Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Eğitim Sendikalarından Ortak Açıklama

1 Mart 2014 tarihinde

atama_lar

1 Mart 2014 tarihinde TBMM’de kabul edilen 6528 sayılı yasa ile ülkemizdeki tüm ilk, orta ve lise seviyesinde görev yapmakta olan ve dört yılık idarecilik süresi dolan müdür ve müdür yardımcılarının görevleri ders yılı sonu itibari ile sona erecek.
Kamu Sen’e Bağlı Türk Eğitim-Sen Karabük Şube Başkanı Ahmet Turgut Kurtoğlu ve KESK’E Bağlı Eğitim-Sen Karabük Şube Başkanı Cevat Soylu konuyla ilgili düzenledikleri basın toplantısında bu atamalar konusunda başta eğitim camiası olmak üzere tüm kamuoyunda büyük kaygılar taşındığı belirtildi.

indir (1) indir
Sendikaların ortak basın açıklamasında şu görüşlere yer verildi;

“İlgili kanunun iptal istemi ile açılmış olan dava AYM’de gündeme alınmış ve görüşülmektedir. Ders bitim tarihi olan 13 Hazirandan önce AYM’de dava sonuçlanır ve kanunun iptali kararı çıkarsa uygulama hayata geçmeyecektir. Ancak o tarihe kadar AYM’ de dava sonuçlanmaz ve bir karar açıklanmazsa sayıları onbinleri bulan idarecilerimizin üzerinde yapılacak tasarruflarla ilgili olarak kaygılar taşımakta ve bu kaygıları eğitim sendikaları olarak kamuoyu ile paylaşmak istemekteyiz.
Eğitim sistemini kendi yandaşlarının çıkarlarına göre dizayn etmekte hiçbir beis görmeyen siyasi iktidar okul idarecilerini ben kimi istersem onu atarım mantığı ile belirlemek istemektedir.
Daha önce yazılı sınavlarda başarılı olduğu halde yüzlerce eğitim çalışanı sadece ve sadece malum sendika üyesi olmadıkları için, mülakatlarda hiçbir objektif kriterle ve vicdani muhasebe ile kıyaslanamayacak şekilde elenmişler ve kendilerine hizmette kusuru olmayacak ve kontrol edebildikleri şahsiyetleri idareci konumuna getirme çabalarında hiçbir insani ve vicdani kriter göz önüne alınmamıştır.

1- Kanunda bahsedildiği şekliyle yapılacak uygulamada; yılladır anayasal güvence içerisinde var olan idarecik haklarının yok sayılması bir anayasa ihlali ve kazanılmış hakların gasp edilmesidir.

2- Kanunun nasıl uygulanacağına yönelik hala resmi bir yönetmeliğin yayınlanmamış olması da tüm eğim camiasını tedirgin etmekte idareciliklerin hatta artık devlet memurluklarının bile siyasetin ve yandaşlarının insafına ve iki dudağı arasına bırakıldığı endişesine yol açmaktadır.

3- Karabük gibi ülke düzeyinde eğitimdeki başarısı ile her zaman ilk beş il arasında yer alan kentimizde yapılacak usulsüz ve adaletsiz uygulamalar bu başarıyı süratle geriye götürecek ve çocuklarımızın istikballerine de negatif etkilerde bulunacaktır.

4- İlimizde bazı çevreler tarafından kanunun çıkışından bu yana pek çok öğretmene sizi müdür, müdür yardımcısı yapacağız bizim sendikamıza gelin sözlerinin verildiği kapalı kapılar ardında listeler hazırlandığı tevatür halinde konuşulmakta hatta bunun kimler tarafından yapılmakta ve organize edilmekte olduğu yerel bir gazetenin yazarı tarafından isim verilerek kendi gazetesinde köşe yazısı olarak açıkça yayınlanmış bulunmaktadır.

Bütün bunlara binaen yapılacak olan en ufak haksız ve yanlı bir uygulamaya eğitim sendikaları olarak asla kabul etmeyeceğimizin ve sessiz kalmayacağımızın.
Eğitim camiasının; yandaşlarına peşkeş çekecekleri koltuklar vaadiyle huzursuz edecek ve Karabük teki eğitim öğretimin başarısını düşürecek her hareketin, kişinin ve gurupların karşısında en başta tüzel kişiliklerimizin gücü, geleceğimizin temeli olan öğrencilerimiz ve onların velileri ile birlikte il genelinde en sert tepkiyi vereceğimizin bilinmesini ve bu hususların ilgili merci ve makamlarca asla göz ardı edilmemesini temenni ediyoruz. Mutlaka ama mutlaka ve herkes için adalet diyor kamuoyuna saygı ile duyuruyoruz”

Web Tasarım & SEO: Best4SEO