Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

2024-2025 EĞİTİM ÖĞRENİM DÖNEMİ BAŞLIYOR

Vali Yavuz ve ME İl Md. Akbaş’ın Mesajı

Vali Yavuz ve ME

Türkiye’de yaklaşık 20 milyon öğrenci için yeni eğitim-öğretim dönemi 9 Eylül Pazartesi günü başlıyor.

Tüm kademelerde 74 bine yakın okul ve 750 bine yakın derslikte eğitime geçiş yapılacak ve  2-3 Eylül tarihlerinde okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğrencilerine yönelik uyum eğitimleri gerçekleştirilen sitem içinde  Ortaokul öğrencileri için de okula uyum rehberlik çalışmaları yapıldı.

Yeni eğitim-öğretim yılının ilk dersinde, tüm sınıflarda “Çanakkale’den Gazze’ye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi” temalı açılış dersi yapılacak.

2024-2025 eğitim-öğretim yılı hazırlıkları kapsamında, öğrencilere ücretsiz ders kitapları dağıtılırken yine  Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ne ilişkin öğretmenlere eğitimler verildi.

Yeni eğitim öğretim yılının ara tatilleri şöyle planlandı:

İlk ara tatil: 11-15 Kasım 2024

Yarıyıl tatili: 20 Ocak 2025 – 31 Ocak 2025

İkinci dönem ara tatili: 31 Mart 2025 – 4 Nisan 2025

İkinci dönem 3 Şubat 2025’te başlayacak ve 20 Haziran 2025’te sona erecek. Bu tatil takvimi ile öğrenciler ve öğretmenler, yıl boyunca dinlenme ve yeniden enerji toplama fırsatı bulacaklar.

Yeni Eğitim Öğrenim sezonu için de Karabük Valisi Mustafa Yavuz ve Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş mesaj yayımladılar..

VALİ YAVUZ’UN İLKÖĞRETİM HAFTASI MESAJI

Millet olarak, 2024/2025 eğitim öğretim yılına adım atmanın coşkusunu yaşadığımız bu günlerde; “İlköğretim Haftası” nedeniyle yarınlarımızın teminatı çocuklarımızın, eğitim yolculuklarına başlamalarını, büyük bir heyecan ve gururla selamlıyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Yüksel Türk! Senin için yüksekliğin hududu yoktur.” sözünden aldığımız ilhamla; Eğitim Kenti Karabükümüzün güçlü altyapısı ve vizyonunu sergileyen 200 okulda, 3492 öğretmenimiz ve 36.833 öğrencimiz ile bilgi ve başarı merdivenlerinde daha da yükseğe çıkmayı hedefliyoruz.

Milli ve manevi değerlerle desteklenen bilimsel bilgi ışığında, özgür düşünce ve vicdana sahip olarak yetiştirdiğimiz gençlerimiz ve onların öğrenmeye olan tutkusu, milletimizin aydınlık yarınlarının en büyük garantisidir.

Bu süreçte, gençlerimizin başarıya ulaşmasında en büyük katkı, şüphesiz öğretmenlerimizin ve ailelerimizin özverili çabalarından gelmektedir.

Onların işbirliği, çocuklarımızın bilgiye olan açlığını doyururken, aynı zamanda onları, ahlaki değerlerle donatarak; erdemli ve duyarlı bireyler olarak topluma kazandırmaktadır.

Eğitimdeki bu ortak çaba, ülkemizin her alanda ilerlemesine ve refahının artmasına hizmet etmektedir.

Hep birlikte, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza en iyi eğitimi ve destekleri sunarak, daha parlak bir gelecek inşa etmek için kararlılıkla ilerleyeceğiz.

Bu anlamlı haftada, tüm öğrencilerimize başarılar diliyor; öğretmenlerimize ve velilerimize de bu kutsal yoldaki emekleri için teşekkür ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, fedakârca görevini ifa ederken “Şehitlik” makamıyla şereflenen, “Gazilik” ünvanıyla onurlanan ve ebediyete irtihal eden tüm öğretmenlerimizi saygı ve şükranla yâd ediyorum.

İlköğretim Haftası’nın, ülkemize, milletimize ve tüm eğitim camiamıza hayırlı olmasını diliyorum.

