DR RÜSTEM KAYA, “ÜNİVERSİTE TERCİHİNİZDE DİKKAT EDİN”

Dr. Rüstem Kaya: “Tercih sürecinde öğrencilerimizin taleplerini de göz önünde bulundurmalıyız”. Karabük Sınav Eğitim Kurumları Koordinatörü Dr. Rüstem Kaya üniversite tercih süreci ile ilgili Karabük gündem gazetesine özel açıklamalarda bulundu. Üniversite tercih sürecine girildiğinin altını çizen Dr.Kaya, bu sürecin öğrencinin geleceğinin inşası açısından önemine vurgu yaptı. Dr.Kaya açıklamalarına şöyle devam etti. “Üniversite sınav süreçleri sonrası […]

Dr. Rüstem Kaya: “Tercih sürecinde öğrencilerimizin taleplerini de göz önünde bulundurmalıyız”.

Karabük Sınav Eğitim Kurumları Koordinatörü Dr. Rüstem Kaya üniversite tercih süreci ile ilgili Karabük gündem gazetesine özel açıklamalarda bulundu.

Üniversite tercih sürecine girildiğinin altını çizen Dr.Kaya, bu sürecin öğrencinin geleceğinin inşası açısından önemine vurgu yaptı. Dr.Kaya açıklamalarına şöyle devam etti.

“Üniversite sınav süreçleri sonrası tercih sürecine girilmiştir. Bu günlerde gerek velilerimiz, gerekse tercih danışmanları öğrencilerimizin önceliklerini de göz önünde bulundurmalıdır. Öğrencilerimiz bu tercihlerle geleceklerini inşa etmektedirler. Okuyamayacakları veya başarısız olacakları bir okulda okumak zorunda bırakılmamalıdır. Öğrencilerin tercihleri de bu noktada önem arz etmektedir.  Yapılan araştırmalar üniversiteyi bitiren insanların % 70’i mesleği haricinde işlerde çalıştıkları bilinmektedir. Sağlıklı ve verimli çalışma hayatlarında mutlu bireyler yetiştirmek istiyor isek, insanların sevecekleri alanlarda okumaları bunun ilk adımı olarak görülmektedir.” dedi.

Ayrıca Dr. Kaya Karabük sınav eğitim kurumları olarak tercih sürecinde tüm öğrencilerimize rehberlik servisi olarak yardıma hazır olduklarını söyledi.

“Yani hayatınızın geri kalanını nasıl yaşayacağınız konusunda üniversite tercihleri belirleyici olur. Bu nedenle üniversite tercihi yaparken dikkat etmeniz gereken pek çok detay vardır.” İfadelerine yer verdi

İşte Dr Kaya’dan  tercihlerde önemli  şartlardan bazıları; 

-Seçmek istediğiniz bölümün iş olanakları hakkında bilgi sahibi olmalısınız.
-Üniversitedeki akademisyenleri araştırmalısınız.
-Üniversitenin bulunduğu konum ve kampüs gibi fiziksel olanakları değerlendirmelisiniz.
-Seçmeyi düşündüğünüz üniversitenin burs, staj, Erasmus ve yurtdışı olanakları hakkında bilgi sahibi olmalısınız.
-Tercih aralığına dikkat etmeli ve her yıl ÖSYM tarafından belirlenen tarihlerde tercih yapmalısınız.
-Tercih listesi hazırlarken önceliklerinizi ve beklentilerinizi göz önünde bulundurmalısınız.
-Sınav sonucunuzdaki puan aralığına uygun üniversiteleri tercih etmelisiniz.
-Üniversite sınav sıralamanızın çok üstünde üniversiteleri listeye yazmamalısınız. Sıralamanızdan birkaç bin yüksek, sıralamanızla hemen hemen aynı ve birkaç bin düşük üniversitelere öncelik vermelisiniz.
-Okumak istediğiniz bölümün ve üniversitenin özelliklerini iyice araştırmalısınız.
-Üniversitenin yan dal ve ÇAP imkanlarını mutlaka öğrenmelisiniz.
-Tercih listesinde sıralamanın önemli olduğunu bilmeli ve ilk sıralara daha çok istediğiniz üniversiteleri ve bölümleri yazmalısınız.

Exit mobile version