Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Uzm.Dr Aktaş’ın Büyük Başarısı

— Karabük’lü Doktordan, “Tıp

Karabük’lü Doktordan,

“Tıp Dünyasına Armağan Olsun”

Demeye Az Kaldı…

dr habibullah aktaş

Özel- Dermatoloji (Cilt Hastalıkları) Uzmanı Dr. Habibullah Aktaş’tan önemli bir çalışma olarak değerlendirilen ve Tıp dünyasına tarihine katkı olacaktır şeklinde ifade edilen buluşun, Siğiller üzerine yaptığı bir yılı aşkın süredir devam eden çalışma olduğu belirtildi.

Hastaların yaşam konforunu düzeleceği bir doğru ancak buluşun Karabük’lü bir uzman doktorun çalışmaları sonrası tıp dünyasına armağan edilmesi ayrı bir heyecan olacağı Karabüklü sağlık uzmanlarınca ifade edilen buluş için 24 hasta üzerinde yapılan uygulamaların çok başarılı olduğu ve şu an yapılan uygulamaya görede çok ucuz bir tedavi yöntemi olduğu ifade ediliyor..

Konuyla ilgili olarak Karabük Gündemin sorularına yanıt veren Dermatoloji (Cilt Hastalıkları) Uzmanı Dr. Habibullah Aktaş, “Bu konular basın yoluyla duyurulmaz,Tıp etiği gereği konu önce Dermotoloji konusunda dünya da yayın yapan dergilerde konu edilmeli,tıp dünyası konuyu tartışmalı, tabi biz bir seneyi aşkın çalışma yaparak,gözlemlerimizi ekip arkadaşlarımız ile paylaşıyoruz,siz nereden duydunuz bilemiyorum, ama paylaşabildikleri mi ifade edeyim” dedi.

Aktaş “Bu yöntem Dünyada İlk.”

 

Yaklaşık bir yıl kadar oldu bu çalışmaya başlayalı diyerek konu hakkında bilgi veren  Aktaş; “ Bir tür teropatik deneyimdir bu çalışma. Ayaktaki siğiller toplumda özellikle yetişkin ve ergenlik döneminde sıklıkla rastlanan ve tedavisinde hekimlerin çok zorlandığı bir hastalık olarak bilinir bu ayak siğilleri. Özellikle ayak tabanı siğilleri zorludur.  Vucudun diğer bölgelerindeki siğilleri tedavi etmede çok ciddi problemler yaşamıyoruz. Bir şekilde onları tedavi edebiliyoruz. Bizim tedavi de en zorlandığımız alan ayak tabanı siğilleri. Ayak tabanın yaratılış itibari ile çok kalın olması tedavi için kullanılan ilaçların etkinliğini zayıflatıyor. Biraz zor kanlanan bir bölge olduğu için ameliyat yada elektrik ile yakma olayında derin yaralar oluşarak hastayı sıkıntıya sokabiliyor yaranın iyileşmesi. Sıvı azot ile dondurma yöntemi (dünyada en fazla kullanılan yöntem) ile tabanın kalın olması dolayısıyla yeteri kadar temizleyemiyoruz. Bunun dışında kullanılan kremlerinde aynı şekilde deri kalınlığından dolayı uygulamada başarısızlığa neden oluyor. Vücuttaki siğillerin senetteki D vitamini merhemlerince iyileştirildiğine dair tıbbi makaleler vardı. Ben buradan yola çıkarak, merhemin ayak tabanına etki etmeyeceğini düşündüm. D vitaminin ayaklara enjeksiyon şeklinde ayak tabanına yararlı olup olmayacağını düşündüm.Bir çok tedavi yöntemini denediğim ama iyileşme göstermeyen bazı hastalara onlara da bunu anlattıktan sonra D vitaminini lezyon altına uyguladım. Bu yöntem dünyada ilk. D vitamini her ne kadar kas ve adalelere kemik erimesinde çocuklarda kemiklerin yetersiz gelişmesinde yaşlı insanlarda kemik erimelerinde sık kullanılan bir ürün. Bunun kolay kolay bir yan etkisi de yok. Düzenli ve dikkatli kullanıldıktan sonra. Bu emniyetli ve sık kullanılan vitamini, ayak tabanına uyguladım. Hastalardan aldığım sonuçlar yüzde yüz. Bu şekilde çok sayıda hasta üzerinde başarılı olduk. Bu bize çok büyük bir heyecan verdi. Amacımız, tıbbin tarif ettiği ve düzenli bir şekilde bunu bilimsel bir makale haline getirmek ve bir dergide yayınlanması. Böyle bir şeyi başarabilirsek, dünyada ayak siğili tedavisinde ciddi bir yer edinir bu yöntem.” Açıklamalarında bulundu..

