Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

BAŞKAN KÖSE ‘DEN İŞÇİLERE YÜZDE 30 ZAM

Başkan Köse Yüzde 30 Zamma ‘Evet’ Dedi: “Mesai Arkadaşlarımın Mutluluğu Bizim Mutluluğumuzdur”

Başkan Köse Yüzde 30

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse belediye çalışanlarına rahat nefes aldıracak sözleşmeye imzasını attı. Belediye İş Sendikası Şube Başkanı Tarık Düzyer ile Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse arasında imzalanan sözleşmeye göre Belediye çalışanlarının günlük yevmiyelerine yüzde 30 zam yapıldı.

Safranbolu Belediyesi 01.07.2024 _ 30.06.2026 tarihlerini kapsayan toplu sözleşmesi imza altına alındı.

Toplu sözleşme ile Safranbolu Belediyesi çalışanlarının günlük yevmiyelerine 01.07.2024 tarihi itibariyle %30 zam yapılırken günlük yemek ücretleri de 170 TL’ ye çıkarıldı. Diğer yandan 01.01.2025 tarihinde sözleşmenin ikinci 6 ayında günlük yevmiyelere yüzde 20 zam daha yapılacağı açıklandı. Birbirini takip eden iki 6 ayda ise enflasyon rakamı günlük yevmiyelere ve bütün sosyal haklara yansıyacak şekilde 2 yıllık olarak bağıtlandı.

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse ailem diye tabir ettiği mesai arkadaşları için Belediye İş Sendikası ile yaptığı sözleşme sonrası düşüncelerini şu sözlerle ifade etti; “Safranbolu Belediyesi olarak bizler, her zaman emekçi arkadaşlarımızın yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Onların daha rahat bir yaşam sürmeleri, alın terlerinin karşılığını alabilmeleri için bu sözleşmeyi büyük bir memnuniyetle imzaladım. Belediye olarak her kademedeki çalışanımız, Safranbolu’nun gelişimi ve güzelleşmesi için büyük emek harcıyor. Bizler de onların hak ettiği değeri görmeleri için çalışıyoruz. Bugün imzaladığımız bu sözleşme, çalışanlarımızın refahını artıracak önemli bir adım. Her bir mesai arkadaşım bizim için çok kıymetli ve onların mutluluğu bizim de mutluluğumuzdur.”