AK Parti Karabük Milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç ile AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt Eskipazar’da önemli programlara katılarak istihdam ve sanayi yatırımları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
AK Parti heyeti, Eskipazar Organize Sanayi Bölgesi’ni (OSB) ziyaret ederek incelemelerde bulundu, Mehmet Akif Ersoy Parkı’nın açılışını gerçekleştirdi ve Eskipazar Spor Kompleksi’nin temel atma törenine katıldı.
Eskipazar OSB’de Hedef: 6 Bin İstihdam
AK Parti Karabük Milletvekili Cem Şahin Eskipazar OSB’nin Karabük sanayisine büyük katkı sağlayacağını belirtti. Karabük’teki İŞ-KUR kayıtlarına göre 9 bin 500 kişinin iş aradığını hatırlatan Şahin, OSB’nin bu ihtiyaca ciddi bir çözüm getireceğini söyledi.
“Önümüzdeki üç yıl içinde buradaki istihdam rakamının yarısını görmeyi ümit ediyoruz. Burası tam anlamıyla faaliyete geçtiğinde Karabük ve bölge ekonomisi için çok önemli bir merkez olacak.”
Eskipazar OSB ziyaretinde açıklamalarda bulunan AK Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç ise Eskipazar OSB’nin Karabük’ün ikinci büyük sanayi hamlesinin başlangıç noktası olduğunu vurguladı. OSB’de 73 yatırımcı bulunduğunu belirten Keskinkılıç, altyapı çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu ifade ederek;“2025 yılı Karabük için yatırım yılı olacak. Şehir genelinde birçok proje hayata geçecek ve Karabük, adeta bir şantiye alanına dönüşecek. Eskipazar OSB’de yıl sonuna kadar 500 kişilik, iki yıl içinde ise 3 bin kişilik istihdam sağlanması hedefleniyor. Nihai olarak 6 bin gencimize burada iş imkânı sunacağız.” dedi
AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt, Eskipazar OSB’nin 2017’de başlayan bir süreç olduğunu hatırlatarak, yatırımların hız kazandığını belirtti.
Salt, “Bugüne kadar OSB’ye 80 milyon liralık yatırım yapıldı, 2025 yılına kadar bu rakam 400 milyona ulaşacak. OSB’de 73 farklı sektörde yatırım gerçekleşecek ve 6 bine yakın istihdam sağlanacak. Karabük’ün evlatları ve Eskipazar’ın gençleri için büyük bir iş kapısı olacak.” ifadelerini kullandı.
Eskipazar Belediye Başkanı Serkan Civa ise OSB ile birlikte ilçenin gelişmesi için sosyal alan ve konut projelerine hız verdiklerini açıkladı.
Eskipazar’da açılış ve temel atma törenleri
Eskipazar OSB ziyaretinin ardından AK Parti heyeti, Mehmet Akif Ersoy Parkı Açılış Töreni’ne ve Eskipazar Spor Kompleksi Temel Atma Töreni’ne katıldı.
Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’nın da katıldığı programlarda, ilçeye yapılan yatırımların önemine vurgu yapıldı. Spor Kompleksi’nin, gençlerin sağlıklı bir yaşam sürmesi için önemli bir adım olduğu belirtildi.
Vatandaşlarla buluşma
Eskipazar programları kapsamında AK Parti heyeti, çarşı esnafı ve vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet etti. Esnafların taleplerini dinleyen heyet, AK Parti’nin hizmet siyaseti anlayışıyla çalışmalarına devam edeceğini söyledi.
Eskipazar’daki programlar, Karabük’ün sanayi ve istihdam alanındaki büyüme hedefleri açısından büyük önem taşıyor. AK Parti teşkilatı, bölgedeki yatırımların takipçisi olacaklarını vurgularken, 2025 yılının Karabük için büyük bir dönüşüm yılı olacağını ifade etti.