Cinazoğlu Anıldı..

Karabük Kültür ve Sanat Derneği, Hüseyin Avni Cinozoğlu’nu Unutmadı..     4 Eylül 2015 de hayatını kaybeden şair yazar Hüseyin Avni Cinazoğlu’nu Karabük Sanat Kültür Sanat Derneği  tarafından anıldı. Anma gecesine derneğin yöneticileri  katıldı..   Hüseyin Avni Cinazoğlu Kimdir..   1955 yılında Karabük Mehterler’de doğdu. 1972 yılında Safranbolu Lisesi’ni, 1977 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni […]

Karabük Kültür ve Sanat Derneği, Hüseyin Avni

Cinozoğlu’nu Unutmadı..

 

995302_10153825885688739_1952591094924696682_n

 

4 Eylül 2015 de hayatını kaybeden şair yazar Hüseyin Avni Cinazoğlu’nu Karabük Sanat Kültür Sanat Derneği  tarafından anıldı.

Anma gecesine derneğin yöneticileri  katıldı..

 

Hüseyin Avni Cinazoğlu Kimdir..

 
1955 yılında Karabük Mehterler’de doğdu. 1972 yılında Safranbolu Lisesi’ni, 1977 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi.

Bir süre aynı fakültede doktora, İktisat Fakültesi Gazetecilik Ve Halkla İlişkiler Enstitüsü’nde yüksek lisans programlarına devam etti. Avukat. Şiirleri başta olmak üzere, yazıları ve hikâyeleri1978 yılından başlayarak; Hâkimiyet Sanat- Saçak- Sesimiz-Mavera-Varlık-Oluşum-Türk Dili-Çağdaş Türk Dili-Damar-Karşı Edebiyat-Kıyı-Sanat Olayı-Bakış-Uğraş-Yaklaşım- Kaşgar-Yaşasın Edebiyat-Şiir Ülkesi-Yeni Biçem-Akatalpa-Dönemeç- Hürriyet Gösteri- Ünlem-Dize-Mor Taka-Mühür- Kitap-Lık – Bizim Şehir- Şiiri Özlüyorum- İnsancıl- Yeni Binyıl- Islık- İle-Edebiyat ve Eleştiri-Kum- Deliler Teknesi- – Mavi Liman- Sonra Edebiyat- Akademi Gökyüzü- Hece Öykü- Hece Dergi – Hayal – Sincan İstasyonu- Zalifre Yazıları, dergilerinde yayınlandı. Cumhuriyet Gazetesi Kitap eki’nde kitap tanıtma yazıları, söyleşileri, şiir ve edebiyat üzerine makaleleri yayımlandı.

Zokev’in Zonguldak Tabip Odası ile birlikte gerçekleştirdiği Dr. Arslan Ebiri deneme yarışmasında; “ O.Günay’ın Kibriya Şiir Kitabı Ana Ekseninde Madenci- Şairin Şiir Serüveni; Devrim; Psikopatoloji Ve Mistizm İzlekleri Üzerine Bir Deneme” başlıklı denemesiyle birincilik, Seçme şiirleri “Bir Albatros’un Düşler Defteri” 2006 Ocak ayında Kül yayınları’nca yayımlandı. III. Uluslararası İzmir Şiir Buluşması’na Ve III. Uluslar Arası İstanbul Beyoğlu Şiir Festivali’ne konuk şair olarak katıldı, Kocaeli Üniversitesi 1.Ulusal Şiir Kongresi’nde “ Şiirin Geleceğine Yürüyüş” 11. Antalya Altın Portakal Şiir Sempozyumu’nda Lale Müldür şiiri üzerine “ Ultrazone’da Ültrason’a Yolculuk”, 12. Bartın Kitap Fuarı’nda “ Şiir Ve Sezgi”, Antalya Ansav 8. Şiir Günleri’nde “Haydar Ergülen Bir Şair Bahçesi Dolu Çiçekle” başlıklı bildirileri sundu..Kültür Bakanlığı’nın katkılarıyla “Paflogonya’da Eski Bir Güneş Saati” adlı belgesel filmi çekti.

.Yayımlanmış 18 şiir kitabı var. Şiir ve edebiyat üzerine düşüncelerini içeren “Lirika’ya Akan Irmak” 2007 Ocak ayında Yalınses Yayınları”ndan çıktı. İlk romanı “ Sol Kapak Takımında Çatlaklar” ve 18. Şiir kitabı “ Sınır Ötesi” Haziran 2008 de Hayal yayınlarınca yayınlandı. Şiir serüveninin ilk döneminde, anılara, hayatın görünümlerine yaslı, zaman zaman lirik-romantik edadaki şiirlerle. özellikle İstanbul’u izlek edinen, şehir şiirleriyle dikkati çekti. Safranbolu’da Tek Deniz Feneri ( 1991. ) ve İstanbul Unutkan Yosma ( 1994. Karşı. Y.) adlı kitaplarında da yer alan şiirler, eleştirme Tuncer Uçarol: “ İstanbul şiirleri çok daha güzel Cinozoğlu’nun. İstanbul’un kendinden bile güzel” olarak nitelendirdi Yeni Biçem dergisinde yayımladığı” İki Kentin Yakışıklısı” başlıklı denemede. Sonraları bireyin içsel karmaşasını, ontolojik endişe, varoluşçu kaygıları, ağırlıklı olarak, psiko patolojik halleri serimlediği şiirler yeni bir damar olarak belirdi. Bu damar genişleyerek bir misti- metafizik izleklerle egzistansiyalist bir derinlik kazandı. 2001 Yılında yayımlanan.” Gölgesiz Kandil”( Hera Y ) kitabıyla başlayan bu dönem “ Kör Sahaf” ( Mühür Y. 2007 ) Sınır Ötesi ( Hayal Y. 2008) mistik- metafizik imkânlarla zenginleşerek, nadiren toplumsallığı da içeren tutarlı bir Modernite eleştirisiyle dikkat çekiyor. “ Masallar Sebiller Güvercinler” adlı üçüncü şiir kitabı, gelecekteki Hüseyin Avni Cinozoğlu’na işaret etmesi bakımından önemlidir. “ Serçe Umudu “ ( 1996 Suteni Y ) şairin şiirlerindeki iki dönemin arasındaki eşik eserlerden biridir. Şair Hüsrev Hatemi, bu şiirlerdeki image zenginliğine dikkati çekmiştir..

 

BAŞLIK

Exit mobile version