Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

EKONOMİK KRİZ VE TANZİM SATIŞLAR

Türkiye İstatistik Kurumu 14

Türkiye İstatistik Kurumu 14 Şubat 2019’da açıkladığı Tarım endeksi verilerine göre, sebze üretici fiyatları sadece ocak ayında yüzde 32 arttı.

     Hükümet vaziyetten depocuları, marketleri, manavları pazarcıları ve hal esnafını sorumlu tuttu. Böylece, ülkeye, kendine, iktidara karşı oluşturulduğuna inanmak ve inandırmak istediği düşman cephesini biraz daha genişletmiş oldu.

     Bu oldukça riskli bir tavır. Çünkü kutuplaştırarak yönetmenin el kitabını yazmış bir parti için açık ki, artık işin içine kendi seçmenini de katmak zorunda bir mecburiyet söz konusu.

     Özetle; yapacak başka bir şey yok. Hükümet İttifaksız girmeye cesaret edemediği yerel seçimlerde Ekonomik krizi görmezden gelerek başarı sağlayamayacağını anlamışa benziyor.

     Zira yaratılan hiçbir gündem; Evine bir bağ ıspanak götüremeyen insanın sıkıntısını unutturamadı. İstanbul ve Ankara gibi iki büyük şehrin meydanlarında kurulan tanzim satış noktalarında halka ucuz sebze-meyve satarak yurttaşın nabzını düşürmeye çalışıyor.

     Bu durumun iki boyutu var.

  1. Uzun süreli reddedişe rağmen, ülkede büyük bir para sorunu olduğunun resmen kabul edilmesi,
  2. Mahrumiyeti ve fakirliği geçmişin uzunkuyruklarıyla simgeleştirmiş bir iktidar olarak, yeni kuyruklara sebebiyet veren yanlış ekonomik politikaların görünür olması.

Sorunu ülkeyi batırmaya çalışan patlıcan lobisine, seçimleri etkilemeye çalışan soğan depocularına, ülke bekasına göz diken domatesçi halcilere yıkmak bir yere kadar mümkün görünmüş olsa da boş tencereler sınırları zorladı ve harekete geçildi.

  Depo basmaktan fiyat etiketi takibine kadar sorunun kaynağıyla ilgilenmeyen her hamlede olduğu gibi tanzim satış noktaları da sürdürülebilir değil.

   Fiyatları artıran koşullar değişmediği sürece zararına satışlar, tıpkı batan kamu yatırımları gibi, halka vergi yükü olarak geri dönecektir.

Çare:  Üretici ve Tüketici Kooperatifleri Kurmak, Mazotu ve Gübreyi Çiftçiye ucuz vermek. Köylüye ucuz kredi sağlamak. 

Web Tasarım & SEO: Best4SEO