Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

BİLİM DÜNYASINDA KARABÜK ÜNİVERSİTESİNİN BÜYÜK YÜKSELİŞİ DEVAM EDİYOR

Hem Türkiye hem de dünya çapındaki büyük başarılarıyla ön plana çıkan Karabük Üniversitesi büyük başarılarına her gün bir yenisini daha ekliyor. Karabük Üniversitesi bu seferde dünyanın en etkili bilim insanları listesine adını altın harflerle yazdırdı. Stanford Üniversitesi tarafından hazırlanan “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesinde Karabük Üniversitesinden “Yıllık Etki” kategorisinde 12 akademisyen, “Kariyer Boyu Etki” kategorisinde 6 akademisyen yer alarak büyük başarı elde etti. Bu sonuçla Karabük Üniversitesinin akademik başarısı dünya çapında açıkça tescillenmiş oldu.

Hem Türkiye hem de
 
Bilim dünyasında önemli başarılar elde eden Karabük Üniversitesi, dünya çapındaki akademik başarılarıyla adını duyurmaya devam ediyor. Stanford Üniversitesinden bilim insanlarının, her yıl gerçekleştirdiği çalışma ile dünyanın en etkili bilim insanlarını sıraladığı “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesinde yer alan KBÜ’lü akademisyenler, üniversitenin prestijini artırırken bilimsel gücünü de kanıtladı. Müthiş başarı trendi yakalayan Karabük Üniversitesi, dünya çapındaki etkisini her geçen gün daha da güçlendiriyor.
 
 
 
 
 
 
Hollanda merkezli yayıncılık Elsevier tarafından yayımlanan liste, kariyer boyu etki ve yıllık etki olmak üzere iki farklı kategoride değerlendiriliyor. “Kariyer Boyu Etki” ve “Yıllık Etki” olarak iki kategoride Elsevier veri tabanında yayınlanan listede, 22 anabilim dalı ve 174 alt bilim dalından dünyadaki bilim insanları yer aldı. Listenin oluşturulmasında; nitelikli yayın sayısı, yayınların yer aldığı derginin etkisi, patent sayısı, yapılan atıf sayısı, h-indeks, hm-indeks, makale sayısı, atıf alan makale sayısı ve yayımlandığı derginin etkisi gibi uluslararası ölçütler kullanıldı.
 
 
 
Karabük Üniversitesinden “Yıllık Etki” kategorisinde; Prof. Dr. Engin Gedik, Prof. Dr. İlhan Ceylan, Prof. Dr. İsmail Esen, Prof. Dr. Kubilay Tekin, Prof. Dr. Mustafa Günay, Prof. Dr. Selhan Karagöz, Doç. Dr. Fatih Aydın, Doç. Dr. Mehmet Erdi Korkmaz, Doç. Dr. Muhammet Emre Turan, Doç. Dr. Okan Ünal, Doç. Dr. Samet Uslu, Doç. Dr. Satiye Korkmaz yer alırken, “Kariyer Boyu Etki” kategorisinde; Prof. Dr. İlhan Ceylan, Prof. Dr. İsmail Esen, Prof. Dr. Kubilay Tekin, Prof. Dr. Nizamettin Kahraman, Prof. Dr. Selhan Karagöz, Doç. Dr. Okan Ünal “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesine girerek büyük başarı elde etti.
 
 
 
“Karabük Üniversitesi, bilimsel araştırma ve yayınlarla dünya çapında ön plana çıkmaktadır”
 
 
Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, “Karabük Üniversitesi büyük başarılarıyla bilim dünyasındaki yerini güçlendirmeye devam ediyor. Son zamanlarda birbiri ardına gelen Türkiye ve Dünya çapında büyük ödüller ve başarılar Karabük halkını, öğrencilerimizi, akademik ve idari personellerimizi gururlandırmaktadır. Uluslararası alanda adından söz ettiren Karabük Üniversitesi, bilimsel araştırma ve yayınlarla dünya çapında ön plana çıkmaktadır. “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesine girmeyi başaran akademisyenlerimiz, Karabük Üniversitesinin akademik alandaki başarısını bir kez daha uluslararası alanda göstermiştir. Dünyanın en etkili bilim insanları arasında yer alan akademisyenlerimizi kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum. Bilim merkezli öğrenci dostu üniversite vizyonumuzla önemli başarılar elde etmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.