öğretim Yılı için Tıp Fakültesi Binası Fen Fakültesi Konferans Salonu’nda “Açılış Dersi Töreni” gerçekleştirildi. Programa; Rektör Prof. Dr. Refik Polat, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, Karabük Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. İsmail Kara, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Yaşar, Prof. Dr. İbrahim Kürtül, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Öztürk, KBÜ Eğitim Araştırma Hastanesi Yönetici Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Erkan Doğan, akademik personel ve Tıp Fakültesi öğrencileri ile basın mensupları katıldı.

Dekan Öztürk: Uzun zaman alacak hazırlıklar kısa sürede tamamlandı

Programın açış konuşmasını yapan KBÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Öztürk, Tıp Fakültesi’nin oluşması için zaman isteyen gerekli laboratuvar ve donanımların kısa sürede tamamlanarak bu hafta itibariyle eğitimlere başlandığını belirtti. Öztürk, Fakülte’nin Karabük’e getirilmesinde ve ihtiyaçlarının karşılanmasında emeği geçen başta Rektör Prof. Dr. Refik Polat’a ve üniversitenin ilgili diğer yöneticilerine teşekkür ederek yeni eğitim öğretim döneminin başarılı bir şekilde geçmesini diledi.

Rektör Polat: İlk hedeflerimden biri Tıp Fakültesi’ni asıl yerine taşımaktı

Programda konuşan Rektör Prof. Dr. Refik Polat, göreve geldiği andan itibaren ilk hedeflerinin Tıp Fakültesi öğrencilerinin Karabük’te eğitim öğretim görmelerini sağlamak olduğunu belirtti. Rektör Polat sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu yıl yaptığımız başvuru sonucunda YÖK’ten gönderilen bir heyet Fakültemizdeki olanakları, laboratuvarlarımızı denetlediler ve başvurumuza çok olumlu yanıt verdiler. Sahip olduğumuz olanakların gerekenden daha ötede olduğunu ifade ettiler. Dolayısıyla Tıp Fakültesi’ni Karabük’e getirerek Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerimizin yeni eğitim öğretim yılında eğitimlerini asıl yerleri olan Karabük Üniversitesi’nde almalarını sağladık.”

242

“Tıp Fakültesi sayısında dünyada 5’inci sıradayız”

Rektör Prof. Dr. Refik Polat, tıp fakültesi sayısı olarak dünya ülkeleri arasında Türkiye’nin 5’inci sırada olduğunu belirterek konuşmasına devam etti. Polat, yapılan araştırmalara göre Hindistan’ın birinci, Amerika’nın ise ikinci sırada olduğunu belirterek 1990 yılında ülkemizde 25 tıp fakültesi varken bugün bu rakamın 80’lerde olduğunu aktardı.

Rektör’den öğrencilere önemli tavsiye

Rektör Polat konuşmasında Tıp Fakültesi öğrencilerine de seslenerek hekimlik mesleğinin sadece hastayı tedavi etmek olmadığını, her hekimin hasta şikâyetinin yanında hasta ve hasta yakınlarıyla empati kurup psikolojilerini anlayarak hareket etmesi gerektiğini belirtti.

Açılış Dersi’nin konusu: İletişim

Tıp Fakültesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Ak, KBÜ Tıp Fakültesi’nin “Açılış Dersi”nde öğrencilere iletişimin önemini anlattı. İnsan ilişkilerinde, kurumlar arası ilişkilerde ve meslek hayatında iyi iletişim kurmanın önemine değindiği konuşmasında iletişimi etkileyen olumsuz faktörlere değindi. Prof. Dr. İsmail Ak ayrıca, geçmişteki bilgilerin günümüze doğru ulaşabilmesi için de iletişimin büyük önem arz ettiğini kaydetti.

