Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TGF Birlik Çağrısı Yaptı

Karabük Gazeteciler ve İletişim

Karabük Gazeteciler ve İletişim Derneğinin de  (KGİG)  üyesi bulunduğu  (TGF)  Türkiye Gazeteciler Federasyonu  45. Başkanlar Konseyi, 55 basın meslek örgütünün katılımıyla Elazığ’da yapıldı.

 

2138665
Elazığ Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti’nin ev sahipliğinde 20-22 Haziran 2014 tarihlerinde gerçekleştirilen Başkanlar Konseyi toplantısında, mesleki sorunlar ve çözüm önerileri masaya yatırılırken, yayımlanan sonuç bildirgesinde birlik beraberlik çağrısı yapıldı.
TGF 45. Başkanlar Konseyi Sonuç Bildirgesi’nde “Ülkemizde din, dil, ırk, mezhep veya dünya görüşü şartı gözetilmeksizin iyi niyet ve toplumsal barışın egemen olduğu, bu bağlamda demokratik değerlerin korunup kollandığı çağdaş bir yaşam biçimini benimsemektedir” denildi.
Aynı bayrak altında kardeşçe yaşama ve toplumsal barışa her zamankinden çok daha fazla ihtiyaç olduğunun vurgulandığı sonuç bildirgesinde, toplumsal barışa yönelik çabaların desteklenmesi gerektiğinin altı çizildi.
Genel Başkan Atila Sertel, Genel Başkan Yardımcıları, yönetim kurulu üyeleri ve 55 basın meslek örgütü başkanı veya temsilcisinin katılımıyla Elazığ’da gerçekleştirilen TGF 45. Başkanlar Konseyi’nin ardından yayımlanan Sonuç Bildirgesi şöyle:
1-Ülkemizin değişen ve gelişen kentlerinden Elazığ’daki mesleki ve kültürel alışverişe dayalı etkinlikler; gerek gazetecilik mesleği, gerekse gazeteciler açısından yararlı sonuçlar ortaya çıkarmış, bölgenin tanıtımına katkı anlamında da karşılıklı bilgi alışverişiyle verimli geçmiştir. TGF; gerek sivil toplum kuruluşları, gerekse meslek örgütleri tarafından gerçekleştirilen bu tür paylaşımların, özellikle mesleki ve kültürel açıdan meslektaşlarımızın yanı sıra illerimiz, bölgelerimiz ve ülkemiz yararına kazanımları arttırdığına inanmakta olup, bununla ilgili olarak meslek örgütlerimizi teşvik etmeye devam edecektir.
2-TGF Başkanlar Konseyi toplantılarıyla, karşılıklı mesleki ve kültürel alışverişin yanı sıra meslektaşlarımız arasında arkadaşlık, dostluk ve kardeşlik bağlarını güçlendirmeyi hedeflemekte; ülkemizde din, dil, ırk, mezhep veya dünya görüşü farkı gözetilmeksizin iyi niyet ve toplumsal barışın egemen olduğu, bu bağlamda demokratik değerlerin korunup kollandığı çağdaş bir yaşam biçimini benimsemektedir. Son tahlilde dünya barışının da, temel insan hak ve özgürlüklerinin hakim olduğu bir dünyada gerçekleşip, gelişebileceğine inanan TGF; Elazığ Başkanlar Konseyi toplantısında da hak, hukuk, özgürlük, demokrasi ve barışa olan özlemini dile getirmiştir.
3-Her kentinde farklı bir kültürü, örfü, ananesi, geleneği olan ve bu açıdan Dünyanın en zengin ülkelerinden biri olan ülkemizin, aynı bayrak altında kardeşçe yaşama ve toplumsal barışa olan ihtiyacı her zamankinden çok daha fazla olduğu açıktır. Ülkemizin yanı başının adeta kan gölüne dönüştürüldüğü, Suriye’de yüreklerin yandığı, Irak’ta bir biri peşi sıra katliamların yaşandığı, Ortadoğu’da kanlı bir senaryonun oynandığı, her geçen gün çok daha trajik insanlık suçlarının acımasızca işlendiği bir ortamda, ülkemizde birlik beraberliği sağlamaya dönük çabalar son derece önemli ve anlamlıdır. Bu bağlamda toplumsal barışa yönelik çabaların her zaman yanında olunmalı; insanlarımızın bağımsız, demokratik, özgür bir ülkede yaşama arzusu; insani değerlerin hakim olduğu adaletli, savaşsız, barış dolu bir yaşam için desteklenmelidir.
4- Basın İlan Kurumu’nun, gazetelerin içeriği ile ilgili olarak başlattığı puanlama ve bunun sonucunda teşvik oranı uygulamasının, basında özellikle münderecat açısından kaliteyi arttıracağı kesin olup bu açıdan desteklenmelidir. Ancak kurum yetkililerinin bu değerlendirmeleri yaparken meslek kuruluşlarıyla iş birliği yapmaları, puanlandırmanın ve teşvik uygulamasının gerçekçi ve adaletli olmasını sağlayacaktır. Ayrıca TGF; Basın İlan Kurumu’nun Anadolu’daki meslek kuruluşlarına yönelik maddi manevi desteğin daha adil ve daha hakkaniyetli bir dağılım anlayışı ile gerçekleştirilmesinin takipçisi olmayı da sürdürecektir.
5- RTÜK’ün, KKTC de yayın yapan özel televizyon kanallarına verdiği uydu yayın lisans haklarıyla ilgili olarak, son zamanlarda tanımama, kapatma ya da ağır ceza girişim ve kararları Yavru Vatan’daki medya kuruluşlarını zora sokmuş, mesleğin Ada’daki geleceğinin tehlikeye düşmesinden büyük endişe duyulmasına yol açmıştır. Kıbrıs’ın sesinin Anavatan’a duyurulmasını ortadan kaldıracak olan ve aynı zamanda bölgede istihdam sorununa da yol açacak olan kararlar yeniden gözden geçirilmeli, KKTC medyasını rahatlatan bir ortam acilen yaratılmalıdır. Bu arada TGF; Yavru Vatan’da adil, kalıcı, siyasi eşitliğe dayalı ve aynı zamanda Türkiye’nin etkin ve fiili garantisini öngören bir çözümü desteklemektedir. Gerek ulusal, gerek uluslar arası alanda verilen bu yöndeki çabalar, KKTC’deki vatandaşlarımızı her açıdan memnun edecek bir platformda taviz verilmeden sürdürülmelidir.
6- Başkanlar Konseyimiz TGF’ye üyelik başvurusunda bulunan meslek örgütlerinin durumunu, Elazığ toplantısında nicelik ve nitelik yönünden değerlendirmiştir. Bu kapsamda Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti ile Erzurum Gazeteciler Cemiyeti’nin üyelik başvurularını kabul edilmiştir. TGF; birlik, beraberlik ve bütünlükten yana olan, her türlü ayrımcılığa karşı duruş sergileyebilen ve illerimizde meslektaşlarımızın büyük çoğunluğunu layıkıyla temsil ettiği belirlenen meslek kuruluşlarımızla büyümeye devam ederek, ülkemizin en geniş katılımlı meslek örgütü kimliğini sürdürecektir.