Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

37.Ahilik Haftası Kutlandı.

37.Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında

37.Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında Karabük Kemal Güneş Caddesi’nde program düzenlendi. Saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden programda folklor ve mehteran takımı gösterisi ile Şet Kuşatma Töreni ile devam etti.

Programa Valimiz Mustafa Yavuz, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Karabük Cumhuriyet Başsavcısı Selçuk Akman, Vali Yardımcısı Vekili Meral Batı Demirbaş, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları, İl Jandarma Komutanı İsmail Gökcek, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şerafettin Kelleci, Ticaret İl Müdürü Feridun Karataş, Karabük Esnaf ve Sanatkarlar Birliği Başkanı, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Adnan Çebi, Kurum Müdürleri Başkanı, sivil toplum ve siyasi parti temsilcileri ile meslek odaları başkanları ve vatandaşlar katıldı.

 

Vali Mustafa Yavuz Batı Karadeniz’in Kalbi Karabük’te düzenlenen programda yaptığı konuşmada, Ahilik geleneğinin ticarette adaletin ve sosyal hayatta dayanışmanın simgesi olduğuna dikkat çekti. Yüzyıllar boyunca Anadolu’da kök salan Ahilik anlayışının, ticaretin yalnızca maddi kazançtan ibaret olmadığını, manevi erdemlerle yoğrulması gerektiğini vurguladı.

 

Vali Yavuz, Karabük’ün sanayi merkezi olmasının yanı sıra, Ahilik geleneğinin yaşatıldığı bir şehir olduğunu belirterek; Safranbolu’nun tarihi dokusunda yankılanan zanaatkârların emeğinin, bu köklü geleneği geleceğe taşıdığını ifade etti. Demircilerden kalaycılara kadar birçok zanaatkârın, Ahilik ruhunu yaşatmaya devam ettiğini dile getirdi.

 

Konuşmasının sonunda, genç nesillere Ahilik ahlakını ve kültürünü aktarmanın, esnaf ve sanatkârların önemli bir sorumluluğu olduğunu vurgulayan Vali Yavuz , tüm esnaf ve zanaatkârlara teşekkür ederek; Ahilik Haftası’nın Karabük ve ülke genelinde bereketli geçmesini temenni etti.

Programda Karabük Mesleki Eğitim Merkezi Edebiyat Öğretmeni Yavuz Gözen, Şahin Madem, Şenol Büyükdoğan, Ahmet Elabdel ve Muhammet Niyazi Tetik tarafından Şet Kuşanma Töreni icra edildi.

Programda, İl Ahilik Kutlama Komitesince Yılın Ahisi seçilen Muhsin Ünal, Yılın Kalfası Cihan Ünal ve Yılın Çırağı seçilen Muhammet Selman’a ödülleri Vali Mustafa Yavuz tarafından takdim edildi.

Ardından Vali Mustafa Yavuz, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya ve İl Protokolü tarafından lokma ve Ahi Pilavı ikram edilirken  program sonunda, protokol üyeleri, Ahilik geleneğini yansıtan esnafların kurduğu stantları gezerek esnafa hayırlı işler dilediler.