Rektör Polat, tören sonrası basının sorularını yanıtladı

Rektör Prof. Dr. Refik Polat programın sonunda basın mensupları ile bir araya gelerek soruları yanıtladı. Polat, Tıp Fakültesi’nin diğer fakülteler içerisinde çok önemli yeri olduğunu belirterek şunları söyledi: “Tıp Fakültesi en yüksek puanla yerleşilen fakültelerdir. Öğrencilerimize hak ettikleri eğitimi verebilmek için gerekli kadroyu oluşturduk. Karabük Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi’nin de olması öğrencilerimiz için büyük avantajdır. Üniversitemizin bu yıl doluluk oranı %95 üzeri oldu. Tercih edilen bir üniversiteyiz, bu durum bizi sevindiriyor. ”

“Safranbolu Sanat Üniversitesi kuruş harcamadan kurulacak durumda”

Rektör Polat sorulan bir soru üzerine kurulması planlanan Safranbolu Sanat Üniversitesi ile ilgili de konuştu. Polat şunları kaydetti: “Safranbolu Sanat Üniversitesi fikrini Mart ayında ortaya atmıştım. O zaman da belirttiğim bir husus vardı; Safranbolu Sanat Üniversitesi’nin kurulması için bunun peşinden koşacak, bunu yapacak olan siyasilerdir, Safranbolu halkı ve eşrafıdır. Bunun için biz geçtiğimiz günlerde Safranbolu’da sekretarya kurduk. Bu süreçten sonra bu iş onların işi, siyasilerin işi, Safranbolu ve Karabük halkının işidir. Bizim bir üniversite kurmak gibi görev tanımımız ve yetkimiz yok, imkân da yok. Bunu ancak onlar yürütebilir. İlla kurun diye baskı yapamam. Ben güzel olacağını düşünüyorum. Bunun nedenini de şöyle açıklamak istiyorum; öğrenci sayımız bu sene 52 bin, bu ilerleyen yıllarda daha da artabilir. 100 bin nüfuslu bir şehirde 50 bin öğrenci çeşitli sıkıntılara yol açabilir. Bu sayıyı bölerek Karabük ili ve Safranbolu ilçesinde iki farklı bir üniversite olsun, iki farklı yönetimle yönetilsin fikrini ortaya atmıştım. Kurulma süreci beni aşıyor. Biz Karabük’e bağlı olması nedeniyle elimizden gelen desteği vereceğiz. Bir kuruş harcamadan kurulacak bir üniversite olacak Safranbolu Sanat Üniversitesi.”

Siirt Üniversitesi Rektörü: Karabük ve Üniversite umduğumdan daha güzel

Açılış programının özel konuğu olan Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman ise basın mensuplarına vermiş olduğu röportajda şunları söyledi: “Karabük’e ilk defa geliyorum. Karabük ve Karabük Üniversitesi umduğumdan daha güzel bir durumda. Karabük Üniversitesi, şehri ayrıcalıklı kılan bir kurum durumunda. Burada fakülte ve öğrenci sayısının fazla olması akademisyenlerin kaliteli olması, şehrin kalitesini potansiyelini arttırması için önemini göstermektedir. Bundan sonraki dönemlerde üniversitenin ileri düzeyde gelişmeler göstereceği açık bir şekilde görülmekte. Türkiye’nin tüm şehirlerinden üniversitelerde öğrencilerin olması Türkiye’de bir dinamizm, iç huzur, kültürel dinamizm ve barış için çok önemlidir. Evrensel bir kurum olan üniversitelerin kültürel çeşitliliğin mutlaka sağlanması gerekir. Karabük Üniversitesi ile Siirt Üniversitesi arasında iş birliği protokolü yapmayı planlıyoruz. Yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Tıp Fakültesi’nin Yeni Öğrencilerinden İlk İzlenimler

Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin birinci sınıf öğrencileri de üniversite ve Karabük ile ilgili ilk izlenimlerini paylaştı.

1’inci sınıf öğrencisi Sinem Duman ve Kerem Talha Düz duygularını şu şekilde dile getirdiler;

Sinem Duman: “Karabük Üniversitesi’ne Kütahya’dan geldim. Ben bir Karadeniz aşığıyım. Yeni açılan bir fakülte olmasına rağmen ekipmanlar yeni ve yeterince fazla, burası ulaşım olarak her yere yakın ve kolay. Üniversitemin bizlere olumlu katkıları olacağını düşünüyorum.”

Kerem Talha Düz: “Karabük’e İstanbul’dan geldim. Karabük küçük bir şehir fakat güzel bir şehir ve güzel bir kampüste okuyacağım için mutluyum. Hocalarımızla tanıştık, genç ve dinamik bir kadro var, ayrıca yeni ve donanımlı bir Fakülte’de eğitim göreceğimiz için şanslıyız.”

Web Tasarım & SEO: Best4SEO