10156059_10152468324608209_7044860753901611566_n

İlk etap olarak başarılı olduğumuz ilk 3 hastanın bilgilerini Avrupanın bir numaralı dermatoloji kurumu olan Avrupa Dermatoloji ve Venoroloji Akademisi’nin Ekim ayından Amesterdam’da yapılan kongresine yazılı olarak bildirdik diyen uzman Doktor H.Aktaş “Bu bildirimiz kabul edildi. Orada biz sunum yaptık. Bundan sonra hedefimiz daha fazla hasta da bunu çalışıp bilimsel bir makale haline getirmek. Tıbbi etkisi yüksek bir dergi de bir makale haline gelmesi en büyük hedefimiz. Bu tedvinin ciddi faydaları var. Türkiye’de özellikle kadınlarda D vitaminin yüzde 90 oranında düşük olduğu kabul ediliyor. Bazı hastalarımızda iğneyi yaptıktan sonra mevut vücut ağrılarının düzeldiğini belirttiler. Bizim tedavimize alternatif olarak düşünülen tedavi yöntemleri de var. Bunlar hem yan etki potansiyeli açısından hem de fiyat açısından D vitamini ile karşılaştırabilir durumu yok. En çok kullanılan deri altı iğne yöntemi yaklaşık 150 lira bir ampulü oysa bizim kullandığımız ilaç ise 2 liradır” şeklinde açıklamaları dikkat çekti..

24 Hasta Üzerinde Çok Başarılı Sonuçlar Alındı

1975025_10152277925923209_874949240_nAktaş ; “Bu yılın başlarında başladım bu çalışmaya. O zamandan bu zamana durumu hastalara anlatıyorum. Bu şekilde çok sayıda hasta üzerinde bunu uyguladım. Hastalarımızdan 24 tanesinden geri dönüş aldım. Sonuçlar çok iyi. Çok emniyetli bir yöntem. Aşağı yukarı hastalarımızın tamamı tek enjeksiyon ile düzeldiler. Kısa süreli bir tedavi. Bunların içinde en önemli olanı çok ekonomik bir tedavi olması. Yan etkisiz ve güvenilir. Tek sıkınıtlı tarafı işlevinin biraz ağrılı olması. Bunu önlemek için lokal anastezi ile hastanın ağrılarını azaltmak için uğraşıyoruz.Bu yöntemin tedavi de seçilmesinin nedeni diğer yöntemlerin başarılı olmaması. En sık kullanılan yöntem azot tedavisi. Hastaya ya azot veriyoruz ya da krem veriyoruz. Bu bizim hastalarımıza çok büyük bir yük bu. Azot tedavisi kendi içinde çok ağır bir yöntem. Bunun ağrısı tüm gün sürebiliyor. Hem tek seans da sonuç alamıyoruz. Bu yöntemi 2 haftalık aralar ile 6 defa uyguladığımız hastalarımız olmuştur.Bu yöntemler de tam yanıt aldım. D vitamini yağ da eriyen bir vitamin. En fazla deride sentezleniyor. Güneş ışığının yardımı ile. D vitamini eksik olan insanlar bunu ya ağız yolu ile ya da dışarıdan destek ile alıyorlar. D vitamini kemik gelişiminde önemli bir rol oynar.” Diyerek konu hakkında bilgiler verdi.

Tek Seansta Başarılı Uygulama

D vitamini yapı olarak bağışıklık sistemini düzenler. Siğilde mikrobik bir olay olduğu için biz altına enejeksiyon yaptığımız da oradaki mikropları öldürüyor.Temel düşüncemiz bu. Bu yöntem ile hızla iyileşiyor diyen Dr Aktaş, dünya tıp merkezleri şimdi konuyu inceleyecek,değerlendirecek bu süreçler sonrası uygulamada ki başarımız görülürse o zaman tıp tarihinde Karabük yerini alır diyerek de mütevazi bir yaklaşım gösterirken son olarak şu açıklamalarda bulundu ; “ Bu yöntem ayak tabanında kullanılan ilk yöntem.  D vitamini cilt altına dünya da ilk defa verdik. Bu tedavinin emniyetli olduğunu düşündüğümüz için bu yöntemi seçtik. Hastalar bu tedavi ile bizim arzu ettiğimiz tarz da tam netleştirilirse, hastalarımız bu rahatsızlık için sıklıkla hastaneye gelmek zorunda kalmayacaklar. Hemen hemen tek seans. Hastalarımız da böyle oldu. Hastalarımızın seans çoğaldıkça onların buraya gelmesi, emek,Bu yöntem siğil tedavilerinde tercih edilenler arasında ön sıralara yükselen bir yöntem olacağını düşünüyorum.”

ismet_market

Web Tasarım & SEO: Best4SEO