–
MEDİKAR Hastanesi Başhekimi ve sorumlu Genel
Müdürü Op. Dr Ziya Boyacıoğlu Basın mensupları ile
buluşarak hastanenin yeni projeleri hakkında bilgiler
verdi.
Boyacıoğlu Medikar Hastanesinde ki 4 aylık kısa süreli çalışmaları hakkında bilgiler vererek marka olma yolunda ancak çalışmalarımız netice almaya başladı, Kurumsal bir yapıya kavuşmaya başladık, bu kurumda Hasta ve yakınları çok önemli,onların memnuniyeti çok önemli derken hekim açıklarının olmadığını ancak takviyeler yapmak istediklerini yeni projeleri olduğunu ve bunların başında da Karabük ve bölge için devrim nitelediğinde “Yoğun Bakım” ünitesini 150 kişilik bir üst haline getirerek farklı bir hizmet sunak istediklerini anlattı.
“ISO BELGELERİMİZİ ALDIK”
Başhekim Boyacıoğlu, sağlık hizmet sunumunun en önemli parçalarından birisinin yapılan işin kaliteli olması olduğunu vurgulayarak “ Bu kalitenin standardı da ölçülebilir olması sebebiyle belgelendirilmesi önemli bu doğrultuda başvurumuzun yapılan incelemeler sonucunda ‘ISO 14001 Çevre Güvenliği’, ‘ ISO 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği’ ile “ ISO 9001 Kalite Yönetimi’ ile kalite belgeleri aldık.Bu hastane kurumsallaşmalı. Bölge hastanesi olabilecek bir hastane. Yapılanı yapmanın anlamı yok. Bu bölgede olmayanı yapacağız. Bakın Yönettiğim her hastanede gerekliliği olmayan bir şeyi yapmadım, gerekliliği olmayan şeylerin yapılmamasını isterim. Geldiğimizden beri bu süreçler oldukça yavaşladı 4 aydır bu imajı değiştirmeye çalışıyoruz. Para kazanmak için bir şey yapmak vebaldir. Farkları kaldırdık. Ameliyatta yüzde 50 indirdik. Kesinlikle birinci derecede maddiyat önemli değil. Dul, gazi, şehit eşleri benim için önemli. Bu hastane onlara bakmaya mükelleftir.” açıklamalarında bulundu.
“AMACIMIZ HASTANEYİ AKREDİTE EDEBİLMEK”
İnsan odaklı ve insanı önceleyen hizmet sunum politikamız çerçevesinde Karabük’e ve bölgeye çok daha iyi sağlık hizmeti sunmaya devam edeceğiz diyen Boyacıoğlu, “ Verdiğimiz sözlerin arkasındayız. Gerek kadro, gerek yeni üniteler gerekse yeni teknolojiler alanında hizmet kalitesi ile birlikte yatırımlarımıza devam edeceğiz. Amacımız hastaneyi akredite edebilmek. Sağlık hizmet sunumunun en önemli kriterlerinden birisi de akreditasyondur. İnşallah bu yönde çalışmalarımız başladı ve uluslar arası sağlık alanda da akreditasyonu alacağız, bunun yanı sıra 2 önemli projemizi daha uygulamaya almak istiyoruz, birisi bölge için çok önemli olan yoğun bakım üniteleri ki 150 kişilik bir ünite bu hastane için çok önemli olduğu kadar bölge ve Karabük içinde çok önemli olacaktır, böylesi bir projenin siyasi olarak da desteğini alırsak bu kente hergün sağlık ambulans helikopterleri iner çıkar “ şeklinde açıklamalarda bulundu.
KBÜ Eğitim Araştırma hastanesi ile de koordineli bir şekilde yöre için sunulacak hizmetleri beraberinde çalışarak ortaya koymak istiyoruz diyen Boyacıoğlu, Hastane içinde yeni revizyonların yapılacağını ve en önemlisi sabitleşmiş, köhnemiş çalışma prensiplerinden, aktif ve verimli çalışma statüsüne geçileceğinin altını çizdi.
“KARABÜK’ÜN TANITIMA İHTİYACI VAR”
Boyacıoğlu, insanların hala Karabük dendiğinde coğrafi olarak bilmeyenlerin olduğunu dikkat ettiğini ifade ederek Karabüklülerin bu konuda ciddi adımlar atması gereğini vurgulayarak, ”Bu Karabük’ün ciddi bir tanıtım eksikliği olduğunu gösteriyor. Öncü insanların Karabük’ü, Safranbolu’yu tanıtacak programlar yapmalı. Oysa ki Karabük, İstanbul ve Ankara şehirlerine yakınlığı, sosyal hayat yapısı ve Üniversitesi ile yaşanılabilir bir şehir. Karabük’ü tanıtmak gerekiyor. Biz Doktor getirirken bu sıkıntıyı çekiyoruz yaşıyoruz ” dedi.
