Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

AK Parti, 8 il başkanı için Valilerden görüş aldı!

AK Parti’de sekiz il başkanının istifasının ardından başlatılan değişim sürecinde,

AK Parti’de sekiz il başkanının istifasının ardından başlatılan değişim sürecinde, yeni atamalar öncesi valilerden de görüş alındı.

AK Parti’de son haftalarda art arda yaşanan il başkanı istifalarının ardından, yeni atamalar için yürütülen hazırlıklar hız kazandı. 18 Eylül’de Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım ve Muğla İl Başkanı Haluk Laçin’in görevlerinden ayrılmasıyla başlayan süreç, 19 Eylül’de Adıyaman, Niğde, Bitlis, Çanakkale, Ordu ve Tunceli il başkanlarının istifalarıyla genişledi.

Parti yönetiminden “beklentilerin altında performans” açıklaması

AK Parti, geçtiğimiz günlerde yaptığı duyuruda, sekiz ilde yeni başkanların kısa süre içinde atanacağını bildirdi. Açıklamada, değişim kararının gerekçesi olarak, kongre sonrasında parti çalışmalarının beklenen verim düzeyine ulaşamaması gösterildi. Ayrıca, görev değişikliklerinin “parti içi dayanışma ve dava bilincine uygun şekilde” yürütüldüğü vurgulandı.

Valilerle istişare yapıldı

Teşkilat Başkanlığı tarafından görevlendirilen heyetler, görevden ayrılan il başkanlarının bulunduğu illerde saha çalışmaları yürütüyor. Eski il başkanları, il yönetimleri, ilçe temsilcileri ve geçmiş dönem milletvekilleriyle yapılan görüşmelere, valilerin de dahil olduğu öğrenildi. Elips Haber’den Muhammed Vefa’nın edindiği bilgilere göre, yeni il başkanlarının belirlenmesinde valilerin kanaatleri de dikkate alınıyor.

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Erdoğan’a iki ayrı rapor sunuluyor

Yeni il başkanlarının atanma süreci, Teşkilat Başkanı ile görevlendirilen Genel Başkanvekili’nin koordinasyonunda yürütülüyor. Sürecin sonunda, AK Parti Genel Merkezi tarafından hazırlanan “İl Başkanlığı Değerlendirme Raporu” Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iletiliyor. Erdoğan’ın yakın çalışma ekibi ise iller bazında bağımsız bir analiz raporu hazırlıyor. Her iki raporun birlikte incelenmesinin ardından, yeni il başkanları için nihai karar verilecek.

Kaynak: https://www.elipshaber.com/ak-parti-8-il-baskani-icin-valilerden-gorus-aldi