BURUK KUTLUYORUZ !

21 Ekim 1860, Türkiye’nin ilk özel fikir gazetesi olan Tercüman-ı Ahval’in yayın hayatına başladığı gündür. Bugün Türk Basını tarafından Gazeteciler Bayramı olarak kutlanır. Fikir gazeteciliği, ticari kaygılardan uzak, bağımsız, magazinsel yaklaşımlar içerisinde olmayan, belli bir düşünsel hedef doğrultusunda okurlarında fikir yaratan gazeteciliktir. Fikir gazeteciliği, önemli toplumsal sorunları saptayarak toplumun gündemine getiren, iktidarın baskılarından korkmayan, onurlu […]

21 Ekim 1860, Türkiye’nin ilk özel fikir gazetesi olan Tercüman-ı Ahval’in yayın hayatına başladığı gündür. Bugün Türk Basını tarafından Gazeteciler Bayramı olarak kutlanır.

basin_medya_orig

Fikir gazeteciliği, ticari kaygılardan uzak, bağımsız, magazinsel yaklaşımlar içerisinde olmayan, belli bir düşünsel hedef doğrultusunda okurlarında fikir yaratan gazeteciliktir.

Fikir gazeteciliği, önemli toplumsal sorunları saptayarak toplumun gündemine getiren, iktidarın baskılarından korkmayan, onurlu bir şekilde doğruları topluma aktaran, insanları düşünmeye sevk eden gazeteciliktir.

İçinde bulunduğumuz süreç, fikir gazeteciliğini ve bayram olarak kutlanan bu günü hem gazeteciler hem de gazetecilik açısından daha anlamlı hale getirmektedir.

Bugün, Değil fikir üretmek, düşünmek; haber vermek bile yasak boyutunda…

Kısacası; Sansür tüm boyutlarıyla yeniden gündemde…

imagesÜlkemizde yaşanan insanlık ayıbından bizler haberdar olmayalım diye yayın yasakları getiriliyor…

Toplumsal sorunları ele alan, bilinç uyandırmak için yazan gazeteciler kitlesel bir şekilde işten çıkarılıyor, kalemlerine, düşüncelerine baskı uygulanıyor…

Ne acıdır ki, düşünme ve düşündürme eylemlerinin birer suç olarak algılandığı bu süreç, gazeteci ölümlerini beraberinde getiriyor…Gazetecilerin tehdit edildiği, hedef gösterildiği bu yapıda şiddet, gazetecilik açısından mesleki bir risk halini almış durumdadır..

 

“Taraf” olmayanı “bertaraf” eden anlayış, gazetecileri ve toplumu kutuplaşmaya sürüklerken, yandaş kurumlar, yandaş medya organları, yandaş basın örgütleri ortaya çıkarmış,çıkartılmıştır…

Gazetecilik,Fikir üretmek ve kamuoyu ile paylaşmak algı ile suç anlayışına dönüştürülmek istenmektedir..

Bugün 21 Ekim Gazeteciler bayramı..

Ancak tüm MEDYA adına yaşananlardan / yaşatılanlar dan dolayı ki bir bayramı daha buruk karşılamaktayız…

KARABÜK GÜNDEM

 

 

KARABÜK GÜNDEM 

Exit mobile version