Çok Katlı Binalarda Yangın Çıkarsa?

KARABÜK’TE DEPREM OLURSA DİYE RESMİ KURUMLAR BİR TAKIM ÖNLEMLER BAKANLIK TALİMATLARI İLE ALINMAYA ÇALIŞILIRKEN VE BU KONULARDA VATANDAŞ EĞİTİMİNE ÖNEM VERİLİRKEN SON  YILLARDA  KENTTE YÜKSELEN ÇOK KATLI BİNALARDA “YANGIN” ÇIKARSA NASIL BİR ÖNLEM ALINACAĞI YADA ALINDIĞINA DAİR ÇALIŞMANIN OLMADIĞI İDDİA EDİLDİ. ÇOK KATLI BİNALARDA YANGINA KARŞI ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLERİNDE NE KADAR ALINDIĞI MERAK KONUSU OLURKEN […]

KARABÜK’TE DEPREM OLURSA DİYE RESMİ KURUMLAR BİR TAKIM ÖNLEMLER BAKANLIK TALİMATLARI İLE ALINMAYA ÇALIŞILIRKEN VE BU KONULARDA VATANDAŞ EĞİTİMİNE ÖNEM VERİLİRKEN SON  YILLARDA  KENTTE YÜKSELEN ÇOK KATLI BİNALARDA “YANGIN” ÇIKARSA NASIL BİR ÖNLEM ALINACAĞI YADA ALINDIĞINA DAİR ÇALIŞMANIN OLMADIĞI İDDİA EDİLDİ. ÇOK KATLI BİNALARDA YANGINA KARŞI ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLERİNDE NE KADAR ALINDIĞI MERAK KONUSU OLURKEN VATANDAŞLAR BU KONUDA YETKİLİLERDEN AÇIKLAMALAR BEKLİYORLAR.

YANGIN ÇIKARSA

Bakanlar Kurulunun 12/6/2002 tarih ve 2002/4390 sayılı kararı  sonrası   26.7.2002/24822  sayılı resmi gazetede yayımlanan  binaların yangından korunmasına ait yönetmelik Karabük’te uygulanıyor mu? 

Özellikle Yenişehir bölgesinde bulunan çok katlı binalar ve TOKİ Cevizkent binalarında bir yangın çıksa Karabük belediyesi yada çevre belediyeler  yanı sıra özel sektörde olsa yardım alınan  KARDEMİR AŞ de  yangına müdahale edecek  itfaiye  aracı var mı?

Karabük tehlikeyi yaşadıktan sonra ah vah diyecek bir kent mi ki yüksek kat binalara gerekli koşullar sağlanmadan  çok rahat ruhsat veriliyor sorgulaması yapan Vatandaşlar Yenişehir de ki ve Cevizkent TOKİ evlerinin yüksek katlarında çıkabilecek yangına kim nasıl müdahale edecek diyorlar.

  

imagesKonu uzmanları ” Yüksek binalar ayrık nizamda yapılmalı, ana yoldan binaya ulaşım yollarının genişliği en az 10 m, alt  geçitlerde serbest yükseklik en az 4.5 m olacak şekilde seçilmelidir. Ayrık nizamda yapılması, hem yangının  sirayeti bakımından ve hem de kolay müdahale edilebilmesi açısından önemlidir. Taşıyıcı sistemin yangın güvenliği en az 90 dakika dayanıklı yapı elemanları ile sağlanmalıdır. Yüksekliği 60’m  yi aşan binalarda ise bu elemanların yangına dayanıklılığı en az 120 dakika olmalıdır. Yüksek binaların bar, lokanta, diskotek, konferans ve balo salonları gibi, ortak kullanım alanlarına dekorasyon yapılmak istenirse, dekorasyonda yoğun duman ve zehirli gaz çıkartan plastik ahşap, deri ve kumaş kaplama gibi malzeme yerine alçı benzeri duman çıkartmayan malzeme kullanılmalıdır.” gibi  basit önlemler alınmalı ancak asıl yönetmelik esaslarına mutlaka uyulmalıdır Karabük’te ki yüksek katlı binalarda bu tür güvenlik önlemlerinin alındığı  düşünmüyoruz ama alınmaması bir yana uygulamayı denetleyen Belediyeler yanı sıra  ilgili İl Müdürlüklerinin görevlerini yaptıklarını da tahmin etmiyoruz şeklinde yorumları dikkatleri çekiyor.

 

640x60-kucuk-manset-alt_reklam

Exit mobile version