BAŞKAN ÇETİNKAYA’NIN MESAJI

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya,yeni eğitim ve öğretim yılının başlaması nedeniyle bir mesaj yayınlayarak, tüm öğrencilere ve öğretmenlere başarılar dileyerek şöyle dedi,

‘’2024-2025 eğitim-öğretim yılının başlaması vesilesiyle, tüm öğrenci, öğretmen ve velilerimize başarı ve mutluluk dolu bir yıl diliyorum. Eğitimin, toplumların gelişiminde hayati bir öneme sahip olduğunun bilincindeyiz ve bu amaçla Karabük Belediyesi olarak her zaman yanınızdayız.

Sevgili öğrenciler, sizlerin başarıları bizim gurur kaynağımız. Eğitim yolculuğunuzda azimle çalışmanızı ve hayallerinize ulaşmanızı dilerim. Değerli öğretmenlerimiz ve kıymetli velilerimiz, sizlerin desteği ve emeği, çocuklarımızın geleceğinde en büyük güvencemizdir.

Hep birlikte, güçlü ve aydınlık bir geleceğe adım atacağımıza inanıyorum. Yeni eğitim-öğretim yılının hepimize hayırlı olmasını temenni ediyorum’

 

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ NEVZAT AKBAŞ’IN MESAJI

Kıymetli Öğretmen Arkadaşlarım, Sevgili Öğrencilerim ve Değerli Velilerimiz; hep birlikte 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı’na başlamanın heyecanı ve mutluluğu içerisindeyiz.

Büyük ve Güçlü Ülkemizin #TürkiyeYızyılını inşa ettiğimiz bu süreçte “Ülkemizin hayallerini hedeflere, hedeflerini gerçeğe dönüştürme mücadelemizde en büyük güç kaynağımız; nitelikli, öz güveni yüksek, milli ve manevi değerlerimizle teçhiz edilmiş nesillerimizdir” idealiyle yeni bir döneme başlıyoruz.

Bizlerin ve eğitim öğretim ailemizin tüm üyeleriyle tek vücut olduğu ilimizde görev yapmanın heyecanı ve bizlere verdiği motivasyonla el birliği ve güç birliğiyle ülkemizin bekası olan geleceğimizin teminatı kıymetli öğrencilerimiz için çağın gerektirdiği eğitim ve öğretim ortamlarını geliştirmek ve onların yüksek ideallere sahip bireyler olarak yetişmesine şahitlik etmenin onurunu hep beraber yaşıyoruz.

Bu kapsamda Bakanlığımızın Türkiye Yüzyılı Maarif Modeliyle, “Herkesin Bir Mesleği Olmalı” parolasıyla Cumhurbaşkanlığı Genelgesiyle yürürlüğe giren Mesleki ve Teknik Eğitim Politikasıyla, Valimiz Sayın Mustafa Yavuz himayelerinde başlattığımız “Eğitim Kenti Karabük” projesiyle eğitim vizyonumuzu genişletiyor, göz aydınlığı evlatlarımıza güzel bir gelecek hazırlıyoruz.

Yaz döneminde okullarımızda yaptığımız çalışmalar doğrultusunda, okul bahçelerimizi rengârenk görüntülerle geleneksel oyunlarımıza açıyoruz, öğretmenler odalarımızı yeniledik, yenilenen sıralar, sıraların üstünde sahiplerini bekleyen ders kitaplarıyla 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı hazırlıklarını tamamladık. Bir tek evlatlarımız eksik, onlarla da Pazartesi günü kavuşuyoruz.

Akademik, sosyal ve sportif başarılarda markalaşmış bir il olarak çalışmalarımızı Türkiye Yüzyılı Vizyonu’ doğrultusunda “Hep Daha İleriye” perspektifiyle devam ettirmekteyiz.

Maarif davamıza ufuk açan eğitim camiamızla birlikte mutlu ve güçlü yarınların Türkiye’sini inşa ediyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle Sayın Valimiz nezdinde büyük özveriyle görevlerini yerine getiren Karabük Eğitim Ailemizin tüm fertlerine, eğitime destek veren tüm eğitim paydaşlarımıza ve velilerimize teşekkür ediyor, 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılımızın hayırlı olmasını temenni ediyor, öğrencilerimize başarılar diliyorum.

YRFP İL BAŞKANI ÖZER’İN MESAJI

“Sevgili çocuklar, sevgili gençler, kıymetli veliler, değerli ögretmenlerimiz; Yeni eğitim – öğretim yılının başarılarla dolu olmasını ve hayırlar getirmesini temenni ediyorum.”

Yeniden Refah Partisi Karabük İl Başkanı İsmail Özer