Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Çok Konuşulanlar

2000, 2015, 2019 derken

2000, 2015, 2019 derken 2020…

Günler hızla ilerliyor, ne zaman bir yıl geçti İnsan şaşırıyor. İşte bir yıl daha acısıyla, tatlısı ile bitti, 2020 geldi tüm umutları ile …

Dünya, Ülkemiz, Karabük 2019 da neler neler yaşadı, umutlarını 2020 ye aktaranlar da var  geçmiş yıllardan mutlu olup 2020 daha da güzel olsun diyenlerde..

Kayıplarımız var 2019 da Dünya ya merhaba diyenlerimiz var…Dönen dünyada hızla ilerleyen zaman ve yarınlardan beklentilerimiz var..

Bu anlamda tüm okurlarımızın 2020 yılı sağlıkla, umutla, güzellikle gelsin, geçsin.. Her şey gönlünüzce olsun.

2019 Da En Çok Konuşulanlar

Karabük’te 2019 yılında en çok konuşulanlar başında KARDEMİR Yönetim değişiklikleri ve Karabükspor geliyor. Seçimler, STK içinde yaşananlar ve tabi ki Vefatlar da gündem de en çok konuşulanlar arasında yerini aldı.

Ancak KARABÜKSPOR ve KARDEMİR De Yönetim bazında yaşanan değişimler başı çekti

Karabükspor göz göre göre tarihe gömülüyor, göz göre göre kapanıyor bir tarih ve kentin siyasileri ve Bürokratları, STK ları, iş adamları herkes sessiz, çözümsüz !

Neden diyoruz, Niçin diyoruz..?  İlk aklımıza gelen, “mevcut Yönetim istifa etmezse kim ne oluyor diyerek işin içine girer.? Yada çözüm arar” diye düşünüyoruz..

Ha kim bilir bu yönetime de siz istifa etmeyin 2.lige düşürdünüz, 3.lige de düşürün kapatın demiştir birileri..?  Yarın bir gün bu kokularda çıkarsa şaşırmayın derim..

KARDEMİR ise borsa şirketi, hissedarların seçtiği yöneticiler kendi yönettikleri zaman dilimlerinde sorumlu olacaklar ve seçilen de seçilmeyen de Şirketi bağlasa da Karabük’ü de ilgilendirdiğinden yakından takip edilmektedir

Bu kentte Kardemir için kimse aksi / yanlış düşünemez, eleştirir, tenkit eder ama KARDEMİRSİZ Karabük olmaz fikri sabittir. Doğrudur da.  Yönetim bazında değişiklikler konuşulacaktır ve tabi ki  -kim ne ektiyse onu da biçecektir-.

KBÜ Bu Kentin Ufku

Karabük Üniversitesi bu kentin ufku.  Yönlendirici lokomotifi.. onun ötesinde ticaret için büyük bir sermaye.

Lokantalar, Yurtlar, apartlar, evler,  toplu taşımacılık, sosyal mekanlar (Kafe benzeri gibi) Karabük ticaret hayatına katkı yaptı KBÜ.

Bu değeri yani ufku açacak bilimsel değeri iyi kullanmak gerek, iyi yararlanmak gerek, karşılığında 2 metrelik taşımacılıkta yüksek ücret almamak, bir çay bir kahve, meyve suyunu astronomik fiyatlara satmamak, 2 oda bir göz evi villa niyetine kiralamamak gerek.

Karabük kaybederse burada kaybeder. Son dönemlerde 100 yılda bir çok kafe sahibi kardeşimiz bizi arayarak öğrenciler kafelere çıkmıyor/çıkamıyor gibi serzenişlerde bulunuyorlar ve sorumlu olarak derslere gelmeyin diyen hocaları işaret ediyorlar..

Mümkün mü bu ?   Eh % 2 ila 5 arası mümkün diyelim genel oranı nasıl etkiler .. Bizce sorun aynaya bakmaktan geçer, biz Öğrenciye ne verdik ne istiyoruz demekten geçer.

Bakın ben yaklaşık 30 öğrenci ile bire bir konuştum, biri aynen şöyle dedi, “ Abi 100 yıldan çıktım dolmuşla Safranbolu’ya geçtim, bir sıcak çay bir soğuk (portakal suyu) içtim arkadaşımla tekrar kaldığım yurt’a döndüm 35 Tl tuttu, şimdi ben hafta 2 kez çıksam bu 70 Tl sineması, parkı yok bunda, ayda 300 Tl yakın bir kafe harcaması ? hangi anne baba çocuğuna ekstra bu kadar para gönderebilir ?”

Kıssadan hisse, çıkartanlara lafım yok ama halen ‘Yok ya abartı bu’ diyen varsa işte onlara bir kez daha sesleniyorum aynanın karşısından ayrılmayın…Sorun orada..  Ne verdiniz ne istiyorsunuz derler adama..

65 YAŞ Üstü Toplu Taşımacılık Sorunu ?

Karabük’te 65 yaş üstü toplu taşımacılık sorunu büyüyecek gibi. 

Kamu Denetçileri Kurumunun (OMBUDUSMAN) verdiği karar gereği  65 yaş üstünün bu hakkı kullanması gerektiğini ilgili kurumlara yazı yazarak bilgilendirildi.

Ama ardından, Özel Halk Otobüsü İşletmecileri Derneği Başkanı Recep SAVURAT “ Bu şartlarda mümkün değil” dedi

Çözüm ?   Valilik, Belediyeler ve Dernekte.. Olur mu? Olur.. 2020 de bu sorun da çözülür..

