Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Karabük TRAFİK Sorunundan DERTLİ..

Karabük’teki trafik keşmekeşi her

Karabük’teki trafik keşmekeşi her gün sürücüleri,yayaları  ve özellikle de  ambulans şoförlerini çileden çıkartıyor.

TRAFİK SORUNU

Hürriyet caddesinin trafiğe kapatılması ile  yaşanan trafik sorunu,  Güven kavşağından  menderes caddesinden verilmesi ile daha da yoğunlaşarak   Karabüklülerin canını sıkmaya devam ediyor..

Dün Menderes caddesinden çıkan Halk otobüsünün Ev Kur binası yanından dönememesi ile trafiği kapatması sonrası yaşanan kaos yine Kardemir çıkışı Valilik önünde saat 08-0830 ve 16.30-19.30 saatleri arasında yaşanan trafik keşmekeşi diğer sorunlar ile büyüyecek şeklinde açıklamalar yapan konu uzmanları başta İl Trafik komisyonu olmak üzere Belediyenin bu konularda acil çözümler üretmesi gerektiği üzerinde duruyorlar.

Şehir içi ve mahallelerde hasarlı trafik kazalarına neden olarak oto parkların olmayışı yada merkezde yol kenarlarında ki otoparkların çift sıra olmasından kaynaklandığına dikkat çeken konuya yakın kaynaklar ne trafik nede belediye bu konuda önlemde almıyor olan vatandaşa oluyor diyorlar.

Özellikle yol kenarında ki  parklar  yüzünden Halk Otobüsleri dönemeyişi, sürücüleri de canından bezdirirken Karabük’te son on yılda %55 artan motorlu taşıtlara rağmen yolların aynı kalması ana sorun olarak gösteriliyor.

Tüm bunların yanı sıra Yeşilmahallede düz yolda 78 Km hıza 172 lira para cezası keserek adeta insanları mağdur bırakan uygulamaya da tepkiler büyüyor.

Çevre yolunda ki yaya trafiğine açık bölgelerde araçların 90-120 km sürat yaptığı ve özellikle Kastamonu-Safranbolu-Karabük  dönel kavşağı ile Yeşil mahalle  Haddehaneler bölgesinde bulunan dönel kavşak arasında yayaya çarpa sonucu ölümcül kazalar yaşanmaya devam ederken önlemelerin alınmayışı  vatandaşların  tepkilerine  neden olmakta.

Vatandaşlar İl trafik komisyonunun trafiğin şartlarına ve yol standartlarına ,kullanım alanlarında ki yaya trafiğine dikkate alarak uygulama yapmalarının şart olduğunu vurgularlarken trafik ekiplerininde aşırı hız yapmayan ve trafik lambaları ile kurallara azami uyan sürücülere karşı daha sağ duyulu  yaklaşımlar yapmasını istiyorlar.

 

Web Tasarım & SEO: Best4SEO