Boyacıoğlu, “Bölgenin en iyi Kozmeteloji ve Kemoterapi bölümünü açarak bu hastanenin sağlık alanında Vatandaşlara en iyi hizmeti vermesi için çalışacağız. Medikal Onkoloji için transferler yaptık, burada bir yapılanma oluşturacağız. Tabi radyoterapi ünitesi kurmak siyasi bir güç istiyor. İnşallah başaracağız. Yeni doğan ünitesindeki yatak sayısını 30’a çıkacağız. Acile çift poliklinik kurarak çocuk ve kadın hastalarımızın mağduriyetini gidermeye çalışacağız. MEDİKAR’ın öncülüğünde Karabük’e ciddi bir eser bırakacağız. Türkiye’de en büyük yatak açığı yoğun bakım servislerinde bu Karabük’te de çok belirgin. Karabük Üniversitesi eğitim Araştırma Hastanesi’nde de gerek yatak gerek doktor anlamında açıklar var. MEDİKAR’dan 15 kat daha büyük bir projeyle yoğun bakım hastanesi kurmayı planlıyoruz. Türkiye’nin dört bir yanından vatandaşa kaliteli hizmet verebilecek ve hasta, hasta yakınlarına rahat bir ortam oluşturmayı düşünüyoruz. “ açıklamaları ile yeni yatırımların yolda olduğunu müjdeledi.
TEMMUZ AYINDAN BUYANA KARA GEÇEN
‘ MEDİKAR’ VAR..
Özel MEDİKAR Hastanesi Genel (Mesul) Müdürü ve Başhekimi Boyacıoğlu, MEDİKAR Hastanesinin geçmişten gelen sıkıntılarının olduğunu, bu sorunları çözmek için devrim niteliğinde çalışmalar yapıldığını da dile getirerek ,”Devrimler acı olur. Yaşın yanında kuruda yanıyor. Amaç bu hastaneyi bölgeye mal etmek. Hastaları hastaneye alıştırmak için onlara yönelik çeşitli kampanyalar düzenliyoruz. Ben gelmeden önce bu hastane personeli hastanede ücretli olarak muayene oluyordu, biz bunu kaldırdık. İnşallah verdiğimiz sözleri tutarak hastanenin daha iyi noktaya gelmesi için çalışıyoruz.İçeride sıkıntılar vardı düzeltiyoruz bu düzeltmeler neticesinde Temmuz ayı itibari ile kara geçen bir hastane var artık Karabük’te ” ifadelerini kullandı.
Op. Dr. Ziya Boyacıoğlu, hastanenin sektörel anlamda pahalı olmadığını başka özel taşra hastaneleriyle kıyasladığımızda fiyatların benzer olduğunu ancak MEDİKAR özelliğindeki büyük hastanelere oranla dörtte bir fiyatında olduğunu belirterek bu bölgeye biraz fazla görüldüğünü Ramazan ayındaki “Eller Hakk’a MEDİKAR Halka Açılıyor” projesinin devam ettiğini ifade etti.
Başhekim Boyacıoğlu, “Hastanenin kurucu felsefesi, kurum felsefesi, artı bir başka (kapanan) özel hastanesinin geri kalmış sistemi, ister tıbbi ister ticari düşünün burada özel hastaneciliğin gerisinde. Burada farkınızı kullandığınız insan kaynağı ile hastayı düşünen tavırla göstereceksiniz. Sadece çalıştığı birimdeki onu işe alanı bilen insanlar kendini dokunulmaz görüyor. Buradaki amaç sürdürülebilir kaliteli bir hizmet. Devletlerin yönetiminde de bir sürü yönetici gelir kimi fetih için kimi yatmak için gelir. Benim genel prensibim bıkmam, bıktırırım, yorulmam, yorarım. İnşallah 4 ay içinde cehreyi değiştirecek projelendirmeler yaptık. Allah bizi mahcup etmesin. Kurumsallaştırmaya markalaşmaya çalışıyoruz. Bu çerçevede 425 işçiyle başlamış, 26’sını sistem dışı bırakmışız. Sağlık hizmetleri personel devir çizgisinin oldukça altında. Ana gerekçe takdir edersiniz ki bir yönetici ekiple gelir değişim yapar ancak biz ekip için birilerini çıkartmış değiliz. Koyduğumuz politikalara uymayanlarla yolumuzu ayırıyoruz. Bende Allah’ın hakkı üç diye uyarırım. O zaman nush, tekdir ve kötek devreye giriyor.” dedi