İL Özel İdaresi Yoğun Bir Yıl Yaşadı

Karabük İl Özel idaresi 2019 da yoğun bir çalışma temposu yaşadı, ihaleler, yeni projeler, yatırımlar..

Bir ara Ülke genelinde yaşanan ekonomik  sıkıntılar bazı yatırımların durmasına neden olsa da  bir çok yatırım devam etti.

2020 de gerçekleşecek yatırımlar ise  Karabük için önemli. Örneğin Keltepe Kayak Merkezi ve oranın cazibe merkezi haline getirilme projesi..

İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun’un yoğun gayretleri ve İl Genel Meclisinin başarılı çalışmaları ile Karabük 2020 de güzel projelere imza atacak gibi duruyor.

2020  Karabük Siyasetinde Değişimler Yaşatacak

Yeni yıl Karabük siyasetinde önemli taşları yerinden oynatabilir. Eski Başbakanlardan Davutoğlu’nun Gelecek partisi için Karabük’Te bir dönem Valilik yapan İzzetin Küçük kimlere işaret edecek/etti..

Yada pencerenin tersinden bakalım, Prof.Dr Ahmet Davutoğlu’nun baş danışmanlarından bir dönem beraber (BK Ekspres Gazetesinde) çalıştığımız Abdullah Adabaş Karabük dinamiklerini bilir ne kadar o işaret edilen isimlerin doğruluğuna kefil olur ?

Anılan, konuşulan yada düşünüldüğü iddia edilen isimler 2020 Şubat ayı itibari ile basına yansır ardından Mart ayı itibari ile Ali Babacan’ın merkez sağa hitap edeceği parti için arayışlar başlar ve kısacası Karabük’te 2. Ve 3. Aylarda siyasette değişimler hız kazanır.

Sadece yeni kurulan partilerde mi değişim yaşlanır..

Bence Ak parti başta olmak üzere, CHP, İP ve MHP de değişimler yaşanır… 2020 siyasetin değişim yılı olur.

KARDEMİR 2020 İçin Büyük Düşünüyor

KARDEMİR 2020 de büyük düşünüyor. Katma Değeri yüksek ürünler ile çelik piyasasında önemli bir yol aldı.

2020 de güzel işlere imza atılacak, özellikle savunma sanayi ve otomobil sanayisinde kullanılan ayrıntılı çelik ürünler için seri üretimler söz konusu olabilir ki bu KARDEMİR’İN prestijini artırır.

KARDEMİR  Ankara’dan  yakın takip altında. Siyasi takip yanı sıra İstanbul tarafından ekonomik takip altında ve çıkışı, çelik sektöründe ki ayağını sağlamlaştırma isteğini net görebiliyorlar.

KARDEMİR 2020 için büyük düşünüyor.

Habercilik ve KALEMŞÖRLÜK

Medya dünyasında,  haber toplama ve yöntemince yayımlama, haberlere ağırlık verme işi, bol ve doğru (Objektif) haber verme işi ile kalemşorlük yani bir tarafa, kuruma, kişiye endekslenmek farkı bilinir

Ancak, Kamuoyu bunu çok ayırt etmez, edemez.. Haber ile yorum arasında ki farkı hele hele kalemşörlük arasında ki farkı ayırt edemediği içinde genelleme yaparak, “ bu kalem satılmış” der.

Haberde 5 N 1 K düzenlemesi çok önemlidir. Bir gazetecinin bilmesi gerekendir.  5 N “Ne, Nasıl, Neden, Nerede, Ne zaman”  ve  1 K “Kim” olarak bilinir.

Yorum yazılarında ise kişinin kendi görüşü bilimsel ve kanıtlara dayanarak verilmesi gerekir ki, bazen bu endekslenme neticesinde Kalemşörlüğe dönüşür…

Okurun bizce bir HABER değerlendirmesi birde YORUM değerlendirmesi olmalı.

Yorum yazan kendi inandığı doğruların analizini yapar bilimsel veriler yada objektif değerlendirmeler ile ortaya çıkarttığı kompozisyonu sunar okuruna..

Birde son yollarda  KALEMŞÖRLÜK modası var.. Kişiye direk endekslenmiş doğru yanlış kurumu yada kişiyi haklı çıkartmak için adeta yalan yanlış çamur at izi kalsın anlayışı ile kişilerin yorum anlayışı içinde ki yazılar yani…İşte MEDYA dernekleri bunlar için de olmalı, bunlar içinde yetkilerini kullanmalı..

Karabük’te Medya dernekler var, Yazılı basın için Gazeteciler cemiyetleri, Radyo TV için yada spor medyası yazarları için örgütlenmiş dernekler var. Şimdi bir yenisi daha İnternet Medyası üzerine kuruldu ki işte burada HABER ile KALEMŞÖRLERİN ayrılacağı noktayı göreceğiz.

KİGMED (Karabük İnternet Gazetecileri ve  Medya Derneği) kurucu heyeti özellikle son yıllarda habercilik konusunda okura hükmeden İnternet Medyasında ki kalemşörlere dikkat edeceğini ifade ediyor..

En önemlisi vergi dairesi kaydı olmayan, savcılıkta basın yayın ahlakı kurallarına uyacağı taahhüt kaydı bulunmayan, irtibat/yayın  ofisi olmayan hatta yayınlarında iletişim-künye bilgileri olamayan ve kendilerine haberci diyenleri ayıracak bu kurum.

O zaman haberciler ile kalemşörlerde ayırt edilir diye düşünüyoruz.

Web Tasarım & SEO: Best4SEO