Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

3,9 MİLYON KİŞİYE “E-HACİZ” BAŞLADI

Yeniçağ Gazetesi yazarlarından Orhan

Yeniçağ Gazetesi yazarlarından Orhan Uğuroğlu, Bankaların kişilere uygulamaya başladığı haciz işlemleri ile ilgili bilgi verdi.

Karabük Gündem’inde 1 ay önce Vergi borçları ile ilgili haberi destekleyen yazıda Uğuroğlu; ” Sigorta primleri, topluluk sigortası primleri, emeklilik keseneği ve kurum karşılığı, işsizlik sigortası primi, sosyal güvenlik destek primi, idari para cezaları ve bu alacaklara ilişkin her türlü gecikme zammı ve gecikme cezaları, Gümrük vergileri ve idari para cezaları ile gecikme faizi ve gecikme zamları, RTÜK idari para cezaları” gibi geniş kapsamlı Devlet’in tüm alacakları için düğmeye basıldığını yazdı.

Bir çok Bankanın hesap sahibine bilgi vermediği verilenlerin ise hesaplarını boşalttığı iddia edilirken Orhan Uğuroğlu yazısında ayrıca; ” toplamda 3 milyon 889 bin 128 kişinin banka hesaplarına Hazine ve Maliye Bakanlığının vergi daireleri ile Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından “bloke” konulduğunu öğrendim. ” dedi

İşte Uğuroğlu’nun yazısından kesitler

Türkiye genelinde sosyal güvenlik kurumu ile vergi daireleri “e-haciz” ya da diğer adıyla “e-kısıt” uygulaması ile vatandaşların banka hesaplarını “bloke” ediyorlar…

Hazine Maliye Bakanlığından aldığım bilgiye göre, vergi yapılandırması yapan 2 milyon 879 bin 562 mükellef bir yıl için de 2 taksit ödeyemedi.

Çalışma Bakanlığından aldığım bilgiye göre, SGK borcunu yapılandıran ancak 2 taksit ödeyemeyen 792 bin 350 mükellef hakkını kaybetti.

Milli Eğitim Bakanlığından aldığım bilgiye göre, Kredi Yurtlar Kurumundan (KYK) kredi alan ancak borç taksitlerini ödeyemeyen yaklaşık 217 bin 216 kişi bulunuyor.

Bu durumda toplamda 3 milyon 889 bin 128 kişinin banka hesaplarına Hazine ve Maliye Bakanlığının vergi daireleri ile Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından “bloke” konulduğunu öğrendim.

Bazı bankalar Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı vergi dairelerinin yaptığı bu uygulamaları hesap sahiplerine SMS ya da mail göndererek duyuruyorlar.

Bazı bankalar ise hesap sahiplerine hiç bilgi göndermiyorlar.

Vergi daireleri de hesaplarını bloke ettikleri vatandaşlara hiçbir mesaj göndererek bilgi vermiyorlar.

Banka hesapları bloke edilen vatandaşlar, bankamatiklerden ya da şubelerden para çekme işlemleri veya havale, EFT gibi bankacılık işlemlerini cep telefonlarından ya da internet bankacılığından yapmaya çalıştıklarında hesaplarını kullanamıyorlar.

Bankaların müşteri hizmetlerini arayan vatandaşlara, “Telefon ile bilgi veremeyiz şubeniz ile temasa geçin neden ‘bloke’ konulduğunu şubenizden bizzat giderek öğrenebilirsiniz” deniyor.

Değerli okurlarım,

Uzmanlardan aldığım bilgiye göre, elektronik “e-kısıt” işlemi ile vatandaşın banka hesaplarına devlete olan şu borçları için “bloke” uygulaması yapılıyor.

· Trafik Para Cezaları,

· Askerlik, Seçim, Nüfus Para Cezaları,

· Karayolu Taşıma Kanununa göre kesilen para cezaları,

· Motorlu Taşıtlar Vergisi,

· RTÜK idari para cezaları,

· Karayollarından usulsüz geçişler nedeniyle kesilen para cezaları,

· Öğrencilerin, Kredi ve Yurtlar Kurumu’na (KYK) olan ve vergi dairelerine intikal eden katkı kredisi ve öğrenim kredisi borçları,

· Ecrimisil borçları,

· Taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına katkı payları,

· Gümrük vergileri ve idari para cezaları ile gecikme faizi ve gecikme zamları,

· Sigorta primleri, topluluk sigortası primleri, emeklilik keseneği ve kurum karşılığı, işsizlik sigortası primi, sosyal güvenlik destek primi, idari para cezaları ve bu alacaklara ilişkin her türlü gecikme zammı ve gecikme cezaları,

· Mahkeme cezaları ve yargı harç borçları,

· Tüm vergi borçları…”

Kaynak https://www.yenicaggazetesi.com.tr/mobi/39-milyon-kisiye-e-haciz-basladi-53421yy.htm

Web Tasarım & SEO: Best4SEO