Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

“Sürdürülebilir Geleceği Tasarla” Yarışmasında KBÜ’ye iki ödül

Rönesans Holding’in üniversite öğrencilerine

Rönesans Holding’in üniversite öğrencilerine sürdürülebilirlik kültürünü kazandırmak amacıyla 2015’ten bu yana düzenlediği “Sürdürülebilir Geleceği Tasarla” yarışmasında Karabük Üniversitesi öğrencileri 2 ödül kazandı. “Trend Topic: Sürdürülebilirlik” webinarı kapsamında gerçekleşen törende 10 farklı kategoride proje ödüle layık görüldü.  

Gelecek nesillerin daha sağlıklı ve çevre dostu yapılarda yaşam sürmesi vizyonuyla bu yıl “Sürdürülebilir Geleceği Tasarla” yarışmasının 7’ncisini düzenledi. Geleceğin mimar, mühendis ve şehir planlamacısı adaylarının katılımıyla gerçekleşen yarışmanın konsepti “Pandemi ile Değişen Yaşam Alanları” olarak belirlendi. Türkiye genelindeki 60’tan fazla üniversiteden 649 öğrencinin katıldığı yarışmada 10 kategoride ödül verildi. 

Yüzlerce öğrencinin, 350 proje ekibiyle katıldığı yarışmada, doğal kaynakların verimli kullanılması, çevreye saygılı ve sürdürülebilir olması, sosyal girişimciliği öne çıkarması kriterlerine göre değerlendirilen projeler arasından ön eleme sonucu 32 proje finale kaldı ve 10 proje ödül almaya layık görüldü. Jürinin yaptığı değerlendirme sonucunda Karabük Üniversitesi öğrencileri tarafından sunulan iki proje ödül kazandı.  

Mansiyon Ödülü 

Büşra Tutal 

Karabük Üniversitesi 

Proje ismi: GREEN WATER/BLUE VORONOI 

Proje, İznik Gölü kıyısında gölün etrafındaki doğal çevreyle uyumlu bir yapı sergilemektedir. Çevreye saygılı mimari ölçeği ile halkın göl kenarında sosyalleşebileceği açık ve yarı açık alanlar yaratmaktadır. Havuz suyunun biyolojik yöntemle elde edilme ve çevreye zarar vermeme stratejisi olumlu özelliklerindendir. 

Yenilikçi Fikir ve Detay Çözümü Ödülü 

Furkan Kaplan, Muhammed Kır, Musab Oğuz, Mahmuthan Öksüz 

Karabük Üniversitesi 

Proje ismi: ÖZGÜR PRANGA 

Proje, pandemi dönemi ve sonrası kullanım için dönüşebilen, rayların üzerinde konumlandırılmış hareketli mekanlar fikri üzerine kurgulanmıştır. Pandemi döneminde bireysel ve mesafeli alan çözümleri içeren birimlerin dış mekanla ilişkileri iyi düşünülmüştür. Pandemi sonrası bu ayrı birimlerin ortak kullanım ve sosyalleşme mekanlarına dönüşümü yenilikçi bir yaklaşım olarak görülmüştür.