Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

YASAL OLANI HANGİSİ !!

Karabük’te faaliyette bulunan Milli

YURT PANSİYON

Karabük’te faaliyette bulunan Milli Eğitime bağlı Yurt sahipleri merdiven altı pansiyonları ve hatta pansiyon ruhsatı dahi almamış yerleşim yerlerinin denetlenmediğini ve bu nedenle haksız rekabet yaşandığını belirterek, Bursa/İnegöl’de yaşanan olayı örnek gösterip, öğrencilerin mağdur olmaması adına yargıya başvurabileceklerini ifade ediyorlar.

MEB statüleri ve yönetmeliklerine bağlı Öğrenci yurdu sahipleri ” 5661 sayılı Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurtları Kanununa dayanarak hazırlanan yönetmeliğin 41 ve 42. maddelerinde ‘Yurt açma izin belgesi alınmadan, yurda öğrenci kaydı yapılamaz. İzinsiz açılan yurtlar iş yeri açma ve çalışma ruhsatlarına ilişkin yönetmeliğin 4. maddesinin 1. fıkrasının (a) bendinde belirtilen yetkili idarelerden otel, motel, pansiyon ve benzeri konaklama tesisi ruhsatı aldığı halde, sadece öğrenci barındıran ve öğrenci yurdu gibi çalıştırılan yerler ile öğrenci evi, öğrenci pansiyonu, öğrenci apartı gibi isimlerle tabela bulunduran ve bu faaliyetlerini bu şekilde sürdüren yerler hakkında, < İl veya ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri yapılacak tespitten sonra düzenlenecek rapor esas alınıp, Valilikçe kapatma işlemi yapılır > hükmü vardır.  Bu hüküm Bursa’da uygulandı Karabük Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü de bu hükümlere bağlı kararlar almalıdır diyorlar

Resmi Yurt sahipleri, ” Biz resmi öğrenci yurtları haksız rekabete uğrayarak, zarar görmekteyiz. Çünkü biz öğrenci yurtları vergi ödemekte, sigortalı personel çalıştırmaktayız. Söz konusu kurumlarda denetim yapılmadığı için, bu haksız rekabet ortamında mağdur olmaktayız. Ayrıca bu pansiyonlarda, öğrencilerin ve kurumların Milli Eğitim Bakanlığı tarafından denetimi olmadığı için, öğrenciler adına güvenlik de yoktur. Bu şartlarda bir çok Öğrenci-Veli mağdur olmaktadır” şeklinde ifadelerde bulundular.

Pansiyon adı altında iş yapan bir çok yerin, yapılan denetlemeler sonucunda aslında pansiyon gibi bile çalışmadıklarının ortaya çıktığını iddia eden Yurt sahipleri “Hiçbir resmi kayıt tutmuyorlar. Pansiyonlarında yıllardır kimlerin kaldığını kayıt bile etmemektedirler. Aslına bakarsanız Pansiyonlar, oteller statüsünde olup, kalanların günlük olarak emniyete bildirilmesi gerektiği halde, bunu dahi yerine getirmeyerek, açıkça suç işlemektedirler. Bu arada her ne hikmetse bununla alakalı hiçbir işlem yapılmıyor. Pansiyonlarda öğrencilerin yanında kimlerin kaldığı belli olmamakla birlikte, aslında ateşle oynanmaktadır.Terör, Uyuşturu Vs bir çok sıkıntı zaten yaşanabilmektedir. Yasal olarak Pansiyonlar bulundukları şehirlerdeki zabıta ekiplerince denetlenmek zorundadırlar.O denetimlerde ne kadar sağlıklı yapılmaktadır oda meçhul dur. Çocuklarımız için, tehlikenin ne kadar büyük olduğunun yetkililer tarafından görülmesini istiyoruz.” diyerek Karabük Valiliği yanı sıra Özellikle Karabük-Safranbolu Belediye Başkanları ile Milli Eğitim Müdürlüğünü göreve çağırdılar..

Web Tasarım & SEO: Best4SEO