Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

AKP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, Karabük’e Hamaset Siyasetinden Başka Bir Şey Getirmedi

CHP İl Başkanı Vedat

CHP İl Başkanı Vedat Yaşar dün Karabük’e gelen AK parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz için ” Karabük’e Hamaset Siyasetinden Başka Bir Şey Getirmedi” diyerek “Sayın Yılmaz’ın partimizin demokratik teamüller içerinde geçen kurultayımızı içine sindirememesini kendileri adına doğal karşıladığımızı ifade etmek isteriz” ifadeleri ile eleştirdi

CHP İl Başkanı Vedat Yaşar yayımladığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“AKP’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sayın Yusuf Ziya Yılmaz, geçtiğimiz günlerde bir dizi ziyaret gerçekleştirmek üzere Cumhuriyet Kenti Karabük’ümüze geldi. Peki kentimize gelirken hangi müjdeleri beraberinde getirdi? Kentimize hizmetin gelmesi için ayrılacak olan bütçenin müjdesini mi getirdi? Yoksa, seçim döneminde vaat ettiklerini projelerin hayata geçirilmesi için ek bir kaynak mı getirdi?

Maalesef bunların hiçbirini getirmedi! Gördüğümüz ve basına yansıdığı kadarıyla, şehrimize gelirken halkımızın yararına olmayan hamaset siyasetlerini getirmiş.

Sayın Yılmaz, “Seçimde sandığın ifade ettiğini en iyi okuyan, sandık sonuçlarının en iyi tercüme eden siyasi hareketiz.” demiş.

Sayın Yılmaz, partinizin tercüme hatası yaşadığını milletimiz 31 Mart’ta sizlere net bir şekilde gösterdi!

Sanırım hatırlatmamızda fayda var. Partimiz, 31 Mart Yerel Seçimlerinde oyların yüzde 37,74’ünü alarak Türkiye’nin birinci partisi olmuş; halkımızın teveccühü ile 14 büyükşehir belediyesi, 21 il belediyesi olmak üzere toplamda 412 belediye başkanlığı kazanmıştır.

AKP, bir önceki yerel seçimlere göre yaklaşık 4 milyon oy kaybederken, 2023 yılındaki seçime göre ise 2 milyon oy kaybederken; Cumhuriyet Halk Partisi ise bir önceki yerel seçimlere göre oyunu yaklaşık 4.5 milyon artırırken, 2023 yılındaki seçimlere göre ise 3.5 milyon daha fazla oy almıştır.

AKP, Ege Bölgesi’nde herhangi bir büyükşehir veya il belediyesi kazanamadı. Marmara bölgesinde ise sadece iki büyükşehir belediyesini kazanabildi. Yine Karadeniz bölgesinde ise birçok il ve ilçe belediyesi partimize geçti.

Sayın Yılmaz size soruyoruz: Seçimlerin üzerinden yaklaşık altı ay geçti, bu sonuçlar size ne gösterdi? Milletimiz, size olan güvensizliği, bize olan güveni iradesiyle sandıklarda net bir şekilde ortaya koymuştur.

Sayın Yılmaz ayrıca kurultayımızı eleştirerek, partimizi kastederek, “Bunların ülkenin sorunlarını çözmek, Türkiye Cumhuriyeti’ni yönetmek gibi bir performans içinde değiller.” iddiasında bulunmuştur.

Öncelikle Sayın Yılmaz’ın partimizin demokratik teamüller içerinde geçen kurultayımızı içine sindirememesini kendileri adına doğal karşıladığımızı ifade etmek isteriz. Çünkü, demokrasiyi özümseyememiş, şeffaflıktan uzak, kapalı kapılar ardında siyaset yürüten bir parti yöneticisinin demokratik olgunluk içinde geçen kurultayımızı içine sindirememesini doğal bir refleks olarak görmekteyiz.

Ayrıca, vatandaşlarımız CHP’nin Genel Başkanı Sayın Özgür Özel başta olmak üzere, her bir CHP ferdinin ülkesini ne kadar çok sevdiğini çok iyi bilir. Çünkü Cumhuriyeti kuran partinin de CHP olduğunu bilir.

Sayın Yılmaz’a müsterih olmasını dileriz. Çünkü vatandaşlarımız CHP’nin nasıl kadrolara sahip olduğunu, ülkemizi ne kadar ileriye taşıyacağını net bir şekilde gördü. Gördü ve CHP’yi Türkiye’nin birinci partisi yaptı. Vatandaşlarımız bununla da kalmayacak, ilk genel seçimlerde CHP’yi iktidara taşıyacak. Siz görmesiniz de olur. Fakat siz şuna emin olun vatandaşlarımız biliyor, görüyor ve yaşıyorlar.”