KBÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi tamamlandıktan sonra Sağlık Bakanlığı tarafından, Karabük Üniversitesine devir edilen eski adıyla 5000 evler doğum çocuk hastanesi yerine Sağlık Meslek Yüksek Okulu yapılmasına karar verilmişti.
Hastane olarak kullanılırken, Okul olarak kullanılması için KBÜ ye devir edilen bina da ülkemizin deprem kuşağında olması nedeni ile güçlendirilmesi şart görülmüştü.
Ancak binanın halk diliyle çürük raporu alması ve okula dönüştürülmeden önce bir dizi teknik çalışmalar ardından güçlendirilmesi projesi zaman ve maliyet açısından uygun olmadığı nedeni ile binanın yıkılıp çok daha modern bir okul konseptine uygun yapılmasının daha bilimsel bir çalışma olacağı fikriyle hastanenin yıkılma kararı alındı.
BU SEZON BİNA YAPIMI BİTER 2016
EYLÜLDE ÖĞRENCİ ALINIR..
Binanın yıkımı ile yeniden yapılmasının,güçlendirme ve diğer teknik çalışmalara göre daha az maliyet ve en önemlisi zaman kaybının önlenmiş olacağına dikkat çeken teknik uzmanlar, Karabük Üniversitesinin konu hakkında çok ciddi etüt çalışmaları yapması ile binlerce öğrencinin burada eğitim alması ile ekonomik bir canlanmanın da yaşanacağını belirtiyorlar.
Sağlık Meslek Yüksek Okulunun 5000 evlere gelmesinin çok iyi olacağını belirten mahalle sakinleri de, ” bir sürü spekülasyon yapılmakta ancak biz MYO buraya gelmesinden dolayı memnunuz 2016 da eğitime açılacak olması da ayrı bir güzellik olacak” diyorlar
REKTÖR İNCELEME YAPTI
Binanın İncelemesin de Rektör Prof. Dr. Refik Polat’a Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Güneş ve Prof. Dr. Yahya Fidan, Genel Sekreter Av. Yaşar Alpay, Genel Sekreter Yardımcısı Yahya Karabudak ve Yapı İşleri Daire Başkanı Mehmet Gül eşlik ederken, 75. Yıl Mahallesi Muhtarı Recep Çakıcı ve Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Cihan Güçlü de incelemelerde hazır bulundular
İncelemenin ardından yaptığı açıklama da Rektör Prof. Dr. Refik Polat: “Daha önceden 5000 Evler Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi olarak kullanılan ve bize devredilen 5300 m2 binanın güçlendirmeye uygun olmadığını, binanın yıkılarak yeniden projelendirilecek bir bina ile çevre alanının da dahil olmak üzere daha etkin ve verimli kullanılacağı fikrine vardık. Burayı yıkıp, Üniversitemize yakışan eğitim kurumunun kullanımına uygun bir bina yaptıktan sonra hayırlısı ile hizmete açacağız. Bunun için heyetimiz ile birlikte son bir etüt yaptık ve böylece süreci başlatmış olduk. En kısa sürede hizmete açılması için çalışacağız. ” dedi.