Kuş’un Sergisi Beğenildi

  Gazeteci Yazar Aytekin Kuş’un Safranbolu Belediyesinin Katkıları İle Düzenlediği Sergi Yoğun Katılımla Açıldı. Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, İlçe Emniyet Müdürü Erol Beşe, Safranbolu Turizm Vakfı Başkanı Şefik Dizdar, Safranbolu Eski Belediye Başkanlarından Kızıltan Ulukavak, vatandaşlar ve basın mensuplarının katıldığı açılış töreninde bir konuşma yapan Aytekin Kuş; “ Kentlerin […]

page

 

Gazeteci Yazar Aytekin Kuş’un Safranbolu Belediyesinin Katkıları İle Düzenlediği Sergi Yoğun Katılımla Açıldı.
Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, İlçe Emniyet Müdürü Erol Beşe, Safranbolu Turizm Vakfı Başkanı Şefik Dizdar, Safranbolu Eski Belediye Başkanlarından Kızıltan Ulukavak, vatandaşlar ve basın mensuplarının katıldığı açılış töreninde bir konuşma yapan Aytekin Kuş; “ Kentlerin yazgılarında önemli günler, tarihler ve isimlerin olduğunu, 12 Haziran 1975 yılında 22 tane altın kalpli kişinin önce Safranbolu’nun farkına vararak yerel, daha sonrada ulusal kent kültürünü, özellikle sivil mimari kültürün gelecek kuşaklara aktarılmasında, öncülük yaptılar. Bu anlamda aramızda olanlara sağlıklar, vefat edenlere de Allah’tan rahmet diliyor, sergimizde emeği geçen ve açılışımıza katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy ise, Safranbolu’nun dünya da eşi benzeri olmadığını, bu kentinde yapı taşlarının bulunduğunu söyledi.
Bu yapı taşlarının yerlerine konuluşlarını, tarihini sürekli canlı tutarak bunları hatırlamanın, bu süreçlerde neyin nasıl başladığını ve geleceğe dair nasıl sürdürüleceğini paylaşmanın önemli bir etkinlik olduğunu vurgulayan Başkan Aksoy şunları söyledi; “ Bu anlamda Aytekin beye bu güzel ve bir okadar da önemli olan bu sergiyi hazırlamasından dolayı teşekkür ediyorum. Anacağımız yani açılışını yapacağımız bu sergi Safranbolu’nun korumacılığına yönelik ilk çalışmalar.
2010 yılında büyük gayretler sarf ederek, yeni bir koruma imar planı yaptık. Bu koruma imar planı inşallah Safranbolu’yu geleceğe taşıyacak. Yien maddi mirasımızı korumak kadar bir de gayri maddi dediğimiz mirasımızı da geleceğe taşımamız gerekiyor. Mesela örf adetlerimizi, yemek kültürümüzü, geleceğe taşımak adına da çalışmalar yapmamız lazım. İte bu noktada SAKEM’i kurduk.
SAKEM Safranbolu’nun yerel kültürünü geleceğe taşımak için çeşitli çalışmalar yapıyor. Yine geçmişte var olan sanatı, tarihi, kültürü yazılı kaynaklara dönüştürmek içinde Safranbolu Araştırmalar Merkezini kurduk. Bu merkezde bu zamana kadar 9 cilt Safranbolu tarihini anlatan, daha önce Safranbolu’nun hiç ortaya konulmamış, yazılmamış kaynaklarını ortaya koyan eser yayınladık. Bütün bunlar Safranbolu’nun korunması, korumacılığı için yapılan çalışmalar.”
Aksoy konuşmasının sonunda, “Safranbolu’da emeği olan ve aramızdan ayrılan büyüklerimize Cenabı Hak’tan rahmet, aramızda olanlara sağlık ve huzur dolu bir hayat diliyor, bu özel sergide emeğe geçen herkesi tebrik ediyorum. Sergimiz hayırlı olsun “ dedi.
Sergi katılımcılar tarafından oldukça beğeni topladı.

Exit mobile version