Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Vali Çeber’den Samimi Açıklamalar

Karabük Valisi

Karabük Valisi Kemal Çeber 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü için  Polis evinde buluştuğu Gazetecilere kahvaltı sonrası açıklamalarda bulundu…

Polis evinde gerçekleştirilen kahvaltı programına, Vali Kemal Çeber, İl Jandarma Komutanı J.Alb. Cihan Ulukaya, kurum müdürleri, Karabük Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kaya, Karabük Gazeteciler ve İletişim Derneği Başkanı Serap Kiraz  Karaoğlu, Karabük İletişim Derneği Başkanı İlhan Alpboğa, Anadolu Spor Gazetecileri Derneği Karabük Şube Başkanı Osman Semih Gülen ile  ilimizde görev yapan yazılı ve görsel basın mensupları ve Ajans temsilcileri katıldı.

Vali çeber burada  gazetecilerin sorularını da yanıtladı ve  Karabük Üniversitesine (KBÜ)  Safranbolu yerleşkesinde yapılacak İletişim Fakültesinin yeri konusunda Rektörlük konutu için ortaya atılan görüşlerin uygun olduğunu belirtti.

Fakülte binasını yapacak ünlü iş adamı ve yapımcı Türker İnanoğlu’nun inşa edilerek “Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi” isminin verilmesinin geciktiğini ve sonucun ne olacağı konusunda sorulan  sorulara samimiyetle cevap veren Vali Çeber , “ Evet, bu konuda Safranbolu Kaymakamlığımız ve KBÜ Rektörlüğümüz gerekli çalışmaları yaptı, yer konusunda çeşitli projeler üzerinde tartışıldı ancak benim şahsi düşüncem de  Rektörümüzün de belirttiği gibi kendi konut evinin yerinin uygun olduğudur, bu konuda Sayın Rektörün de görüşleri basında yer aldı, aşağıda kalır deniyor, alt kısmı yüksek yaparsınız onu Belediyemiz le çözersiniz bence de bir an önce o lanın devrinin sağlanması ile çalışmaların başlatılması uygun” şeklinde ifadelerde bulundu..

HAVA KİRLİĞİ KONUSU

Son günlerde hava kirliliği konusunda ‘kükürtdoksin S0’ 2 ‘ salınımın verilerinin ürkütücü olduğu ve bunun nedenlerinden birinin de son dönem dağıtılan kömürlerden mi kaynaklandığı sorusuna ise ” Biliyosunuz Karabük sanayi kenti gerçi şu an MARZİNC kapalı KARDEMİR’De söz verdi çevre yatırımlarını yapacak, ama Karabük’te doğal gaz dağıtımı %70 leri geçmesine rağmen kullanım %40 lar dolayında bu halen Kömür kullanımı olduğunu gösteriyor, bizim Vakıf kanalı ile dağıtılan kömürler de standartlara uygun alınıyor, Belediyemiz de zaten bu kaçak kömürler ile ilgili titiz çalışma yapıyor ancak bu veriler neden arttı araştıracağız tabi, ” anlamında bilgiler verdi.

“KARABÜKSPOR HEPİMİZİN GÖZ BEBEĞİ “

Karabükspor konusunda zorlu bir süreç yaşandığına vurgu yapan Vali Çeber, ” Karabükspor tabi ki göz bebeğimiz, Kent olarak sahip çıkmamız gerekir” diyerek,  tribünlerin artık dolması  ve kentin dinamiklerinin bu konuda harekete geçmesinin şart olduğuna değindi..

n

Web Tasarım & SEO: Best4SEO