Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr.İsmail Kara beraberinde KBÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticiliği (Başhekimlik) görevine atanan Yrd. Doç. Dr. ERKAN DOĞAN ile birlikte sağlık alanında yaşanan olumsuzluklar 3 ay dolamadan sürat le giderilecektir sözü verdiler.
Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Opr.Dr. İsmail Kara, hastanenin Eğitim Salonunda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada; 2016 yılına Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yönetiminde değişiklerle başladığını, yeni bir hastane olduğu için bugüne kadar bir takım eksiklerin olduğunu bunun içinde tüm çalışmaların tamamlandığını belirterek, Öncelikle bugüne kadar hizmet veren Doç. Dr. Alaadin Polat’a teşekkür etti ve şimdi yeni bir sayfa arıyoruz diyerek Yrd. Doç. Dr. ERKAN DOĞAN’ın göreve başladığını belirtti.
Polat’ın Tıp Fakültesi Fizyoloji bölümüne Profesör olarak atanabilmesi için görevinden istifa ettiğini belirten Kara, Kamu Hastaneleri Birliği Sekreterliğe bağlı sağlık tesisi yöneticilerinin ve çalışanlarının hedefinin tıbbi etik değerleri ön planda tutan, hasta ve çalışan güvenliği, hasta ve çalışan memnuniyeti odaklı, hasta haklarına saygılı, eğitim, araştırma, ölçme, iyileştirme tekniklerini kullanarak hizmet sunum standartlarını devamlı geliştiren, kolay ulaşılabilir, etkin, verimli, konforlu, güvenli sağlık hizmeti sunmak olduğunu ifade etti.
Kara, ” Biliyoruz Acil’de, Fizik tedavilerinde ki yoğunlukta ve personel sıkıntılarından kaynaklanan eksiklerimiz oldu, ancak bunlar bu tür devasa büyük hastanelerde ve özellikle afilli tanımı ile organize edilen sistemlerin ilk dönemlerinde olabiliyor, şimdi Acil başta olmak üzere tüm eksiklerimizin giderilmesinde önlemlerimiz aldık, burada otel konforunda odaları, yoğun bakımları, ameliyathaneleri, laboratuvarlarıyla 440 yatakla hizmet vermekteyiz. Yoğun bakımlarımızda toplam 48 yatağımız mevcuttur. 2015 yılı geneli toplam yatak doluluk oranı servisler için yüzde 75,5, yoğun bakımlarda ise bu oran yüzde 94’tür. Hastanemize 2015 yılı genelinde yapılan toplam poliklinik müracaat sayısı 951 bin 824 kişidir. Bu sayı ilimiz nüfusunun yaklaşık 5 katına tekabül etmektedir. Günde yaklaşık 4 bin ile 4 bin 500 poliklinik hastasına, yaklaşık 800-900 civarında acil servis hastalarına hizmet vermekteyiz. Hastanemize yapılan toplam müracaatların yaklaşık yüzde 25’ini acil servise olan müracaatlar oluşturmaktadır. Hastanemizde 22 profesör, 7 doçent, 45 yardımcı doçent olmak üzere 74 akademisyen, 83 uzman doktor, 21 pratisyen olmak üzere 178 doktor kadrosu ve 670 yardımcı sağlık hizmetleri personeliyle hizmet veriyoruz. Bu sayılarla kadro doluluk oranında Türkiye genelinin çok üstündeyiz” ifadelerini kullandı..
Kara; Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Sağlık hizmeti sunumunun en önemli basamaklarından biri de modern cihazların bulunduğuna işaret çekti ve ” tam donanımlı olan ve güncel tedavilerin uygulandığı ameliyathanelerimiz var, 11 adet ameliyathanede günlük ortalama 75 ameliyat yapıyoruz, Anji,KVC alanında önemli yol katettik, Acil ile ilgili eni uygulamalarımız başlayacak, her şeyden öte çocuk acilimiz olacak,” dedi.
