GALLUP’UN 2024 DUYGULAR RAPORU’NA GÖRE  TÜRKİYE ÖFKELİ İNSANLARIN MEMLEKETİ

    Gallup’un 2024 Global Duygular Raporuna Göre, Türkiye tüm dünyada pozitif duyguları en az deney imleyen ülkelerin başında geliyor. 142 ülke arasında bir gün içinde pozitif bir duygu yaşayanların oranı en düşük olan 3 ülkeden biri TÜRKİYE, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Afganistan. Her ülkede yaşayan 15 yaş ve üzeri yetişkin nüfusu temsilen 1000 […]

 

 

Gallup’un 2024 Global Duygular Raporuna Göre, Türkiye tüm dünyada pozitif duyguları en az deney imleyen ülkelerin başında geliyor.

142 ülke arasında bir gün içinde pozitif bir duygu yaşayanların oranı en düşük olan 3 ülkeden biri TÜRKİYE, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Afganistan.

Her ülkede yaşayan 15 yaş ve üzeri yetişkin nüfusu temsilen 1000 veya daha fazla katılımcıdan toplanan veriler duyguları iki boyutta ölçüyor: Pozitif Deneyim endeksi ve Negatif Deneyim endeksi.

Bu raporda pozitif deneyim, insanlara “ Mutlumusun “ diye bir soru sorarak ölçülmüyor. İnsanlara sıradan bir gün içinde dinlenmeye fırsat bulup bulamadıkları, Çok gülmek ya da gülümsemek için fırsatları olup olmadıkları, yeni bir bilgi ya da ilginç bir tecrübe yaşayıp yaşamadıkları gibi sorular soruluyor.

Bütün bu soruların sonucu olarak da herkese bir pozitif deneyim puanı veriliyor ve ülke puanı da buradan hesaplanıyor.

Türkiye Tüm dünya da pozitif duyguları en az deney imleyen ülkelerin başında geliyor.142 ülke arasında bir gün içerisinde pozitif bir duygu yaşayanların oranı en düşük olan 3 ülkeden biri Türkiye. Bizi Kuzey Kıbrıs ve Afganistan takip ediyor.

Örneğin Endonezya da ve Senegal de insanların %90 Gülmek için ortam yaratıyor. Bizde ise Gülümseyenlerin oranı%37.Bizden daha az gülümseyen Ülke Afganistan.

Portekizlilerin%74’ü gün içinde gülüyor.

Şimdi gelelim öfkeye;

Tahmin edemezdim ama dünyanın en öfkeli insanları Kuzey Kıbrıs’ta yaşıyormuş.(%47 ) Onları; Irak, Ermenistan ve Ürdün takip ediyor.

Dünyada en az öfkelenen insanlar Vietnam da yaşıyor. Onları, Finlandiya, Estonya ve Portekiz takip ediyor.

Bir Ülkenin huzur ve Mutluluğunu belirleyen altı temel faktör var:

1-Gelir Adaleti

2-Yolsuzluk

3-Özgürlük Ortamı

4-Sağlık Durumu

5-Sosyal Güvence

6-Yardımseverlik.

Eğer bir ülkede yolsuzluklar, adam kayırmalar, haksızlıklar insanlara hayatı yaşanmaz kılarsa, beslenme, barınma, eğitim ve sağlık gibi temel ihtiyaçları karşılamak her geçen gün daha da zorlaşırsa o ülkede insanların hayattan keyif alması zor olacaktır. Ülkemizde de olan budur.

 

 

 

 

Exit mobile version