Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Biri yapıyor, diğeri  bozuyor

  Karabük merkez ve

 

Karabük merkez ve ilçelere bağlı köy yolları için özel idare kaynaklarından  90 Km lik yol yapımı  için yoğun bir çaba harcanırken diğer yandan orman alanlarından kesilen tomrukların traktörler marifeti ile yine aynı yollardan sürüklenerek çekilmesi sonunda yollar yeniden bozuluyor..

Ağustos ayı başında yapılan İl Genel Meclis Toplantısında konu ile ilgilli olarak  İl Genel meclisinden yapılan açıklama da   2017 yılı sonuna kadar 90 km’lik yolun asfaltlanması ile ilgili adeta seferberlik ilan edildiği duyurulmuştu.

İl özel idaresi ekipleri bir yandan yol çalışmalarına başlayıp köy yollarını kullanılır hale getirirken diğer taraftan ormanlardan kesilen tomrukların yollarda sürüklenerek çekilmesinden yapılan yolların bozulduğu görüldü.

Ormanlık alanlarda gerçekleştirilen kesimler ve kesilen ağaçların yine  milyonlarca paralar harcanarak yapılan yollarda oluşturduğu hasar ve yüklemelerde ki fazla tonaj devletin parasının çöpe gitmesine sebep oluyor.

Konuya yakın kaynaklar, bir yandan özel idare yapıyor diğer taraftan Orman Bölge Müdürlüğünden ihale alan ve tomruk çeken kurumlar yolları bozuyor bunun bir denetlemesi yok mu diyerek konunun  hassasiyetini dile getiriyorlar.