Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Mobil Trafik Eğitim TIR’I Karabük’te

Ülkemizde trafik kazaları, her

Ülkemizde trafik kazaları, her yıl binlerce insanımızın hayatını kaybetmesi, on binlerce insanımızın yaralanması ve milyonlarca lira maddi hasar oluşturarak can, mal ve iş gücü kaybına neden olmakta.

Trafik kazalarının gerçekleşme nedenlerine bakıldığında, meydana gelen kazaların %95’inin insan hatasından kaynaklandığı görülmekte.

Türkiye’de trafik kazalarında hayatını kaybeden her 100 yayadan 26’sı geleciğimizin teminatı çocuklar olurken Emniyet Genel Müdürlüğü de konu hakkında görsel eğitim çalışmalarına başladı

Ülkemizde verilen trafik eğitiminin yetersizliğine dikkat çeken Emniyet Genel Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığı ile trafik eğitimine ayrı bir önem vererek “ Trafik kurallarına duyarlı ve bu kuralların uygulamaya geçirilmesinde bilinçli yeni nesiller yetiştirmek”için çalışmalara başladı.

Bu kapsamda Mobil Trafik Eğitim TIR’I 25-26/11/2019 tarihlerinde Karabük’e geleceği duyurulurken, eğitim treylerinin özellikle velileri ile birlikte çocukların görmesi istendi.

Eğitim TIR’I il Merkezinde 25 Kasım 2019 Pazartesi günü öğlene kadar, Yenişehir Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde, öğlenden sonra ise Şehit Özcan Ören ilkokulu bahçesinde, 26 Kasım 2019 salı günü tüm gün Kent Meydanında olacağı belirtildi.

ilköğretim okullarından intikal edecek olan ilkokul öğrencileri teorik ve uygulamalı olarak trafiğin genel işleyişi görsellerle anlatılıp genel trafik kurallarını anlatacak