“PERSONELİMİZ EĞİTİLECEK,HALKIMIZ SİZLER VASITASI İLE SIK SIK BİLGİLENDİRİLECEK”
Kara, “ Karabük’ten Ankara’ya ve il dışına olan hasta sevkini azaltmak, tersine il dışından Karabük’e hasta gelmesini sağlamak en büyük hedefimizdi. Hastanemizde hocaların katılımıyla yapılan özellikli ameliyatlarla tıbbi onkoloji uzmanı, hematoloji uzmanı atamalarıyla artık kanser tedavisi gören hastaların il dışına gitmelerine gerek kalmadı. Yine gastroenteroloji uzmanları, endokrinoloji uzmanı, yenidoğan uzmanı ve yeni göreve başlayan çocuk endokrinolojisi uzmanı arkadaşımızın göreve başlaması, Koroner Anjiyografi Ünitesinin açılmasıyla bu hedeflerimize büyük oranda ulaştık. Bu anlamda 2015 yılında hastanemizde yeni bölümler açtık.Palyatif Bakım Merkezini hizmete açtık. Burada çoğunluğunu kanser ve buna benzer kronik ve son dönem evresindeki hastaların tedavisini yapmaktayız. Bu hastalara psikolojik desteği de kapsayan ve evlerinde de devam eden sağlık hizmeti veriyoruz. Genel Sekreterlik bünyemizde Çocuk İzlem Merkezi, Toplum Ruh Sağlığı Merkezi, Koroner Anjiografi Merkezi, Kardiyovasküler Cerrahi Merkezi, Diyaliz Ünitesini açtık Safranbolu Devlet Hastanesinde Fizik Tedavi Ünitesini açacağız..Hasta ve hasta yakınlarının hastaneye girdikleri andan itibaren, kendilerini güvende ve rahat hissedebilmeleri, ihtiyaçları olan sağlık hizmetini daha iyi alabilmeleri için, bakanlığımızın politikaları doğrultusunda çalışmalar yapacağız” diye açıklamalarda bulundu
Kara ; ” Diyaliz ünitesinde 35 diyaliz cihazımızla il genelinde 120 hastaya hizmet vermekteyiz.Bayır Mahalledeki prefabrik binada poliklinik hizmetlerimiz devam ediyor. Üst katında ise 20 yataklı Fizik Tedavi Servisinde yatan hastalara hizmet veriyoruz. Yine aynı yerde son derece modern Psikiyatri Servisi için gerekli tadilatı tamamladık. Ayaktan Fizik Tedavi hastalarını Şirinevler ana binamızdaki yeni yerimizde tedaviye alıyoruz. Günde yaklaşık 300 hastaya Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon tedavisi uyguluyoruz. Acil ve akut dönemdeki hastalar hemen veya 10-15 gün gibi en kısa sürede tedaviye alınıyor. Kronik ve tekrar tekrar tedavi gören hastalara randevu veriyoruz.SGK nın uygulamasından dolayı bu hastalara 6 ay sonraya randevu vermek zorunda kalıyoruz. Çünkü daha erken tedavi olursa SGK tedavi ücretini ödemiyor, hasta kendi ödemek zorunda kalıyor.Çok kısa sürede Safranbolu Devlet Hastanemizde Fizik Tedavi ünitesini açacağız.” şeklinde bilgiler vererek sözü Yeni atanan Doğan’a bıraktı.
DOĞAN “BİZE GÜVENİN 3 AYI BULMAZ BU HASTANE DEĞİŞİMİNİ GÖRECEKSİNİZ”
KBÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticiliği (başhekimlik) görevine atanan Karabük’te 11 senedir görev yapan ve Çocuk ihtisası ile tanınan Yrd. Doç. Dr. Erkan Doğan ise, sıkıntıların olduğunu ve bunların çözümü için çalışmalara başladıklarını kaydederek, “ Acil yeniden düzenlenecek, orada çocuk doktorumuz ve çocuk acilimiz olacak, uygulamada farklılık yapacağız, 20.00 ila 23.00 arası yoğunluk yaşanıyor bunu çözümlemek zorundayız. Her şeyden öte hasta ve çalışan odaklı bir çalışma yapacağız. Tüm sorunları biliyoruz ve masaya yatırarak yapacağımız uygulamaları en kısa sürede uygulamaya alacağız. Hastaların hekimlere ulaşma zorluğunu ortadan kaldıracağız. Bilimsel çalışmaları ve tedavileri ön plana çıkararak Karabük’ü sağlık ön plana çıkaracağız. Hastaları en iyi hizmete sunmayı hedefliyoruz. Bunun için çalışanlarımızın çalışma ortamını rahatlatmamız lazım. Güler yüzlü bir çalışma ortamı uyguladığımızda hastalarımız daha güler yüzü bir sağlık hizmeti almalarını sağlayacağız. Sağlık hizmeti verilen bir yerde temizliğin ön planda olması gerekir. Bunla ilgili yeni bir planlama yapacağız. İnşallah daha iyi olacağız,İnşallah bu arada Eylük 2016 tarihi itibari ile hastanemizde TIP Fakültesi öğrencileri eğitim çalışmalarına başlayacak ” diyerek basın mensuplarının sorularını yanıtladı..
Bir Basın mensubunun, “Sorunları biliyorsunuz 3 ay gibi süre içinde bu sorunlar ortadan kalkacak mı ” sorusuna Doğan; “Biz 3 aydan önce planlayarak bu işi çözmek istiyoruz zaten çok yakında göreceksiniz düzelmeler hissedilecek” dedi.
Bir gazeteciniz hastane fiziki yapısı genişleyecek mi sorusuna ise Kara ” Bu konuda çalışmalarımızı yaptık, Bakanlığımıza yazılarımız ile bilgi aktarımını yaptık, halende devam eden bir süreç var ancak şu kadarını söyleyebilirim 150 yatak ilaveli yeni tesis yapımı inşallah gerçekleşecek” dedi.